zomerperiode


zomerperiode 1.0

periode die bestaat uit de zomermaanden; periode waarin het zomer is

Semagram


Een zomerperiode…

is een periode

 • [Deel] bestaat uit de maanden van de zomer, doorgaans juni tot en met augustus, of ruimer ook, bovendien uit daaraan voorafgaande maanden met betere weersomstandigheden
 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] wordt meestal gekenmerkt door gunstiger of warm weer

  Algemene voorbeelden


  Sedert 1987 is de interventiemogelijkheid voor boter afhankelijk van het niveau van de marktprijs in een lidstaat - er is alleen interventie indien de marktprijs beneden 92 % van de interventieprijs ligt - en wordt de ingeleverde en opgeslagen boter slechts betaald aan 90 % van de interventieprijs; voor mageremelkpoeder is alleen interventie mogelijk in de zomerperiode (1 maart - 31 augustus).

  http://cmlag.fgov.be/dg2/nl/thema/toemelk.htm

  Er zijn verschillende mogelijkheden voor vaste verhuur: In de zomerperiode van 1 april tot en met september kunt u uit twee arrangementen kiezen: A: Een vast tennisuur per week voor 6 maanden; u kunt dan tennissen gedurende een vastgesteld uur per week gedurende het gehele seizoen. B: Een vast tennisuur per week voor 4 maanden; u kunt dan tennissen gedurende de maanden: april, mei, juni en september.

  http://www.katjeskelder.nl/kknlvoor.html

  In de zomerperiode van 1 mei t/m 31 augustus kunt u met de Advantage Card op maandag t/m vrijdag vrije tennisbanen (binnen en buitenbanen) reserveren tot 23.00 uur en zaterdag zondag tot 21.00 uur (maximaal 2 dagen vooruit) waarbij u als Advantagelid 25% korting krijgt op de geldende baanhuur.

  http://www.geldropbanen.nl/index.html

  Om tijdens de zomerperiode (van 1 juli tot begin september) het openbaar vervoer te stimuleren, denkt Colla aan een prijsvermindering "van bijvoorbeeld 25 procent".

  De Standaard,