zoutoplossing


zoutoplossing 1.0

vloeistof waarin, afhankelijk van het verband, consumptiezout dan wel een andere stof die scheikundig als een zout wordt beschouwd is opgelost; vloeistof waarin enig zout is opgelost

Semagram (extra betekenisinformatie)


Zoutoplossing…

is een oplossing; is vloeistof

  • [Ingrediënt] bevat een of meer zouten

    Algemene voorbeelden


    Aanbevolen wordt per dag één theelepel pure zoutoplossing op minstens ¼ ltr water. Deze menging moet voor het ontbijt [...] worden gedronken.

    http://www.salsamentum.nl/pages/Sole-(zoutoplossing).html,

    Onderzoekers aan de Universiteit Twente hebben een methode ontwikkeld om zuren en logen te maken uit zout water [...]. De Twentse techniek maakt gebruik van twee soorten membranen [...]. Het eerste membraan scheidt de ionen van de zoutoplossing, het tweede membraan splitst onder invloed van een elektrisch veld water in positieve waterstofionen en negatieve hydroxide-ionen [...]. De gescheiden positieve ionen van de zoutoplossing verenigen zich met de negatieve hydroxide-ionen van het gesplitste water tot loog (NaOH), terwijl de negatieve ionen van de zoutoplossing samengaan met de positieve.

    http://www.stw.nl/

    Bij regeneratie geeft de zoutoplossing een deel van de aanwezige natriumionen af en vervangt ze door calcium- en magnesiumionen die zich op de harsbolletjes hebben vastgezet.

    http://www.goeievraag.nl/vraag/huis-tuin/schoonmaken-wassen/speciaal-zout-vaatwasser.251667,

    Combinatiemogelijkheden


    in voorzetselgroep


    • in zoutoplossing

    Eieren ingemaakt in gekruide zoutoplossing.

    http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/Eieren_inmaken/Eieren_ingemaakt_in_gekruide_z/eieren_ingemaakt_in_gekruide_z.html,

    De behandelde zone dient vervolgens bedekt te worden met een in zoutoplossing gedrenkt gaasverband dat zorgt voor een vochtig wondhelend milieu.

    http://www.ema.europa.eu/docs/nl_NL/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/000212/WC500050144.pdf,

    Vaste verbindingen


    zoutoplossing 1.1

    soort zoutoplossing

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een zoutoplossing…

    is een oplossing; is een vloeistof

        Algemene voorbeelden


        U kunt de ogen van uw kat het best reinigen met een zoutoplossing die uzelf kunt maken door 9 gram keukenzout toe te voegen aan 1 liter water en dit even te koken.

        http://www.felikat.org/felikat.htm

        De kunststof profielen zijn bestand tegen logen, zuren, zouten en zoutoplossingen, alkaliën, zeewater, benzine, olie, kalk, cement, uitlaatgassen en aantasting van dierlijke of plantaardige oorsprong.

        http://www.dijkglas.net/