zuiptoerisme


zuiptoerisme 1.0

(neologisme)

het afreizen naar een bepaalde plaats of een bepaald land om daar alcohol te kopen, meestal omdat alcohol daar goedkoper of gemakkelijker te verkrijgen is; toerisme omwille van goedkope of gemakkelijk verkrijgbare alcohol

Semagram


Zuiptoerisme…

is toerisme

   Algemene voorbeelden


   Londen wil actie Grieken tegen 'zuiptoerisme'. Groot-Brittannië heeft Griekenland gevraagd georganiseerde kroegentochten met Britse toeristen te verbieden. De maatregel moet helpen voorkomen dat benevelde Britten in de problemen raken tijdens een vakantie in Griekenland [...]. Van de vijftien miljoen toeristen die elk jaar naar Griekenland gaan, komt ongeveer eenvijfde uit Groot-Brittannië. Jonge Britten hebben de reputatie op vakantie te veel te drinken en zich te misdragen.

   http://www.telegraaf.nl/reiskrant/20485452/__Londen__actie_tegen__zuiptoerisme___.html,

   Spanje bindt de strijd aan tegen het "zuiptoerisme" aan de Costa Brava in het noordoosten van het land. De regering van Catalonië kondigde donderdag aan dat gerechtelijke stappen zullen worden ondernomen tegen touroperators die met seks en ongeremd alcoholgebruik klanten werven voor vakantieverblijven aan de Costa Brava.

   http://www.gva.be/cnt/oid385270/archief-spanje-bindt-strijd-aan-tegen-zuiptoerisme,

   Mallorca, ook wel Duitslands zeventiende deelstaat genoemd, is de brallende, zuipende, kotsende en de soms in het openbaar coïterende menigte meer dan zat [...]. Veel bewoners verzetten zich niet alleen tegen de stroom jongeren die zich voor een of twee weken volgieten met emmers sangria [...]. Minister Celesti Alomar van Toerisme wil ook af van het 'zuiptoerisme' dat volgens hem met eenvijfde moet verminderen. Golfers en natuurzoekers, die zijn wél van harte welkom.

   http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/638731/2002/06/25/Raus-aus-Mallorca.dhtml,

   Woordfamilie


   Overige woordfamilieleden


   • zuiptoerist

   Etymologie


   Aard herkomstinheems woord
   Vroegste datering2002