zwaarbeveiligd


zwaarbeveiligd 1.0

door uitgebreide veiligheidsmaatregelen beschermd; met het inzetten van speciaal personeel en/of specifieke aparatuur beveiligd; in hoge mate beveiligd

Algemene voorbeelden


De beveiliging van het nieuwe gebouw in Schiphol Rijk doet denken aan een gevangenis voor zware criminelen. De bunker is een zwaarbeveiligde doos in een stalen kist. 'Mocht iemand met een shovel naar binnen willen rijden en het internetverkeer willen platleggen, dan komen ze niet verder dan de eerste muur', zegt Gérard Brikkenaar van Dijk, hoofd communicatie van Interxion.

Het Financieele Dagblad,

De komende weken hoopt veiligheidsexpert Johnson bij de samenwerkende instanties het vertrouwen te kweken. Vertrouwen en wederzijds respect als de sleutel tot succes. En om een aanslag zoals vijf jaar terug te voorkomen. Toen werden de zwaarbeveiligde Spelen van Atlanta opgeschrikt door een explosie in het drukbezochte Centennial Park.

De Telegraaf,

Even lachte Mathilde, alsof we net uit een zwaarbeveiligd warenhuis een kostbaar voorwerp hadden meegenomen, waarop zij al weken haar zinnen had gezet.

Gstaad 95-98, Marek van der Jagt,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • de zwaarbeveiligde afdeling

Daarnaast vragen de onderzoekers de Nederlandse regering om nadere informatie over drie specifieke incidenten. Het betreft de vermeende mishandeling van een gevangene in de zwaarbeveiligde afdeling 4A in Demersluis augustus vorig jaar; de verwonding van twee mannen in het Grenshospitium november vorig jaar, en de dood van een Turkse man die afgelopen januari overleed in een politiecel in Venlo.

NRC,

  • de zwaarbeveiligde ambassade

De 67 Britse doden worden herdacht in een speciale vredestuin in Grosvenor Square Gardens, het plein waar ook de zwaarbeveiligde Amerikaanse ambassade is gevestigd.

De Telegraaf,

  • een zwaarbeveiligde dienstauto

Premier Kok heeft een nieuwe zwaarbeveiligde en verlengde dienstauto uit de BMW 7-serie gekregen als onderdeel van een serie extra maatregelen om zijn veiligheid te garanderen. De donkerblauwe gepantserde limousine BMW 740iLA Protection met een consumentenprijs van 310.500 gulden is sinds enkele dagen te bewonderen op het Binnenhof als de premier aan het werk is in zijn torentje.

De Telegraaf,

  • het zwaarbeveiligde gebouw
  • de zwaarbeveiligde villa
  • zwaarbeveiligde villa's

De eerste ontwerper en vennoot van de architect blijkt een alcoholist te zijn en duikt clandestien onder in het zwaarbeveiligde gebouw.

De Standaard,

In de zwaarbeveiligde villa van Chapuis vonden de politiediensten een anti-tankgranaat en voor miljoenen aan dure tapijten en kunstwerken.

De Standaard,

Wat moest er gaan gebeuren met de Obersalzberg in Berchtesgaden, sinds de zomer van 1945 een groot recreatiegebied voor Amerikaanse militairen? Voordien was het de hermetisch afgesloten tweede residentie van de nazi-top rondom Adolf Hitler, dertig kilometer ten zuiden van Salzburg, in een Beierse punt die Oostenrijk insteekt. Hitlers voortdurend rivaliserende deputy's Goering, Goebbels en Bormann hadden er - op de Goeringheuvel - hun zwaarbeveiligde villa's.

NRC,

( Frequent aangetroffen)
  • de, een zwaarbeveiligde gevangenis

Dertig gevangenen volgen een beroepsopleiding in de zwaarbeveiligde gevangenis Kirikiri in de Nigeriaanse stad Lagos.

De Standaard,

Eindbestemming: de zwaarbeveiligde gevangenis van Madrid III Valdemoro, dertig kilometer van de Spaanse hoofdstad langsheen de nationale weg naar Andalusië, een grimmige penitentiaire instelling van staal en glas en beton die speciaal is gebouwd om de gevaarlijkste terroristen van de Baskische afscheidingsbeweging ETA in op te sluiten.

Costa del Crimen, Stan Lauryssens,

De gedetineerden die zondag in een zwaarbeveiligde gevangenis in de Amerikaanse staat Ohio in opstand kwamen, hebben één van de acht bewakers die zij gegijzeld hielden gedood.

NRC,

Het is sinds december 2001 mogelijk potentiële terroristen zonder de Britse nationaliteit gevangen te houden zonder proces. Het Verenigd Koninkrijk maakt daarvoor gebruik van een tijdelijke uitstapregeling van de Europese Verklaring voor de Rechten van de Mens. In de zwaarbeveiligde Belmarsh-gevangenis in Zuid-Londen, zaten eind vorig jaar op grond van die wet negen mannen, merendeels uit moslimlanden afkomstig, gevangen.

http://www.identificatieplicht.nl/artnrcII090403.html,

  • een zwaarbeveiligde persconferentie

De beeldend kunstenaar Rob Scholte die door een bomaanslag in zijn auto op 24 november vorig jaar beide benen verloor, gaat zich behalve met kunst ook met politiek bezighouden. Hij zal met "bevriende kunstenaars en intellectuelen" een Comité van Waakzaamheid oprichten. Dat comité zal met "commentaren en referenda" proberen de politiek te beïnvloeden, om te bewerkstelligen dat de samenleving veiliger wordt. Scholte zei dit op een zwaarbeveiligde persconferentie op Schiphol.

NRC,

  • zwaarbeveiligde reactorinstallaties

Het uiterst gevaarlijke plutonium, tot voor kort veilig opgeborgen in serieuze laboratoria en zwaarbeveiligde reactor-installaties, was nu als illegale bagage op een reguliere Lufthansa-vlucht terechtgekomen.

NRC,

  • een zwaarbeveilgd transport

Dinsdagmorgen 15 december rond 8.30 uur vond een zwaarbeveiligd transport plaats vanaf de voormalige gelddrukkerij Joh. Enschedé aan de Jan van Krimpenweg in Haarlem. Begin oktober werden voorraden bankbiljetten en goudbaren vanuit de kluizen van de Nederlandsche Bank in Amersterdam zwaarbeveiligd overgebracht naar de kluizen van de voormalige gelddrukkerij Joh. Enschedé.

https://www.hardnieuws.nl/noord-holland/haarlem/zwaarbeveiligd-transport-vanaf-voormalige-gelddrukkerij-joh-enschede-jan-van-krimpenweg-haarlem-15241.html,

met werkwoord


  • zwaarbeveiligd zijn

De zaak dient in de rechtbank van Minneapolis, die inmiddels zwaarbeveiligd is.

https://www.ad.nl/buitenland/de-verenigde-staten-maken-zich-klaar-voor-rechtszaak-over-dood-george-floyd~a925b56a/,

De chef van de gedupeerde schatkamer, Dirk Syndram, zei na de roof tegen de media dat de overvallers slechts een beperkt deel van de verzameling meenamen. Dat maakt hem naar eigen zeggen 'niet gelukkig, maar de vitrines zijn niet leeg'. Eerder zei beveiligingsdeskundige Ton Cremers tegen RTL Nieuws dat hij sterk de indruk heeft dat de daders goed geïnformeerd zijn, omdat het museum zwaarbeveiligd is.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/4936261/daders-roof-dresden-juwelen-miljarden-verdachten,

Volgens Roebersen betekent mobielparkeren niet het einde van de parkeerautomaat. Althans, nog niet. Volgens Roebersen heeft dertig procent van de bevolking geen mobiele telefoon. Een computerstoring kan zich altijd voordoen, maar alle systemen zijn voorzien van back-up programma. De kans op fraude acht hij 'zeer klein'. "Wat valt er te halen. Bovendien, onze database is zwaarbeveiligd."

Trouw,

Die nacht viel het Weerstandsleger van de Heer van Joseph Kony de meisjesschool in Aboke, Noord-Oeganda aan, waar Fassera onderdirectrice en biologielerares is. Hoewel de slaapzalen zwaarbeveiligd zijn met stalen deuren en getraliede ramen, wisten de rebellen een gat in de muur te slaan en 139 leerlingen te ontvoeren.

https://www.trouw.nl/nieuws/zuster-rachele-redde-in-oeganda-leven-109-meisjes~bb5f2183/,