BBC


BBC 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie)

(Engels) British Broadcasting Corporation; Britse publieke omroep

Semagram (extra betekenisinformatie)


De BBC…

is een publieke omroep; is een omroep; is een organisatie

  • [Functie] heeft programma's te maken die voor een groot, algemeen publiek van belang zijn
  • [Tijd] is opgericht op 18 oktober 1922
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is Engelstalig
  • [Medium] maakt programma's voor zowel radio als televisie en maakt ook gebruik van internet
  • [Waardering] wordt algemeen beschouwd als een gezaghebbende nieuwsbron

Algemene voorbeelden


Op 2 november is het precies zestig jaar geleden dat de Britten de eerste volwaardige tv-uitzending verzorgden. De BBC, in de volksmond Auntie gedoopt, laat die verjaardag niet onopgemerkt voorbijgaan.

De Standaard,

De BBC heeft vervolgens op de plaatsen van de kampen gezocht naar eventuele massagraven.

NRC,

Grote zenders zoals de BBC leggen soms waanzinnig veel geld op tafel om films binnen te rijven.

De Standaard,

De BBC poogt amerikanismen uit de taal van zijn journalisten te weren.

De Standaard,

Wetenschap, en de wetenschappelijke methode, moet in de maatschappij ingebed worden. Hiervoor zijn de media essentieel. Zij zouden een voorbeeld aan de BBC kunnen nemen met programma's als Horizon en Tomorrow's World waarbij het publiek meedoet aan experimenten waardoor men spelenderwijs inzicht krijgt in de wetenschappelijke methode.

http://www.nki.nl/actueel.htm,

Het is voor het eerst dat de rechter verspreiding van een tv-vraaggesprek met een premier blokkeert. Maar het is minder ongebruikelijk dat de BBC het onderwerp is van politieke controverse. Dat lijkt eerder een Britse traditie. Premiers als Churchill, Wilson en Thatcher hebben de BBC bij herhaling partijdigheid verweten.

NRC,

De BBC, altijd al het grote voorbeeld van de BRTN, heeft onder financiële druk wel een van zijn orkesten opgedoekt, maar alle andere ensembles behouden.

De Standaard,

De BBC zei gisteren tijdens de rechtzitting dat je neutrale en afgewogen politieke berichtgeving moet beoordelen aan de hand van een reeks van programma's en niet op basis van één enkel vraaggesprek.

NRC,

De BBC heeft het afgelopen jaar een heftige strijd gevoerd voor een hogere omroepbijdrage.

http://www.cvdm.nl/pages/home.asp?

Combinatiemogelijkheden


als subject bij een werkwoord


  • aandacht besteden (aan)
  • berichten
  • citeren
  • melden
  • schrijven
  • uitzenden

Sindsdien is snooker niet van de Britse buis te branden. Zodra de duurbetaalde profs een toernooi spelen, besteden de BBC en tal van commerciële zenders ruimschoots aandacht aan de razend populaire biljartsoort met de vijftien rode en zeven andersgekleurde ballen.

NRC,

Volgens het internetonderzoeksbedrijf Webnoize werden in augustus van dit jaar liefst 3,05 miljard bestanden gedownload van de huidige vier grootste uitwisseldiensten op het net, bericht de BBC.

Het Financieele Dagblad,

Eritrea en Jemen hebben in de nacht van zondag op maandag een staakt-het-vuren afgesproken, zo meldde de BBC-radio. De BBC citeerde een verklaring van de Eritrese regering.

De Standaard,

Ook in delen van Groot-Brittannië en Ierland viel de afgelopen dagen een dik pak sneeuw en kwamen duizenden woningen zonder stroom te zitten. Ook daar houdt het winterse weer de komende dagen nog aan, meldt de BBC.

http://www.gaslichtwater.nl/,

Het probleem werd enkele weken geleden al ontdekt door een beveiligingsfirma, maar Microsoft hield de lippen op elkaar tot het stukje herstelsoftware klaar was, zo meldde de BBC.

De Morgen,

Een nieuw Brits onderzoek heeft bevestigd dat de irisscan een heel veilige identificatiemethode is, zo schrijft de BBC vrijdag.

ANP,

In 1994 zendt de BBC de documentaire 'Assault on the Male' uit.

http://www.c3.nl/evv/ev-eustrogenen.htm,

De BBC zond de afgelopen jaren verschillende malen speciale afleveringen uit met BBC-presentatoren en Eastenders-acteurs.

ANP,

met adjectief ervoor


  • de Britse BBC
  • de conservatieve BBC
  • de eerbiedwaardige BBC
  • de Engelse BBC
  • de veelgeroemde BBC

Anwar Haddam, een voorman van het verboden Front van Islamitische Redding (FIS), sprak van een "onbeduidende exercitie". "De gewapende strijd zal voortgaan", zei hij in New York tegenover de Britse BBC.

NRC,

Het is de conservatieve BBC die Reinouts format van de IQ-quiz van hem gekocht heeft en in samenwerking met hem in Engeland op de buis brengt.

De Telegraaf,

Dat de semi-staatsomroep NHK, die zich zo graag spiegelt aan de eerbiedwaardige BBC, de kijker iets op de mouw had gespeld was nieuw.

NRC,

Dat het ook anders kan met koken op televisie bewijst de Engelse BBC.

NRC,

In een periode waarin steeds meer televisiestations, ook de eens veelgeroemde BBC en de Duitse publieke omroep, zich ook in hun actuele berichtgeving steeds meer aan lokale dorpspolitiek en show overgeven - de commerciële concurrentie eist zijn tol - blijven de uitzendingen van TV5, met hun nadruk op cultuur en langere documentaires, een verademing in een baaierd zee van debiliteit.

NRC,

in voorzetselgroep


  • bij de BBC

Door de University of Westminster is in september vorig jaar op verzoek van de Campaign for Quality Television een onderzoek gedaan naar de programmatische wijzigingen in de afgelopen 20 jaar bij de BBC.

http://www.cvdm.nl/pages/home.asp?

Ik herinner me een prachtige serie bij de BBC, Die Kinder.

NRC,

Venables is "mister Tottingham" en bij spelers en publiek zeer populair. Ik zag hem zaterdag als commentator bij de BBC ter ere van de slechtste Cup Final der laatste jaren.

NRC,

Potter werd zijn hele volwassen leven lang geplaagd door psoriasis, een ernstige huidaandoening, waardoor hij zich gedurende lange perioden als een kluizenaar terugtrok. [...]. Toen hij echter als stagiair bij de BBC terechtkwam en er enkele documentaires mocht maken, had hij zijn ware roeping gevonden.

De Standaard,

Ook de verfilming van The Final Cut zal dit najaar weer bij de BBC zijn te zien.

NRC,

Mel B. heeft weinig succes op het muzikale vlak, de laatste tijd. Roddels dat haar contract bij de platenmaatschappij zou worden opgezegd sprak ze fel tegen. Maar voor de zekerheid heeft ze een baan aangenomen bij de BBC.

Trouw,

  • door de BBC

De film Indecent Proposal is maandagavond door de BBC uitgezonden, maar tegelijkertijd van de Vlaamse, Nederlandse en Skandinavische kabel gewipt.

De Standaard,

Groot-Brittannië overweegt de ontwikkeling van een hoogtechnologische bom die door gebruik van warme luchtstroom een ware ravage zou kunnen aanrichten in steden en dichtbebouwde gebieden. Het bericht werd donderdag verspreid door de BBC en stuit op hevige kritiek van mensenrechtenorganisaties en sociaal-democraten.

Gazet van Antwerpen,

Vanavond is op tv de vierde aflevering te zien van de door de BBC gemaakte dramaserie van Charles Dickens 'boek' Martin Chuzzlewit.

NRC,

  • een interview met de BBC
  • een vraaggesprek met de BBC

In een interview, zondag, met de BBC sloot Santer uit dat de Commissie een tijdschema kan vastleggen voor de opheffing van het uitvoerverbod van Brits rundvlees en rundvleesproducten.

De Standaard,

In een vraaggesprek met de BBC zei Boutros-Ghali maandag dat volgens hem op elk vliegticket het "zeer lage" bedrag van 1 pond (48 frank) zou kunnen worden geheven.

De Standaard,

  • tegen de BBC
  • tegenover de BBC

"Het is onmogelijk om in een commerciële sector achterover te zitten en een beleid te volgen als dat BA in de afgelopen jaren deed," aldus Michael O'Leary, bestuursvoorzitter van Ryanair tegen de BBC.

NOS Nieuws,

Tegenover de BBC verklaarde hij vorig jaar dat hij organen opsloeg, omdat hij van het ziekenhuis de middelen niet kreeg om gedetailleerde autopsieën te verrichten.

NRC,

  • de, een correspondent van de BBC
  • de, een directeur van de BBC
  • de, een directeur-generaal van de BBC
  • de, een programmadirecteur van de BBC
  • de, een radiojournaal van de BBC
  • de, een reporter van de BBC
  • de, een televisiejournaal van de BBC
  • de, een verslaggever van de BBC
  • de, een voorzitter van de BBC

De eerste paus, die echt aan politiek en vooral aan Europese politiek deed was de Poolse paus Johannes-Paulus II. Het is niet onmogelijk, dat hij daartoe gedreven werd door het zogenaamde geheim van Fatima, zoals de Romeinse correspondent van de BBC, David Willey, in zijn boek Politicus namens God (1993) veronderstelt.

NRC,

Cotterell zocht steun bij Dearmers dochter en zijn relatief jeugdige halfzusters, kreeg de dichter om, vond een uitgever, en bereikte zijn doel net op tijd: afgelopen vrijdag werd in het Londense Imperial War Museum aan Dearmer het eerste exemplaar uitgereikt van A Pilgrim's Song [...], in aanwezigheid van de voorzitter en de directeur van de BBC, en de Duitse ambassadeur in Londen, Von Richthofen, toevallig een achterneef van de Rode Baron.

NRC,

In een brief in de Britse Guardian ventileerden 140 vooraanstaande Engelse politici, professoren, journalisten en zelfs de aartsbisschop van Canterbury hun ongenoegen over de plannen van de BBC-leiding. Ze riepen de directeur-generaal van de BBC, John Birt, op de hervorming nog eens te overdenken.

De Standaard,

Lorraine Heggesy, de pas benoemde programmadirecteur van de BBC, zei: "Het is een leuke avond voor iedereen. Maar het zal ook onthullend zijn, want weet u wat uw IQ is? Of van uw partner of baas?"

De Telegraaf,

Op de redakties van de radio- en televisiejournaals van de BBC werken tweeduizend mensen, 250 korrespondenten leveren van overal ter wereld nieuws aan.

De Standaard,

De reporter van de BBC denkt dat de irritatie van de premier oprecht is, en mogelijk is veroorzaakt door de lange en vermoeiende campagne.

de Volkskrant,

De voorzitter van de BBC, Sir Christopher Bland, beloofde woensdag dat er niet getornd wordt aan het bijzondere karakter van de dienst en de kwaliteit van de programmatie.

De Standaard,

  • Diana Goodman van de BBC
  • John Peel van de BBC

Net als alle carrièrevrouwen kennen journalistes de 'Catch-22' die Diana Goodman van de BBC treffend verwoordt: "De ironie is dat je je uit de naad werkt en vervolgens te horen krijgt: je bent een workaholic, heb je geen privé-leven?"

NRC,

Het festival wordt om twee uur geopend door Cords, een Nederlandse groep die succesvol werd toen een demo gestuurd werd aan John Peel van de BBC.

Meppeler Courant,

  • een bericht van de BBC
  • een documentaire van de BBC
  • een ploeg van de BBC
  • een programma van de BBC
  • een quiz van de BBC
  • de camera's van de BBC
  • de herkenningstune van de BBC
  • de radiobode van de BBC
  • de site van de BBC
  • de tv-studio van de BBC
  • de uitzending van de BBC
  • de website van de BBC
  • het nieuws van de BBC
  • het orkest van de BBC

Volgens een bericht van de BBC kwam het ontwerp-verdrag vorige week uit.

ANP,

De jonge interviewer maakte melding van archiefbeelden uit de vroege jaren zeventig; daarop had hij David Bowie, voor de camera's van de BBC, het recht op lang haar zien verdedigen: men was in die dagen nog erg politiek geëngageerd.

Dwarskijker, Rudy Vandendaele,

Helaas ging Ramanujan's gezondheid snel achteruit en hij keerde spoedig naar India terug. Hij overleed in 1920 op 32-jarige leeftijd. In deze lezing kan ik jammer genoeg geen recht doen aan het levensverhaal en het werk van deze opmerkelijke wiskundige. Dat is wel prachtig gedaan in een documentaire van de BBC over Ramanujan en de biografie van Robert Kanigel, die ik iedereen kan aanbevelen.

http://www.math.leidenuniv.nl/~naw/serie5/deel03/sep2002/pdf/beukers.pdf,

Aanvankelijk keken de Duitsers met lede ogen toe terwijl de V als overwinningssymbool op muren werd gekalkt, op vernuftige wijze in advertenties werd verwerkt en in morse functioneerde als de herkenningstune van de BBC (die overigens overeenkomt met de eerste noten van Beethovens Vijfde Symphonie).

NRC,

's Avonds luisterden Dana en ik naar het nieuws van de BBC over de ramp in Peru.

Alles wat het geval is, Milo Anstadt,

Een ploeg van de BBC ontdekte de Israëlische kopie van het geheim akkoord in het archief van David Ben Goerion, de toenmalige Israëlische premier.

De Standaard,

De voorkeursknoppen drie en vier waren er voor een aantal stations, die de beschikbare uren met elkaar deelden. Zo kon je via knop vier op het ene moment een programma van de BBC ontvangen, terwijl er op andere tijden de BRT te beluisteren viel.

http://www.icce.rug.nl/~soundscapes/VOLUME01/Curves_van_de_draadomroep.html,

Nu staat de quiz als massaal volksvermaak opnieuw in de culturele belangstelling, in de extreem gemuteerde vorm van The Weakest Link. Deze razend populaire quiz van de BBC is te zien in 34 landen.

De Groene Amsterdammer,

Na zijn terugkeer in Engeland in 1936 werkte hij enige tijd voor The Listener, de geïllustreerde radiobode van de BBC, en fotografeerde society-feestjes voor fotoagentschap Black Star.

NRC,

De sites van onder meer CNN, NOS en de BBC waren nauwelijks bereikbaar.

NOS Nieuws,

Hij ging werk van Berlioz uitvoeren, eerst met het Schotse orkest van de BBC, daarna met de Chelsea Opera Group die hij mee had opgericht in 1950 toen hij nog een 22-jarige klarinettist was die werd gediskwalificeerd voor een dirigentencursus aan het Royal College of Music omdat hij geen piano speelde.

http://www.audio-muziek.nl/Fonografie%20Muziek/colin%20davis.htm,

Gewillig liet de 27-jarige Haagse postbesteller zich meetronen naar de tv-studio van de BBC, waar hij zijn overwinning op de lokale favoriet van commentaar mocht voorzien.

NRC,

De naar gewoonte ruim drie en een half uur durende show rond de uitreiking van de Oscars, volgens de organisatoren met een miljard kijkers in de hele wereld 'het meest bekeken programma van het jaar', was dit keer door de uitzending van de BBC voor het eerst voor het merendeel van de Nederlandse kabelabonnees rechtstreeks te volgen.

NRC,

Je kan ook de ganse tekst van de uitzending evenals alle details van de voorbereidingen nog lezen op de website van de BBC.

http://www.skepp.be/thema/bbc.pdf,

  • volgens de BBC

Volgens de BBC heeft Harry zelf inmiddels besloten niet meer met verdovende middelen te experimenteren.

ANP,

Russische adviseurs in tropenkleding waren volgens de BBC gesignaleerd op het vliegveld van Boedapest.

Quissama, F. Springer,

De Britse Kamer van Koophandel lanceert volgens de BBC maandag een campagne waarin de 135.000 leden wordt uitgelegd hoe ze het best en makkelijkst op de euro kunnen overschakelen.

ANP,

  • voor de BBC

Robert Bolt was sinds 1978 als gevolg van een beroerte verlamd. Desondanks werkte hij tot aan zijn dood door, onder meer aan een televisiebewerking voor de BBC van Jung Changs roman Wilde zwanen.

NRC,

Om moverende redenen verving de VPRO op het laatste moment de door filmcriticus David Thomson voor de BBC vervaardigde documentaire over Greenaway door een andere introductie, een simpelweg Peter Greenaway getiteld Duits televisieportret van Thomas W. Klinger uit 1992.

NRC,

Mills is in Groot-Brittannië verder bekend als tv-presentatrice van reisprogramma's (Summer Holiday). Ook speelde zij een rol in een BBC-serie 'The General' en werkte ze als producer voor de BBC.

NOS Nieuws,

met substantief ervoor


  • de (Britse, openbare) omroep BBC
  • de staatsomroep BBC
  • de wereldomroep BBC
  • de (Engelse) zender BBC

De Rwandese minister van Buitenlandse Zaken, Anastase Gasana, liet er geen twijfel over bestaan. "Er komt onder geen beding een buitenlandse interventiemacht op ons grondgebied", verklaarde hij tegenover de Britse omroep BBC.

De Standaard,

In een rondvraag voor een programma van de Britse openbare omroep BBC sprak een kleine meerderheid zich uit voor het einde van de monarchie.

De Standaard,

De hulpoperatie kwam te laat: volgens de staatsomroep BBC zou de abortus al zijn uitgevoerd.

De Standaard,

Medewerkers van het VN-commissariaat voor de Vluchtelingen telden zondagmiddag in Goma een doortocht van vijfduizend vluchtelingen per uur, aldus de Britse wereldomroep BBC.

De Standaard,

Een verslaggever van de Engelse zender BBC wenste zich niet aan de afgesproken tijd te houden.

NRC,

met bezittelijk voornaamwoord


  • hun BBC

Jurgens' adoratie voor de Britten en hun BBC raakt kant nog wal. Zo'n driekwart van de Britten kijkt liever naar de Engelse commerciële televisie dan naar 'hun' BBC.

NRC,

met ander, nevengeschikt substantief


  • BBC en Channel Four
  • de BBC en de Disney Channel
  • BBC en NBC

In 1994 overleed Potter aan de gevolgen van kanker. In de maanden voor zijn dood, toen hij wist dat de ziekte onomkeerbaar was, schreef hij twee series, Karaoke en Cold Lazarus, die hij geproduceerd wilde zien door zijn twee voornaamste werkgevers. En dat lukte hem ook. In een zelden geziene solidaire ijver sloegen de twee concurrenten - BBC en Channel Four - de handen in elkaar om de twee series tot een goed eind te brengen.

De Standaard,

Steven Spielberg financierde met een bijdrage van ongeveer 4,5 miljoen frank een dokumentaire over het leven van Anne Frank. De film Anne Frank Remembered van Jon Blair zal eind december op het Amsterdamse festival van de dokumentaire film worden vertoond. Blair en Spielberg kennen mekaar omdat ze beiden een film maakten over Oscar Schindler, de industrieel die 1.100 joden van de gaskamer redde. Naast Spielberg steunden vooral de BBC en de Disney Channel het projekt.

De Standaard,

Toentertijd, trachtte McEnroe vergeefs weer aan de oppervlakte te komen na zijn getaande roem [...]. Al erkent de grote New Yorkse kampioen, nu een veel beluisterd commentator op BBC en op NBC, bij gelegenheid drugs te hebben genomen, ontkent hij elke toevlucht tot dopende middelen.

http://www.batd.be/dossiers/DOSSIER_jul02/doping%202.htm,

  • CNN en BBC
  • CNN, NOS en de BBC
  • CNN, Sky en BBC
  • Reuters en de BBC
  • TV1, TV2, ZDF, BBC, ARD, Rai Uno, NOS, TF1, France 2

Grote televisiezenders, zoals CNN en BBC, internationale kranten, zoals New York Times en The Guardian, en gespecialiseerde nieuwsdiensten zoals Health-News.co.uk en Reuters Health, zetten nieuwsberichten op het Internet.

http://www.bib.kuleuven.ac.be/mfar/zoekwijzers/ZWInternet.pdf

De sites van onder meer CNN, NOS en de BBC waren nauwelijks bereikbaar.

NOS Nieuws,

Amerikaanse en Britse zenders als CNN, Sky en BBC bombarderen hun kijkers letterlijk met beelden van de Amerikaans-Britse invasie en ook landen die niet rechtstreeks bij deze oorlog betrokken zijn hebben hun zendschema's grondig door elkaar geschud om toch maar geen seconde 'oorlogsnieuws' te moeten missen.

De Morgen,

Ergens in 2003 zullen de eerste digitale magazines downloadbaar zijn. In Star Trek deed Captain Kirk het zonder verpinken, nu claimen Australische onderzoekers dat ze in het echte leven een informatiepatroon hebben 'geteleporteerd'. Ze lieten een radiosignaal ingebed in een lichtstraal verdwijnen op een plek en weer opduiken op een andere, aldus Reuters en de BBC.

De Morgen,

De kabelmaatschappijen betalen jaarlijks een kleine twee miljard auteursrechten voor de zenders uit het zogenaamde basispakket: TV1, TV2, ZDF, BBC, ARD, Rai Uno, NOS, TF1, France 2.

De Standaard,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding


Als deel van een afleiding


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


BBC 1.1

(media, communicatie en telecommunicatie)

televisienet of radionet van de BBC; televisiekanaal of radiokanaal waarop de BBC haar programma's uitzendt

Semagram (extra betekenisinformatie)


DE BBC…

is een televisienet of radionet

      Algemene voorbeelden


      Sinds de kabeltelevisie de BBC in de Nederlandse huiskamer brengt en ook de Nederlander vrijwel dagelijks kan genieten van Britse schaapsherdershondjeswedstrijden valt uit eigen waarneming vast te stellen dat het Britse schaap anders is dan het Nederlandse.

      NRC,

      Combinatiemogelijkheden


      als subject bij een werkwoord


      • aanstaan

      'Als ik kijk, staat Nederland 1, 2 of 3 aan en soms de BBC.'

      Meppeler Courant,

      als object bij een werkwoord


      • de BBC aanzetten
      • de BBC bekijken
      • de BBC horen
      • de BBC ontvangen
      • de BBC opzoeken

      Als hij nu eens de BBC gezellig aan zou zetten. Dat leidde een beetje af.

      Mooi was Maria, Marijke Höweler,

      Wat haar in onze media opvalt, is de verkrampte wijze waarop zij omgaan met het geloof: "Als ik de BBC, de Duitse en Franse programmatie bekijk, dan zie ik dat religieuze thema's deel uitmaken van de gewone programmatie, zoals het geloof deel uitmaakt van het leven."

      De Standaard,

      'Ik dacht nog altijd dat Duitsland de oorlog zou winnen. . .' 'Hoe kon u dat denken, in 1944.'' 'We hadden thuis geen radio. We hoorden nooit de BBC. Dat durfde mijn oom niet, in verband met Terhei.'

      Met voorbedachten rade, Henri Knap,

      We worden er ontvangen als vadsige koninkjes, de ene lekkernij na de andere geserveerd, ma's zelfgekweekte weed nuttigend, van eetmaal naar eetmaal met vele drankjes en snoepjes tussendoor, en onze vier, vijf films per dag omdat je daar ook nog de BBC kunt ontvangen.

      Het blije lijden, Alex Rosseels,

      Meer dan 140 miljoen volwassenen per week luisteren in honderd landen naar de programma's van de Britse radiozender BBC World Service. [...]. Overal, en vooral in Pakistan en Albanië, wordt een stijgende belangstelling vastgesteld. In Albanië zoekt zelfs één volwassene op twee de BBC minstens één maal per week op.

      De Standaard,

      in voorzetselgroep


      • kijken naar (de) BBC

      Normaal kijk ik zelden naar CNN of BBC omdat mijn Engels te slecht is ", aldus Atsuko Hiranshe, een zakenman uit Tokio, maar "zodra men beelden uit Irak begint uit te zenden, blijf ik gewoon kijken."

      De Morgen,

      Tijdens Binnen zonder bellen schakelt Wauters plots over naar de nietsvermoedende Vlaming. Het moet humoristische tv opleveren.Het programma is dan wel nieuw voor Vlaanderen, wie wel eens naar de BBC kijkt, zal het wellicht herkennen.

      De Standaard,

      • op de BBC

      Een week lang heb ik, avond na avond, naar het WK-darts gekeken. Op de BBC.

      NRC,

      In zijn flat hadden de twee nog enkele uren emotieloos naar het televisiescherm zitten staren, naar een snookerwedstrijd op de BBC.

      Na de siësta, Paul Koeck,

      "Dat het centrum van mijn verdediging zo speelt, is onaanvaardbaar", verklaarde Kevin Keegan op de BBC.

      De Standaard,

      's Avonds, in de woonkamer, kijken ze met zijn allen naar een documentaire over ijsberen op de BBC.

      De vrouw die alles had, Kees van Beijnum,

      Vorige week heb ik op de BBC naar het Snookertoernooi te Reading zitten kijken.

      http://www.xs4all.nl/~nantko/spel.html,

      • via de BBC te beluisteren

      Ondersteund door orgelbegeleiding zongen zij vier carrols en het was alsof we luisterden naar 'Songs of Praise', zo vaak via de BBC te beluisteren.

      Meppeler Courant,

      met substantief ervoor


      • de (Britse) radiozender BBC
      • de (Britse) televisie BBC
      • de (Britse) televisiezender BBC
      • het tv-station BBC
      • de tv-zender BBC

      Dat berichtte de Britse radiozender BBC gisteren.

      De Standaard,

      In een interview voor de Britse televisie BBC zei ze dat er in Groot-Brittannië een strengere privacy-wetgeving moet komen, te beginnen met strikte regels voor het gebruik van telelenzen.

      De Standaard,

      Irak heeft voorraden chemische wapens aangelegd en is bezig lange afstandsraketten te ontwikkelen, waarmee steden als Moskou en Londen met zenuwgas kunnen worden bestookt. Dit heeft de Britse televisiezender BBC donderdagavond gezegd.

      De Standaard,

      De tv-stations BBC en Canal-Plus zouden interesse hebben voor zijn verhaal.

      De Standaard,

      Liefhebbers van bowls, (bekend van de tv-zender BBC) kunnen eveneens op dinsdagmiddag van 13.30-15.00 uur kennismaken met deze in Meppel vrij nieuwe sporttak.

      Meppeler Courant,

      met telwoord erachter


      • BBC 1
      • BBC 2
      • BBC 3

      King heeft dagelijks een vragenuur op CNN en op zondagmorgen is op BBC 1 David Frost te zien: van die twee kan, zo blijkt uit hun boeken, Frost met de meeste passie en relativeringsvermogen over zijn werk vertellen.

      NRC,

      Olivier [...] zoekt een VHS video-opname van de zesde aflevering van de serie This Life, uitgezonden door BBC 2 op 29 januari.

      De Standaard,

      In Groot-Brittannië voldoen de vier algemene kanalen BBC 1 en 2, ITV en Channel 4 ruim aan het gestelde quotum.

      NRC,

      We blijven op de parking lui uitgestrekt naar Mozart op BBC 3 luisteren, terwijl de Gezellin zich intussen deugdzaam te buiten gaat aan kunstige rotspartijen, bruisende watervallen en ruisende fonteinen.

      De Standaard,

      met ander, nevengeschikt substantief


      • Canal+, BBC, CNN
      • CNN of BBC

      "Er is nu overal tv in Bamako. De mensen kijken naar Canal+, BBC, CNN."

      De Standaard,

      "Normaal kijk ik zelden naar CNN of BBC omdat mijn Engels te slecht is ", aldus Atsuko Hiranshe, een zakenman uit Tokio, maar "zodra men beelden uit Irak begint uit te zenden, blijf ik gewoon kijken."

      De Morgen,

      overig


      • BBC News
      • BBC Choice
      • BBC Radio 1
      • BBC Learning
      • BBC World
      • BBC World Service

      In Engeland kan men door de introductie van digitale aardse televisie via een gewone dakantenne nu circa dertig programma's via de ether ontvangen, waaronder in ieder geval de bestaande publieke en commerciële zenders, drie nieuwe zenders gelanceerd door de BBC (BBC News, BBC Learning en BBC Choice) en een aantal betaalzenders waarop kijkers zich kunnen abonneren.

      http://www.minocw.nl/kabel/nota2/1.html,

      Vermits artiesten in Groot-Brittanië royalties uitbetaald krijgen op basis van het aantal luisteraars dat een station heeft, kan Bowie er nog een aardige stuiver aan overhouden. BBC Radio One, moet zo per draaibeurt van Life on Mars 25 pond (bijna 1.200 frank) betalen.

      De Standaard,

      BBC World is een commercieel televisiestation dat de klok rond nieuwsbulletins, duidingsprogramma's en reportages uitzendt: de langverwachte Europese konkurrent voor CNN.

      De Standaard,

      Zij had het nieuws op BBC World Service gehoord.

      De Standaard,

      Een ruzie tussen een echtpaar dat op het instituut werkte is volgens BBC World Service nogal uit de hand gelopen.

      NRC,

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen