BSE-test


BSE-test 1.0

(dieren; gezondheid, geneeskunde en zorg)

test die speciaal ontwikkeld is om vast te stellen of er sprake is van besmetting met de runderziekte BSE

Algemene voorbeelden


Vijf nieuwe bedrijven en organisaties hebben de Europese Commissie gevraagd ook hun BSE-test te toetsen.

NRC,

Vanaf het najaar van 2000 worden zogenaamde ongeluksdieren en gestorven dieren steekproefsgewijs onderzocht op BSE. En vanaf maart 2001 worden zelfs alle dieren in deze categorie onderzocht d.m.v. de BSE-test.

http://www.veevleesei.nl/

Prionics-Check is sinds juli 1998 op de markt, maar werd pas een jaar later door de Zwitserse veterinaire dienst ingezet. Dat gebeurde na een BSE-test onder een groep van 3.000 runderen.

NRC,

Ook zou het vlees van alle runderen ouder dan dertig maanden alleen mogen worden verkocht als vaststaat dat het betrokken dier een BSE-test heeft ondergaan.

De Telegraaf,

Ook het verwijt van de CDA-er dat zij zich niet moest bemoeien met een BSE-test voor rundvlees uit Afrika, vindt zij onzinnig.

Drentse Courant,

Bij noodslachtingen is een BSE-test verplicht bij dieren ouder dan 24 maanden.

http://www.nice-info.be/html/PROF/prof_setNN.htm?http://www.nice-info.be/html/PROF/NUTRINEWSONLINE/NN0401bseART.htm,

Prionics-Check wordt inmiddels overal in Europa gebruikt, behalve in België. Dat land koos voor een BSE-test van het Amerikaanse bedrijf Bio-Rad.

NRC,

De Platelia BSE-test was 100 % gevoelig (de test detecteerde alle stalen afkomstig van klinisch positieve dieren) en 100 % specifiek (er waren geen vals positieve resultaten).

http://www.nice-info.be/html/PROF/prof_setNN.htm?http://www.nice-info.be/html/PROF/NUTRINEWSONLINE/NN0401bseART.htm,

Combinatiemogelijkheden


met adjectief ervoor


  • duurdere BSE-test
  • nieuwe BSE-test
  • gevoeligere BSE-test

VVD plaatst vraagtekens bij duurdere BSE-test. De VVD Tweede-Kamerfractie plaatst grote vraagtekens bij de prijsverhoging van de BSE-test die minister Brinkhorst van Landbouw per 1 juli wil invoeren.

http://www.agriholland.nl/dossiers/ahds_bse/ahds_bse.html

De productie van zijn nieuwe BSE-test wil Aguzzi overlaten aan bedrijven als het eveneens in Zürich gevestigde 'Prionics', dat momenteel al een van de betrouwbaarste tests voor BSE op de markt brengt.

Het Belang van Limburg,

Zwitsers ontwikkelen gevoeliger BSE-test. Het Zwitserse bedrijf Serono heeft bekendgemaakt een methode ontwikkeld te hebben waarmee een BSE-besmetting al in een vroeg stadium kan worden aangetoond.

http://www.agriholland.nl/dossiers/ahds_bse/ahds_bse.html

  • verplichte BSE-test

Verplichte BSE-test. Sinds 1 januari van dit jaar worden alle runderen ouder dan 30 maanden bij de slacht op BSE getest.

http://www.dlv.nl/,

Sinds begin dit jaar zijn in België al 60.000 verplichte BSE-testen uitgevoerd.

Sp!ts,

Vaste verbindingen