EHBO-cursus


EHBO-cursus 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

cursus voor eerste hulp bij ongelukken (EHBO), in de regel verzorgd door een EHBO-vereniging en, nadat de cursus of een daaraan verbonden examen met goed gevolg is afgeloten, met een getuigschrift of diploma als resultaat

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een EHBO-cursus…

is een cursus

      Hoofdsemagram: cursus


      Algemene voorbeelden


      Voor de duidelijkheid dient gesteld te worden dat een EHBO-cursus niet hetzelfde is als een cursus bedrijfshulpverlening [...]. Zo bevat een EHBO-cursus geen brandpreventie en brandbestrijding. Wel gaat een EHBO-cursus veel dieper en grondiger in op de kennis van eerste hulp verlening. Het is dan ook een misverstand dat een bedrijfshulpverlener EHBO-er is.

      http://clubnet.zeelandnet.nl/ehboshhk/custom.html

      Ook voor bedrijven is een EHBO-cursus interessant, en niet alleen maar omdat het moet van de Arbowet. Het is mogelijk de cursus op maat in hun bedrijfsvoering in te passen; voorts is er een speciale vervolgcursus waarmee houders van het certificaat Kernvaardigheden Eerste Hulp kunnen doorgaan voor het eenheidsdiploma.

      http://www.ehbo.nl/Informatie.htm

      Waaruit bestaat een EHBO-cursus? Opfrissen theoriekennis van het menselijk lichaam, aanleren diverse technieken om het slachtoffer op een juiste manier te behandelen, mond-op-mond beademing, hartreanimatie, verbandleer. Na het examen ontvangt U een officieel erkend "Eenheidsdiploma EHBO" van Het Oranje Kruis.

      http://clubnet.zeelandnet.nl/ehboshhk/custom.html

      Een organisatie wordt gefundeerd door een wel doordacht veiligheidsbeleid [...]. Zo volgen de begeleiders van NATURE (Outdoor Training Education) een intensieve interne technische, ecologische en (ped)agogische opleiding, aangevuld met externe opleidingen zoals een gespecialiseerde EHBO-cursus van Wilderness Medical Associates.

      http://www.nature.be/filosofie.html

      Combinatiemogelijkheden


      als object bij een werkwoord


      • een EHBO-cursus geven
      • een EHBO-cursus volgen

      EHBO-cursussen kunnen in vrijwel iedere plaats worden gevolgd. Zij worden meestal georganiseerd door de plaatselijke EHBO-verenigingen.

      http://www.ehbo.nl/Informatie.htm

      Ik vraag me altijd af wat de leerlingen nodig hebben om maatschappelijk weerbaar te zijn en vul dat dan concreet in. Ik simuleer met hen een theoretisch rijexamen, geef een EHBO-cursus.

      http://www.klasse.be/archieven/archieven.taf?actie=detail=6086,

      Een EHBO-cursus wordt gegeven door en onder verantwoordelijkheid van de arts-docent.

      http://www.ehbo.nl/Informatie.htm