EHBO-diploma


EHBO-diploma 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

officieel erkend diploma voor het uitvoeren van eerste hulp bij ongelukken (EHBO), uitgereikt aan iemand die met goed gevolg een EHBO-examen heeft afgelegd; eenheidsdiploma EHBO
Het EHBO-diploma heeft een beperkte geldigheid die slechts verlengd kan worden door het volgen van herhalingslessen.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een EHBO-diploma…

is een diploma

      Hoofdsemagram: diploma


      Algemene voorbeelden


      De belangstelling voor het EHBO-diploma groeit. Enerzijds vanwege de eisen die door de Arbowet aan bedrijfshulpverlening worden gesteld; anderzijds doordat steeds meer mensen de behoefte voelen om in geval van nood niet met lege handen te staan.

      http://www.ehbo.nl/Informatie.htm

      Door een wijzigingsbesluit van het Veiligheidsbesluit voor Fabrieken en Werkplaatsen is in 1977 geregeld, dat op 25 werknemers tenminste één persoon belast dient te zijn met het verlenen van eerste hulp en een geldig EHBO-diploma dient te bezitten.

      http://www.crosswinds.net/~ehbo/frame.htm

      De 23 brandweerlieden, die al in het bezit waren van een EHBO-diploma met reanimatiecertificaat of die de brandweeropleiding 'levensreddende handelingen' met goed gevolg hebben doorlopen, kunnen door de CPA (Centrale Post Ambulance) worden opgeroepen om bij een ongeval op straat of een plotseling optredende ziekte bij een particulier onmiddellijk uit te rukken.

      http://brandweerinfo.nl/regio/brabant/zuid-oost/indexnl.htm

      Als er ontruiming zou komen, dan zat ik in de binnenploeg en zou ik de EHBO doen. Ik had toen zo'n wit dingetje gemaakt met zo'n kruisje erop, en ik had nog wel ergens een paar pleisters. Ik was daar ook de aangewezen persoon voor, want ik had als meisje ooit mijn EHBO-diploma gehaald.

      http://www.iisg.nl/~staatsarchief/boek/Stadfrm.htm,

      De school kan verder een beroep doen op de diensten van een conciërge. Deze is in dienst van de Ergon Bedrijven. Hij wordt ingezet voor het onderhoud van de school en verricht indien nodig allerhande hand- en spandiensten. Ook is de conciërge in het bezit van een EHBO-diploma.

      http://www.dse.nl/barrier/barrier.html

      Het EHBO-diploma blijft twee jaar geldig. Om verlenging van de geldigheid te verkrijgen, zullen herhalingslessen moeten worden gevolgd. De herhalingslessen zijn nodig om de kennis van de diplomabezitter op peil te houden en hem op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen in de eerste hulp verlening.

      http://clubnet.zeelandnet.nl/ehboshhk/custom.html