FARC-strijdster


FARC-strijdster 1.0

(recht en misdaad)

strijdster van de FARC, de guerrillabeweging in Colombia; vrouw die strijdt voor de FARC

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een FARC-strijdster…

is een strijdster

  • [Toepassingsgebied of bereik] is een strijdster van de Colombiaanse guerrillabeweging FARC

    Algemene voorbeelden


    Ruim een kwartier lang spreekt Nijmeijer over de vredesonderhandelingen. Ze refereert niet aan deelname aan de onderhandelingen. "We strijden met of zonder geweer voor vrede", zegt de FARC-strijdster. "Maar dan wel vrede met sociale gerechtigheid. De regering moet niet denken dat vrede puur een kwestie is van ontwapenen en demobiliseren. Er moeten hervormingen komen in Colombia, pas dan is er vrede."

    http://nos.nl/artikel/429387-oplossing-is-in-een-dag-te-regelen.html,

    Documentairemaker Leo de Boer maakte in 2010 de documentaire 'Dichter bij Tanja.' Samen met haar moeder en zus van de FARC-strijdster reisde hij naar Colombia op zoek naar haar.

    http://www.facebook.com/pauwenwitteman/posts/374909219252138,

    Wil Tanja Nijmeijer verschijnen aan de onderhandelingstafel namens de FARC, zal de Colombiaanse justitie eerst het arrestatiebevel tegen de Nederlandse moeten intrekken. De regering van Colombia zal daarom deze week vragen het bevel tegen de FARC-strijdster op te heffen.

    http://www.nrc.nl/nieuws/2012/10/22/regering-colombia-vraagt-om-opheffing-arrestatiebevel-tegen-nijmeijer/?utm_campaign=Feed%3A+NrcHandelsbladVoorpagina+%28nrc.nl+-+nieuws%29&utm_source=feedburner&utm_medium=feed,

    Al het nieuws over Tanja Nijmeijer, achtergrondartikelen, interviews en video's kun je vinden in het Wereldomroepdossier over de FARC-strijdster: www.wereldomroep.nl.

    http://www.rnw.nl/nederlands/article/tanja-nijmeijer-onderhandelingsteam-farc,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • (de) Groningse FARC-strijdster
    • de Nederlandse FARC-strijdster
    • de uit Denekamp afkomstige FARC-strijdster

    Groningse FARC-strijdster is Tanja Nijmeijer. De voormalige Groningse studente, die in Colombia bij de linkse terreurbeweging de FARC zou vechten, is Tanja Nijmeijer uit Groningen.

    http://www.youtube.com/watch?v=v_9OgKbOPt8,

    Het arrestatiebevel tegen de uit Denekamp afkomstige FARC-strijdster Tanja Nijmeijer is tijdelijk ingetrokken. Dat maakte de hoogste openbare aanklager van Colombia bekend.

    http://drimble.nl/nieuws/tanja-nijmeijer/,

    Tanja Nijmeijer zou momenteel voor irritatie zorgen bij de Colombiaanse autoriteiten. De Nederlandse FARC-strijdster neemt namens de guerrillabeweging deel aan de vredesonderhandelingen met de regering. Dit wordt volgens persbureau Novum door een lokaal tv-station gemeld.

    http://www.nrc.nl/nieuws/2012/10/15/tanja-nijmeijer-onderhandelt-voor-farc-met-geirriteerde-autoriteiten/,

    De Nederlandse FARC-strijdster Tanja Nijmeijer is nog in leven en staat nog steeds achter de gewelddadige Colombiaanse rebellenbeweging. Dat blijkt uit een nieuw interview dat een Colombiaanse journalist in november in een oerwoud met Nijmeijer had.

    http://www.youtube.com/watch?v=LRXodicBKgU,

    met telwoord ervoor


    • twee FARC-strijdsters

    Behalve Tanja Nijmeijer zit er nog een Nederlandse bij de Colombiaanse guerrillabeweging FARC. Dat meldde de Colombiaanse krant El Tiempo gisteren. De vrouw zou onder het pseudoniem 'Alexandra' bij de rebellengroep actief zijn. Volgens El Tiempo werkt de Nederlandse als assistente van een commandant.

    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/2189530/2008/06/16/Nog-een-Nederlandse-bij-FARC.dhtml,

    met eigennaam


    • FARC-strijdster Tanja Nijmeijer

    De arrestatiebevelen tegen FARC-strijdster Tanja Nijmeijer zijn tijdelijk ingetrokken. Ze kan daardoor op Cuba vredesbesprekingen voeren met de Colombiaanse regering. Ze mag alleen in Havana komen, anders kan ze wel worden gearresteerd.

    http://www.bnr.nl/meernieuws/522193-1210/arrestatiebevel-farc-strijdster-nijmeijer-mogelijk-opgeschort,

    Het arrestatiebevel tegen de Nederlandse FARC-strijdster Tanja Nijmeijer is tijdelijk ingetrokken. Dat maakte de hoogste openbare aanklager van Colombia, Eduardo Montealegre, bekend.

    http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2012/10/arrestatiebevelen_tanja_ingetr.html,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding