ICT-gebruiker


ICT-gebruiker 1.0

(ICT)

iemand die gebruikmaakt van de mogelijkheden die de informatie- en communicatietechnologie biedt (ICT); gebruiker van ICT

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ICT-gebruiker…

is een gebruiker

  • [Activiteit of handeling] maakt gebruik van de informatie- en communicatietechnologie (ICT)
  • [Toepassingsgebied of bereik] is een gebruiker van informatie- en communicatietechnologie (ICT)

    Algemene voorbeelden


    Verkeerde zuinigheid nekt ICT-gebruikers. Brancheorganisatie ICTWaarborg waarschuwt tegen verkeerde zuinigheid, waardoor gebruikers van ICT-apparatuur zich blootstellen aan cybercriminelen. Als wordt beknibbeld op de beveiliging van computers kan de gebruiker een makkelijke prooi worden voor mensen die identiteitsfraude willen plegen.

    http://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2011/45/verkeerde-zuinigheid-nekt-ict-gebruikers,

    Een ICT-gebruiker moet niet alleen beschikken over technische vaardigheden. Ook flexibiliteit en het vermogen om binnen een netwerk met anderen samen te werken zijn belangrijk.

    http://www.infodrome.nl/publicaties/domeinen/01_versl_wsh.html,

    De bedrijfsvoering van de organisatie is het uitgangspunt van de dienstverlening. De ICT is 'slechts' een onderdeel daarvan. In de praktijk bestaat er dikwijls een kloof tussen de ICT-gebruiker en de ICT-ondersteuner.

    http://www.itcare.nl/htm/diensten/intermediairit.html

    Bovendien brengt de mobilofonie, en in het bijzonder de datamobilofonie, het mobiele kantoor dichter bij de ICT-gebruiker die nu als een echte 'tele-nomade' door het leven zal gaan.

    http://www.kbr.be/~capas/Rapports/SocieteInformation/NGT.htm,

    De hoger aangehaalde symptomen van de onrijpheid van zowel de ICT-gebruiker als de ICT-markt worden pas echt schrijnend duidelijk als men het vergelijkt met het doorsnee consumentengedrag ten opzichte van andere producten: een huishoudapparaat dat met grote regelmaat de geest geeft wordt een commerciële flop; je auto of televisie kan je nog zonder problemen blijven gebruiken ook als er een nieuwe versie [...] op de markt komt omdat hun "bestandsformaten" (brandstof, wegen, TV-beelden) blijft werken met de reeds bestaande versies.

    http://people.mech.kuleuven.ac.be/~bruyninc/ictvisie.html,

    Een informatiemanager is een beleidsmedewerker op het snijvlak van ICT-expert en ICT-gebruiker.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Informatiemanager,

    De mens als ICT-gebruiker, in zijn stakeholder functie. Er is al bijzonder veel inkt gevloeid rond de controverse of de computer nu een jobkiller, dan wel de echte motor is achter het herdefiniëren van bestaande of het scheppen van nieuwe jobs. Men gaat er van uit dat de informatiemaatschappij arbeidsvernietigend werkt als ICT wordt ingezet om bestaande jobfuncties te automatiseren. Er worden hoe dan ook jobs gecreëerd als ICT ingezet wordt bij de informatisering van functionele innovaties, in domeinen waar de industriële maatschappij vooralsnog op non-actief stond.

    http://www.kvab.be/werking/cawet/cawet_inf/ngt.htm,

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • ICT-gebruikers helpen

    We moeten natuurlijk de kleiner wordende groep onervaren ICT-gebruikers helpen.

    http://www.rug.nl/rc/pictogram/2000-12/redactioneel.htm#qtop

    met adjectief ervoor


    • een efficiënte ICT-gebruiker
    • een minder ervaren ICT-gebruiker
    • de ideale ICT-gebruiker
    • kritische ICT-gebruikers
    • onervaren ICT-gebruikers

    We moeten natuurlijk de kleiner wordende groep onervaren ICT-gebruikers helpen.

    http://www.rug.nl/rc/pictogram/2000-12/redactioneel.htm#qtop

    Een aversie tegen telefoneren is niet een verkoopargument dat je vaak in campagnes voor nieuwe telecommunicatiediensten zult tegenkomen. Maar de ideale ICT-gebruiker die in campagnes gepresenteerd wordt, is moeilijk terug te vinden in het empirische materiaal.

    http://www.pscw.uva.nl/discorsi/,

    Binnen de VDAB staan ze klaar voor de uitbouw van elektronische opleidingsmodules, zegt Landuyt. "Het is de meest efficiënte ICT-gebruiker binnen de overheid."

    De Standaard,

    Om alle misvattingen en euforie te vermijden is het toch belangrijk om het volgende te beseffen: het gratis zijn van software is zeker niet een garantie voor kwaliteit (er zwerft ook een heleboel rommel rond op het Internet!); niet alle commerciële software heeft een Vrije Software alternatief van voldoende hoge kwaliteit om competitief te zijn, en; de grote keuze tussen verschillende programma's met vrij gelijkaardige functionaliteiten schrikt menig minder ervaren ICT-gebruiker af.

    http://people.mech.kuleuven.ac.be/~bruyninc/ictvisie.html,

    Linux biedt scholen alles om hun leerlingen op te leiden tot kritische en bekwame ICT-consumenten, volgens het programma dat hoger in deze tekst is beschreven. Dit is niet toevallig, want Linux is precies ontwikkeld voor en door kritische ICT-gebruikers.

    http://people.mech.kuleuven.ac.be/~bruyninc/ictvisie.html,