ICT-plan


ICT-plan 1.0

(onderwijs en opvoeding; ICT)

plan voor het gebruik, het invoeren of de uitbreiding van informatie- en communicatietechnologie (ICT); plan voor de te gebruiken ICT

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ICT-plan…

is een plan

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een plan voor het gebruik, het invoeren of de uitbreiding van informatie- en communicatietechnologie (ICT)

    Hoofdsemagram: plan


    Algemene voorbeelden


    Verder is de communicatie binnen (virtuele) teams van belang voor het slagen van het veranderingstraject. Dit laatste komt eveneens aan de orde bij onderwerpen als 'learning communities', kennismanagement en het ICT-plan.

    http://www.delftgeot.nl/,

    Het ICT-plan, inclusief de daarmee gemoeide investeringen, wordt aan het Bestuurlijk Overleg voorgelegd ter accordering. Vervolgens vindt uitvoering van het plan plaats, waarbij uiteraard de branchevereniging weer het voortouw heeft.

    http://www.minocw.nl/bibliotheken/nota1/index.html,

    Aan de faculteiten, de UB en BvdU wordt gevraagd zo spoedig mogelijk doch vóór 1 maart 1999 te komen met een ICT-plan, waarin - in maximaal vijf pagina's - de eigen visie met betrekking tot ICT in het onderwijs is verwoord.

    http://www.oecr.nl/icto/,

    Daarnaast worden jaarlijks advies- en begeleidingsafspraken met de Schooladviesdienst Wassenaar gemaakt over school- en klassenmanagement. De thema's voor het cursusjaar 2001-2002 zijn evaluatie en vervolgimplementatie van nieuwe methoden schrijven, taal en aardrijkskunde, ICT-plan, taakbeleid en professionaliseren.

    http://www.bloemcampschool.nl/users/websitebcs/schoolgids/schoolgids.htm

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • een ICT-plan ontwikkelen
    • een ICT-plan opstellen
    • zijn ICT-plannen realiseren
    • iemands ICT-plannen kraken

    Vanwege het strategische belang van ICT moet het hoger onderwijs zelf een coherent ICT-plan ontwikkelen.

    http://www.bredeschool.net/frames/n123.htm,

    De regering verwacht dat de invloed van ICT blijft toenemen. De steden moeten zich daarop instellen. ICT kan helpen bij allerlei stadsproblemen, vindt de commissie. Burgers en instellingen moeten de ruimte krijgen hun ICT-plannen te realiseren.

    http://www.computable.nl/artikel/achtergrond/overheid/1281154/1277202/meer-financieumlle-steun-voor-ictplannen-van-burger.html,

    De branchevereniging zorgt er daarna voor dat een ICT-plan wordt opgesteld, hetzij door haarzelf, hetzij door een derde partij.

    http://www.minocw.nl/bibliotheken/nota1/index.html,

    Onderwijs kraakt ICT-plannen Hermans. Minister Loek Hermans voert een zwalkend beleid omtrent de invoering van ICT in het onderwijs. Dit zegt voorzitter Cocky Verweij van de vereniging voor informatiekunde en informatietechnologie in het onderwijs (I&I).

    http://www.computable.nl/artikel/achtergrond/onderwijs/1411860/1277214/onderwijs-kraakt-ictplannen-hermans.html,

    met adjectief ervoor


    • een coherent ICT-plan
    • een nieuw ICT-plan
    • het nieuwe ICT-plan

    Dit betekent in de praktijk dat leerlingen in hun lokaal/de gang of in het computerlokaal met software werken die het onderwijs steunt en/of verdiept. Elke groep kent eigen programma's, zoals groep 3: Veilig Leren Lezen, groep 4 t/m 8 visueel dictee. Een deel van de software wordt ingezet voor de Remedial Teaching en het begaafdenproject. Een complete lijst staat vermeld in ons nieuwe ICT-plan. Dit plan is nodig voor de besteding van de door de Minister extra beschikbaar gestelde ICT-middelen.

    http://www.bloemcampschool.nl/users/websitebcs/schoolgids/schoolgids.htm

    Vanwege het strategische belang van ICT moet het hoger onderwijs zelf een coherent ICT-plan ontwikkelen.

    http://www.bredeschool.net/frames/n123.htm,

    Onderwijsinhoudelijk zal het Bloemcampteam zich dit jaar extra bezig houden met de evaluatie van de vorig jaar ingevoerde nieuwe methoden voor taal, schrijven en aardrijkskunde, alsmede het nieuwe ICT-plan en het taakbeleid binnen de school.

    http://www.bloemcampschool.nl/users/websitebcs/schoolgids/schoolgids.htm

    in voorzetselgroep


    • de opstelling van een ICT-plan
    • de doelstelling van het ICT-plan
    • de implementatie van een ICT-plan

    Bij de opstelling van het ICT-plan dienen de basisbibliotheken een rol te krijgen, bijvoorbeeld verenigd in een platform of werkgroep. Het secretariaat van het Bestuurlijk Overleg volgt de voortgang van de opstelling van het ICT-plan en brengt daarover verslag uit aan het Bestuurlijk Overleg.

    http://www.minocw.nl/bibliotheken/nota1/index.html,

    De doelstelling van het ICT-plan voor strategische inzet van ICT in het werkproces is uitgebreid met het bereiken van meer samenhang tussen de verschillende initiatieven die worden genomen.

    http://www.delftgeot.nl/,

    In de komende jaren zal de verdere implementatie plaatsvinden van het ICT-plan. In november 1999 heeft een grote groep medewerkers van GeoDelft (vooral het managementteam) gebrainstormd over de behoeften en wensen aangaande ICT-ondersteuning van lopende en nieuwe processen.

    http://www.delftgeot.nl/,