SEH


SEH 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

spoedeisende hulp die verleend wordt op een ziekenhuisafdeling waarheen men met een ambulance wordt gebracht of waar men zich op eigen initiatief of na doorverwijzing door een arts voor behandeling aanbiedt
Hoewel EHBO-posten in ziekenhuizen vaak omgedoopt werden in SEH-posten, zijn EHBO en SEH niet synoniem. EHBO is in eerste instantie spoedeisende hulp bij slachtoffers van (lichtere) ongelukken, terwijl SEH veelomvattender is, waarbij o.a. ook hulp verleend wordt bij hersenbloedingen en hartaanvallen.

Algemene voorbeelden


Het verschil tussen Spoedeisende Hulp (SEH) en Eerste Hulp (EHBO) is groot. Eerste hulp gaat om het hechten van een eenvoudige snee in een vinger. Spoed gaat om ernstige ongelukken, gebroken ledematen of bijvoorbeeld een hartaanval of hersenbloeding.

http://www.hilversum.nl/pdf/factsheet.pdf

Het verschil tussen Eerste Hulp en Spoedeisende Hulp (SEH) is groot. Bij Eerste Hulp gaat het om behandelingen waarbij geen noodzaak is tot aanvullend laboratorium of röntgenonderzoek. Op de Spoedeisende Hulp [...] worden mensen behandeld die een ernstig ongeluk hebben gehad of mensen met bijvoorbeeld een botbreuk, een hartaanval of hersenbloeding.

http://www.hilversum.nl/live/index.jsp?nav=397&loc=1498082&det=208979

Vaste verbindingen


Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


SEH 2.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

afdeling van een ziekenhuis waar spoedeisende hulp wordt verleend

Betekenisbetrekking


metonymie
Betrokken betekenissen 1.0 : 2.0

Algemene voorbeelden


Bij acute gezondheidsproblemen gaat u naar de Spoedeisende Hulp (SEH). Ons team van gecertificeerde SEH-artsen, SEH-verpleegkundigen en het secretariaat staat hier 24 uur per dag voor u klaar.

http://www.umcn.nl/zorg/afdelingen/spoedeisendehulp/Pages/default.aspx

In de regio is de SEH van ziekenhuis Eemland het grootst, wat betreft het aantal patiënten, dat op jaarbasis behandeld wordt. Er komen ongeveer 30.000 mensen jaarlijks naar de SEH.

http://www.webziekenhuis.nl/Nieuwsflitsen/seh.html

Het zou voor de productiecijfers beter zijn als alle patiënten die op de SEH beoordeeld worden als opname of als dagopname zouden worden geteld.

http://harten.net/beleidsplan.html

Intercollegiale consulten op de SEH worden door de afdelingscardioloog van die week gedaan.

http://harten.net/beleidsplan.html

Een aantal CCU-opnames kan vervangen worden door een korte observatie op de SEH, als we zouden beschikken over modern laboratoriumonderzoek om geringe myocardschade te detecteren.

http://harten.net/beleidsplan.html

Om de effecten van de CHP op de dienstbelasting voor de kinderartsen te onderzoeken werd besloten prospectief in maart, april, mei en juni 2001 (= groep 1: voor opening van de CHP) en 2002 (dezelfde periode = groep 2) de gegevens te registreren en analyseren van kinderen die buiten kantoortijd voor de kinderarts zijn binnengekomen op de SEH.

http://medischcontact.artsennet.nl/content/dossiers/202006722/54428/AMGATE_6059_138_TICH_R111936137904264/,

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen