Twitterspreekuur


Twitterspreekuur 1.0

(neologisme)

spreekuur waarin men vragen kan stellen aan een deskundige en antwoorden krijgt door middel van twitterberichten; spreekuur via Twitter

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een twitterspreekuur…

is een spreekuur

  • [Medium] vindt plaats door middel van twitterberichten

    Algemene voorbeelden


    Het Amphia Ziekenhuis organiseert regelmatig een Twitterspreekuur. Via het sociale netwerk Twitter kunt u een uur lang online vragen stellen aan een specialist. Het onderwerp van het Twitterspreekuur verandert per keer [...]. Via Twitter kan de patiënt informatie verkrijgen, maar ook vragen stellen waar de arts gelijk op kan reageren.

    http://www.amphia.nl/OverAmphia/Amphiaensocialemedia/Pages/Twitterspreekuur.aspx

    De informatie die wordt verstrekt via het Twitterspreekuur [...] kan echter niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een arts [...]. De reactie van de medisch specialist op afstand kan nooit leiden tot een persoonlijke individuele diagnose zonder de patiënt in levende lijve te hebben onderzocht, maar het betreft altijd algemene informatie of adviezen.

    http://www.amphia.nl/OverAmphia/Amphiaensocialemedia/Pages/Twitterspreekuur.aspx

    De lokale politie van Mechelen organiseert op maandag 21 november van 18 tot 19 uur haar eerste maandelijkse Twitter-spreekuur. De politie wil op die manier beter in dialoog treden met de bevolking. De Mechelaars zullen op Twitter terechtkunnen met korte vragen over de meest uiteenlopende thema's als veiligheid, verkeer, overlast of politiewerking [...]. De korpschef, commissarissen en operationeel verantwoordelijken engageren zich nu om tijdens het maandelijkse spreekuur via een tweet te antwoorden op de vragen van de bevolking, bijkomende informatie te verstrekken of "mensen uit te nodigen voor een meer diepgaand, persoonlijk gesprek".

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2010