Uuh


Uuh 1.0

(chemie en mineralogie)

(Latijn) Ununhexium, symbool van het scheikundig element ununhexium (met atoomnummer 116)

Semagram (extra betekenisinformatie)


Uuh…

is een symbool

  • [Functie] symboliseert het scheikundig element ununhexium (met atoomnummer 116)

    Algemene voorbeelden


    Ununhexium (Uuh) is de voorlopige naam van het scheikundig element 116. De melding van de ontdekking van het element [...] is door het Lawrence Berkeley National Laboratory ingetrokken. Het vermoeden is dat de ontdekker, V. Ninov, die ook betrokken was bij de ontdekking van element 111 en 112, de data heeft gemanipuleerd.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Ununhexium,

    Werd in 2009 element 112 nog toegevoegd — inmiddels bekend onder de naam Copernicium (Cn) — nu zijn elementen 114 en 116 officieel erkend door de International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC) en de International Union of Pure and Applied Physics (IUPAP). Op dit moment staan deze elementen nog in het periodiek systeem onder hun systematische benameningen, ununquadium en ununhexium met afkortingen Uuq en Uuh, maar de ontdekkers mogen hun creaties nu een echte naam gaan geven.

    http://scheikundejongens.nl/2011/06/welkom-uuq-en-uuh/,

    Definitieve officiële namen hebben de nieuwe elementen nog niet. Voorlopig staan ze bekend als ununqadium (symbool Uuq) en ununhexium (Uuh). De ontdekkers mogen nu namen voorstellen aan de Iupac. In het verleden is gebleken dat het soms nog moeilijker is om internationale overeenstemming over de naam van een nieuw element te vinden, dan om het element te ontdekken. Soms duurt het jaren voor een naam goedgekeurd geraakt.

    http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=UB3B6DTE,

    Het chemisch element ununhexium (Uuh), met een atoommassa van ongeveer 289 u, bezit geen stabiele isotopen en wordt dus geclassificeerd als radioactief element. De 4 radio-isotopen zijn onstabiel en hebben een relatief korte halfwaardetijd (allen minder dan een seconde).

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Isotopen_van_ununhexium,

    Onlangs heeft de International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC) officieel de elementen 114 en 116 aan het periodiek systeem toegevoegd. 114 is Ununquadium (Uuq) en 116 is Ununhexium (Uuh).

    http://hervetavernier.blogspot.com/2011/06/116-is-nu-officieel-herkend.html,