VN-organisatie


VN-organisatie 1.0

organisatie die deel uitmaakt van de Verenigde Naties (VN); ook: de mensen die deel uitmaken van een organisatie van de VN

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een VN-organisatie…

  • [Organisatie of instelling] valt onder verantwoordelijkheid van de Verenigde Naties (VN)

    Algemene voorbeelden


    Volgens de VN-organisatie werd in juli en augustus wel met succes een telling gehouden onder de 300.000 vluchtelingen in Bukavu.

    De Standaard,

    Het provinciaal bestuur heeft het initiatief genomen om de Stelling voor te dragen voor de Wereld Erfgoedlijst van de UNESCO. De UNESCO heeft nog niet zo lang geleden het besluit tot plaatsing genomen. De VN-organisatie gaf als belangrijkste motivatie voor het besluit: "De Stelling van Amsterdam is van buitengewone, universele waarde als uitzonderlijk voorbeeld van een eigentijds, geïntegreerd verdedigingsstelsel."

    http://www.carelpoulie.nl/

    In 1987 was de gynaecologe de eerste vrouw die aan het hoofd kwam van een VN-organisatie.

    De Standaard,

    VN-organisaties schatten dat als gevolg van die sancties ongeveer 180.000 Iraakse kinderen onder de vijf jaar aan ondervoeding lijden.

    De Standaard,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een gigantische VN-organisatie
    • een nationale VN-organisatie
    • een nieuwe VN-organisatie
    • gigantische VN-organisaties
    • nationale VN-organisaties
    • nieuwe VN-organisaties

    Terug naar de traagheid die de VN wordt verweten. Dat heeft vaak te maken met de ingewikkelde structuur en de mogelijkheden (of het ontbreken daaraan) van gigantische VN-organisaties, waar politiek daarenboven steeds een belangrijke rol speelt.

    De Standaard,

    De SGI sloot zich formeel aan bij de WFUNA in 1997 - een belangrijke prestatie wanneer u zich bedenkt dat de federatie voor het leeuwendeel bestaat uit nationale VN-organisaties.

    http://www.sgined.nl/

    Nieuwe tellingen wijzen uit dat er sinds het begin van de aidsepidemie 27,9 miljoen mensen met het hiv-virus besmet zijn [...]. Er is al lang verschillend geteld en geschat over aids. Amerikaanse onderzoekers rekenden anders dan de Wereldgezondheidsorganisatie. Unaids, de nieuwe VN-organisatie voor de bestrijding van aids, nam de cijfers van de WGO over: 20 miljoen.

    De Standaard,

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • een gespecialiseerde VN-organisatie

    Andere, gespecialiseerde, VN-organisaties stellen nog zo'n veertigduizend mensen tewerk.

    De Standaard,

    in voorzetselgroep


    • directeur van de VN-organisatie
    • medewerker van de VN-organisatie
    • vertegenwoordiger van de VN-organisatie
    • woordvoerder van de VN-organisatie

    Een woordvoerder van de VN-organisatie voor hulp aan vluchtelingen, de UNHCR, heeft gisteren naar aanleiding van de ruzie om Čelo zowel de moslims als de Serviërs verweten "politieke spelletjes" te spelen.

    NRC,

    Met Frederico Mayor, directeur van de VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, stelde de Franse gewezen voorzitter van de EU-Commissie op de Unesco-zetel in Parijs het boek met de bevindingen van het comité voor.

    De Standaard,

    'Ons gebouw wordt overlopen door mensen die uit de buitenwijken zijn gevlucht', meldde een medewerker van de VN-organisatie voor de vluchtelingen UNHCR.

    Meppeler Courant,

    Terwijl afgevaardigden van verscheidene landen van een overeenkomst spraken, die in de toekomst het leven van duizenden mensen zou redden, waren vertegenwoordigers van de VN-organisaties en andere humanitaire verenigingen [...] verontwaardigd.

    De Standaard,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: in

    • VN-organisaties in Irak
    • VN-organisaties in Rome

    Wahlroos doet een dringend beroep op de Westerse donorlanden, die morgen in Genève bijeenkomen, om meer geld voor noodhulp aan de VN-organisaties in Irak beschikbaar te stellen.

    NRC,

    De Amerikaanse ambassadeur bij de VN-organisaties in Rome, Thom Forbord, gaf vanmorgen toe dat hij vorige week met Bertini over personeelszaken heeft gesproken, maar zei dat dit geen officiële demarche was.

    NRC,

    Voorzetsel: voor

    • de VN-organisatie voor auteursrechten
    • de VN-organisatie voor de arbeid
    • de VN-organisatie voor de bestrijding van aids
    • de VN-organisatie voor de hulp aan Palestijnse vluchtelingen
    • de VN-organisatie voor de kinderen
    • de VN-organisatie voor de vluchtelingen
    • de VN-organisatie voor handel en ontwikkeling
    • de VN-organisatie voor hulp aan vluchtelingen
    • de VN-organisatie voor industriële ontwikkeling
    • de VN-organisatie voor kinderhulp
    • de VN-organisatie voor meteorologie
    • de VN-organisatie voor milieu
    • de VN-organisatie voor onderwijs wetenschap en cultuur
    • de VN-organisatie voor ontwikkeling
    • de VN-organisatie voor opvoeding wetenschap en cultuur
    • de VN-organisatie voor vluchtelingen
    • de VN-organisatie voor voedsel en landbouw

    Cruciaal is verder de versterking van de VN-organisaties voor ontwikkeling, zoals UNDP.

    http://www.agalev.be/programma2003/index.html

    De UNESCO, de VN-organisatie voor opvoeding, wetenschap en cultuur, maakt zich grote zorgen.

    NRC,

    De VN hebben dinsdag fel geprotesteerd tegen de onderbreking door de Bosnische regering van de evacuatie van Bosnische Serviërs uit de belegerde hoofdstad Sarajevo. De evacuaties gaan vandaag weer door. Dat maakte een woordvoerder van de VN-organisatie voor vluchtelingen UNHCR bekend.

    Meppeler Courant,

    De VN-organisatie voor Voedsel en Landbouw (FAO) heeft goed nieuws voor de deelnemers aan de Wereldvoedseltop.

    De Standaard,

    Unaids, de nieuwe VN-organisatie voor de bestrijding van aids.

    De Standaard,

    Hij is nu aangewezen op UNRWA, de VN-organisatie voor de hulp aan Palestijnse vluchtelingen.

    Brabants Dagblad,

    Unicef, de VN-organisatie voor de kinderen, meldde dat in het district Tirana de jongste dagen minstens vijftig kinderen door kogels uit automatische geweren werden gewond.

    De Standaard,

    'Ons gebouw wordt overlopen door mensen die uit de buitenwijken zijn gevlucht', meldde een medewerker van de VN-organisatie voor de vluchtelingen UNHCR.

    Meppeler Courant,

    Hoe sterk de Aziatische ontwikkelingslanden zich hebben opgeworpen tot dynamische internationale investeerders, blijkt uit een studie van de Unctad, de VN-organisatie voor handel en ontwikkeling.

    De Standaard,

    De Amerikaanse regering, aldus Clinton in een korte verklaring, ziet de plannen om de Bosniërs door de lucht van voedsel te voorzien als een tijdelijke actie, uitdrukkelijk bedoeld als humanitaire hulpverlening en uitgevoerd in coördinatie met de UNHCR, de VN-organisatie voor hulp aan vluchtelingen.

    NRC,

    De ontwikkelingslanden brengen straks een kwart van de totale industriële productie voort. Dat blijkt uit een onderzoek van de Unido, de in Wenen gevestigde VN-organisatie voor industriële ontwikkeling.

    De Standaard,

    Ook Thomas Ekvall, de Zweedse vertegenwoordiger in Bagdad van UNICEF, de VN-organisatie voor kinderhulp, spreekt van een "ernstige situatie die slechter wordt op bijna alle terreinen waarop UNICEF actief is."

    NRC,

    In 1988 werd onder auspiciën van de VN-organisaties voor meteorologie (WMO) en milieu (UNEP) het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) opgericht met het doel de klimaatverandering ten gevolge van het broeikaseffect wetenschappelijk in kaart te brengen.

    NRC,

    Gisteren meldde de UNEP, de VN-organisatie voor milieu, dat het Zwitserse AC-Laboratorium in Spiez sporen van uranium-236 had gevonden in munitie-monsters uit Kosovo.

    NRC,

    De archieven van de voormalige Zuid-Amerikaanse dictaturen staan vanaf gisteren op internet. Het initatief komt van Unesco, de VN-organisatie voor onderwijs, wetenschap en cultuur.

    De Limburger,

    De kaper van het domein, een bedrijf uit Californië, moet het webadres teruggeven, oordeelt de VN-organisatie voor auteursrechten WIPO in Geneve.

    ANP,

    Ditmaal hebben we een aanvraag gehonoreerd van de overkoepelende inheemse raad CNI. Die gaat een demonstratie organiseren bij het parlement als er vergaderd wordt over het al dan niet ratificeren van artikel 169 van de OIT (VN-organisatie voor de arbeid), waarin de rechten van inheemse bewoners gegarandeerd worden.

    http://www.xminy.nl/,

    met eigennaam


    De in Genève gevestigde VN-organisatie ILO schat de werkloosheid in Rusland op minstens 10 procent, ruim vijf keer hoger dan uit de statistieken blijkt.

    NRC,

    Recente statistieken van de VN-organisatie UNAIDS tonen aan dat meisjes tussen de vijftien en negentien jaar in Afrika zes keer zoveel kans lopen op een HIV-besmetting als jongens van dezelfde leeftijd.

    www.amnesty.nl/downloads/boek_vrouwencampagne.doc

    De internationale studentenbond is inmiddels als adviserend orgaan verbonden aan de VN-organisatie UNESCO.

    NRC,

    Premier Major bood de VN-organisatie UNHCR hulp aan.

    NRC,