VN-vluchtelingenorganisatie


VN-vluchtelingenorganisatie 1.0

vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (VN), de UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees); ook: de mensen die deel uitmaken van deze vluchtelingenorganisatie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een VN-vluchtelingenorganisatie…

is een organisatie

  • [Geheel] maakt deel uit van de Verenigde Naties (VN)

    Algemene voorbeelden


    Brian Sharping, woordvoerder van de VN-vluchtelingenorganisatie in Genève verklaarde zondagmiddag dat België steeds minder in trek is bij kandidaat-politieke vluchtelingen.

    De Standaard,

    Voorts heeft de VN-vluchtelingenorganisatie de scouts toestemming verleend groepen te vormen die in vluchtelingenkampen kunnen zorgen voor afleiding voor de kinderen.

    Meppeler Courant,

    Combinatiemogelijkheden


    in voorzetselgroep


    • baas van de VN-vluchtelingenorganisatie
    • directrice van de VN-vluchtelingenorganisatie
    • medewerker van de VN-vluchtelingenorganisatie
    • vertegenwoordiger van de VN-vluchtelingenorganisatie
    • woordvoerder van de VN-vluchtelingenorganisatie

    In Bosnië is, alle internationale druk en bezorgdheid ten spijt, geen vermindering te bespeuren in het aantal gevallen van grove schendingen van de mensenrechten. Moord en marteling blijven onderdeel uitmaken van "een bewust beleid van etnische zuivering". Dat heeft gisteren Sadako Ogata gezegd, de directrice van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR.

    NRC,

    "Van sommigen werd de schedel ingeslagen en de keel afgesneden", aldus Augustine Mahiga, een medewerker van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR na een bezoek aan de plaats van het bloedbad.

    NRC,

    Een woordvoerder van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR zei vandaag dat de omstandigheden voor de inwoners van Goražde en de duizenden vluchtelingen "afgrijselijk" zijn.

    NRC,

    Het ministerie van buitenlandse zaken verklaarde informatie te hebben van de vertegenwoordiger van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR in de Togolese hoofdstad Lomé, dat de situatie daar veilig genoeg was.

    NRC,

    De verslaggever van het Japanse persbureau Kyodo gaf toe dat hij niet wist hoe de opvolger van 'zijn' Sadako Ogata als baas van de VN-vluchtelingenorganisatie Unhcr eruitziet.

    de Volkskrant,

    • een kantoor van de VN-vluchtelingenorganisatie
    • een vrachtwagen van de VN-vluchtelingenorganisatie

    Volgens de VN dreigt hongersnood; vele inwoners van Biha hebben al dagen niets gegeten en gisteren demonstreerden duizenden hongerige mensen bij het kantoor van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR in Biha.

    NRC,

    Maandag kaapten de Bosnische Serviërs een konvooi met medische goederen dat onderweg was naar de Bosnische hoofdstad Sarajevo. De vrachtwagens van de VN-vluchtelingenorganisatie keerden later leeg terug.

    NRC,

    met eigennaam


    • de VN-vluchtelingenorganisatie HCR
    • de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR

    Burundi jaagt Ruandese Hutu's grens over. Zorgelijke terugkeer voor "moordenaars" in Ruanda [...]. De VN-vluchtelingenorganisatie HCR zit verveeld met de affaire: ook zij worden hierin tegen heug en meug meegesleept.

    De Standaard,

    De ambassade in Zagreb tracht via de VN-vluchtelingenorganisatie Unhcr en het Rode Kruis in gesprek te raken met de Kroatische Serviërs die Tilder (31) om het leven zouden hebben gebracht.

    Meppeler Courant,

    De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR beklaagde zich gisteren over tegenwerking van Moskou bij de hulpverlening aan de 350.000 vluchtelingen, waarom de Russische regering eerder zelf had gevraagd.

    NRC,

    Anastasia Makarova is een Oekraïense die werkt voor de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR.

    Meppeler Courant,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • het Rode Kruis en de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR
    • de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR en het Rode Kruis

    De ambassade in Zagreb tracht via de VN-vluchtelingenorganisatie Unhcr en het Rode Kruis in gesprek te raken met de Kroatische Serviërs die Tilder (31) om het leven zouden hebben gebracht.

    Meppeler Courant,

    Ten tweede moeten het Rode Kruis en de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR toegang krijgen tot het gebied.

    NRC,