aanbelanden


aanbelanden 1.0

ergens aankomen, vaak min of meer toevallig of als vanzelf, als natuurlijk gevolg; ergens terechtkomen; een bepaald punt bereiken
Vrijwel altijd met een voorzetselgroep, heel vaak ingeleid door bij, [in of op, en dan zowel in eigenlijk gebruik (de letterlijke betekenis in toepassing op een plaats, een ruimte e.d.) als oneigenlijk gebruik (figuurlijk of in figuurlijk verband).

Semagram (extra betekenisinformatie)


Aanbelanden…

is een proces

      Algemene voorbeelden


      Ook positief: je kunt lijsten van woorden opvragen door gebruik te maken van jokers. Vraag je alle woorden op met "* land" dan krijg je 189 resultaten, van "aanbeland" tot "Zuidzee-eiland".

      De Standaard,

      Combinatiemogelijkheden


      met bijwoord


      • daar aanbelanden
      • er aanbelanden
      • hier aanbelanden

      De bergen, waarvan de hoogste top op 460 meter ligt, hebben een vulkanische oorsprong. Vandaag liggen er twee van de zeven hoogste toppen op onze route. Maar voordat we daar aanbelanden moeten we echt aan de bak. Eerst steil, soms zeer steil omhoog, daarna weer naar omlaag.

      https://www.wandelmagazine.nu/wandelen-langs-de-rijn-van-bad-honningen-naar-konigswinter/,

      Door het ontbreken van essentiële voedingsstoffen in haar eetpatroon kunnen de stoffen aanwezig in de thee (stoffen met vochtafdrijvende eigenschappen) niet goed opgenomen worden in haar lijf en verdeeld worden over haar lijf en precies daar aanbelanden waar de oedemen in haar lijf aanwezig zijn.

      http://personalweightloss.nl/jij-drinkt-liters-brandnetelthee-om-je-oedeem-te-verminderen/,

      Memisa is de belangrijkste hulporganisatie die de honderdduizenden Rwandezen en Zaïrezen die in Oost-Zaïre op de dool zijn hulp toestuurt. Voornamelijk via Kisangani, het vroegere Stanleystad. Deze week alleen al landden daar vier vrachtvliegtuigen vol voedsel en medicijnen. Een deel blijft in de stad, om er de intussen zowat 10.000 Zaïrese ontheemden die er al aanbelandden op de been te houden.

      De Standaard,

      Eerst dacht hij dat het een familie dode maden was die net voor hun collectieve zelfmoord allemaal hun maandstonden hadden gehad, maar als je goed keek bleek het een vastgekoekte spaghetti-bolognaisesmurrie die hier pas was aanbeland nadat ze iemands maag had verlaten.

      Uitgeverij Guggenheimer, Herman Brusselmans,

      • onmiddellijk aanbelanden (bij)

      Thematische contextualisatie In vele gevallen is het mogelijk overgeleverde cijfers met elkaar te verbinden of ze in een ruimer (kwalitatief) kader te plaatsen. Hiermee zijn we in feite onmiddellijk aanbeland bij een van de uiteindelijke doelstellingen van de cliometrie aangezien we door het met elkaar in verband brengen van cijfers en door het situeren van cijfers in hun maatschappelijke en politieke context een kwantitatief beeld bouwen van de historische realiteit.

      http://www.flwi.rug.ac.be/AAHE/OudeGeschiedenis/KwantiSyllabus.doc

      • waar ben ik nou aanbeland?
      • waar ben ik nu in godsnaam weer aanbeland?

      Waar ben ik nou aanbeland? Hallo, welkom op Heusbitter.nl! Je wil weten wat Heusbitter is? Wij ook. We vatten het maar samen onder het mom 'alles en iedereen'. Want dat is het, Heusbitter gaat over alles en is voor iedereen. Oh dus ik mag hier ook schrijven? Ja. Beter nog, doe het.

      http://www.heusbitter.nl/vraag.php,

      'Je mag haar opsluiten in de Fortisbank en nog zou ze vragen: Waar ben ik nu in godsnaam weer aanbeland?'

      De droogte, Herman Brusselmans,

      • weer aanbelanden (bij, in, op)

      'Je mag haar opsluiten in de Fortisbank en nog zou ze vragen: Waar ben ik nu in godsnaam weer aanbeland?'

      De droogte, Herman Brusselmans,

      En hier zijn we dus weer aanbeland bij de tegenstelling primordialisme versus instrumentalisme, hetgeen in het volgende stuk dieper zullen behandelen.

      http://home.planetinternet.be/~sintlod9/baluba/baluba_inhoud.htm

      De pen is het mes waarmee ik mij een weg baan door de wildernis van het onbekende en ik blijf net zolang met dat hakmes houwen tot ik uiteindelijk toch weer ergens in een gebied aanbeland dat wat beter begaanbaar is.

      De Standaard,

      Van der Heijdens hoofdpersonage, Albert Egberts, was weer aanbeland op het punt waar zijn geestelijke vader hem dertien jaar geleden de literatuur inzond.

      De Standaard,

      met voorzetselgroep


      Voorzetsel: aan

      • aanbelanden aan (een ruimte, een plaats, een bestemming e.d.)
      • aanbelanden aan de oever

      Inmiddels zijn we flink wat lager, aan de oever van de rivier aanbeland.

      http://www.rekad.be/reizen/Engeland/ecologienl.html

      • aanbelanden aan (iets abstracts, zoals een onderwerp of thema, een fase)
      • aanbelanden aan artikel 9
      • aanbelanden aan het slot van de film

      Omstreeks 16 uur was het congres nog maar aan artikel 9 aanbeland, en de hele statutenrij moest zaterdag afgehandeld worden.

      De Standaard,

      "De Harry uit het begin van de film is niet meer. Er is een stukje Georges in hem gaan leven". Dat onderstreept de regisseur door er op te wijzen dat Harry op zijn beurt op een originele manier tegen de schepping aankijkt. Daarmee zijn we aan het zoveelste slot van de film aanbeland. Van Dormael bedacht een drietal eindsequenties en gebruikte ze ten slotte allemaal.

      De Standaard,

      Voorzetsel: achter

      • aanbelanden achter (een persoon die zich ergens bevindt)
      • aanbelanden achter Merel

      Merel zocht Dana. Ze hield haar verrekijker voor haar gezicht en tuurde het paradeveld af. Dana rende snel voor de verrekijker uit, tot ze achter Merel was aanbeland. En hop, ze greep Merel bij de billen.

      Walvis, Tom Naegels,

      Voorzetsel: bij

      • aanbelanden bij (een ruimte, een plaats, een bestemming e.d.)

      We waren aanbeland bij de grote bocht. Die volgde ik naar links. Over niet zo lang zou de spoorwegoversteek voor me opdoemen.

      De droogte, Herman Brusselmans,

      Als ze bij de deur is aanbeland, weten we dat ze al een nieuwe tuin heeft bedacht met bloemen om haar koers te bepalen en kruiden om de paadjes mee te omzomen.

      De jongen die alles goed wou denken, Ben Faccini,

      Ik merk bij mezelf hoe mijn pen over het papier snelt als ik al schrijvend weer op de Bergweg aanbeland bij mijn ouderlijk huis...

      De Standaard,

      Bij het paleis aanbeland omzeilt hij de wacht, koopt een hofdame om door haar een serenade te beloven, en werpt zich even later aan de voeten van Isabella (koningin van Castilië 1474-1504).

      NRC,

      Ik passeer een lange lijn van windturbines die een geluid voortbrengen waar Hitchcock wel raad mee zou weten. Opeens wel degelijk aanbeland bij Snackwagen Kap's Smultoren. Het piepkleine caravannetje is nog open ook.

      http://www.groene.nl/1997/30/jn_maasvlakte.html,

      • aanbelanden bij (iets abstracts, vaak een onderwerp of thema, maar ook een fase)
      • aanbelanden bij een (belangrijk) aspect (van)
      • aanbelanden bij het aspect
      • aanbelanden bij de astrologie
      • aanlanden bij het begrip
      • aanbelanden bij de details
      • aanbelanden bij de (tweede) factor
      • aanbelanden bij de finales
      • aanbelanden bij de stokpaardjes
      • aanbelanden bij het (enige) taboe
      • aanbelanden bij het thema (van)

      Hiermee zijn we aanbeland bij een belangrijk aspect van de beoordeling, namelijk de opleiding als organisatie.

      http://www.vlir.be/vlir/onderwijs/v37.htm,

      Via deze beknopte culinaire omweg zijn we bij het aspect markten en braderijen aanbeland.

      http://www.gentsefeesten.be/geschiedenis/aindex.htm,

      Indien je het te onderzoeken materiaal in tien verschillende delen opsplitst en door tien verschillende laboratoria laat onderzoeken en de resultaten zijn tien keer aan elkaar gelijk, dan heb ik een wetenschappelijk experiment uitgevoerd en ik heb weinig reden daaraan te twijfelen. Wanneer we bij astrologie aanbelanden, gelden deze normen plots niet meer.

      http://pandje.skynetblogs.be/?date=20040411=7=days,

      Hiermee zijn we aanbeland bij het begrip kennismanagement.

      http://www.hku.nl/pub/hku_onderzoek/pdf/kennismanagement.pdf

      En als we nu toch bij details van het programma zijn aanbeland moet gezegd worden dat bijvoorbeeld nummers als 'Berend Botje', een persiflage op de vluchtelingenproblematiek in de wereld, en Tinus Gezinus in China, waarin spraakverwarring humorvol wordt uitgewerkt, meer ruimte hadden verdiend zodat ze beter tot hun recht zouden zijn gekomen.

      Meppeler Courant,

      En zo zijn we aanbeland bij de tweede factor die de spinnenangst ondersteunt, nl.: spinnen zijn vies!

      http://members.lycos.nl/SIT/snelcur1/snelc1.htm#t50

      Eenmaal aanbeland bij de finales worden op alle andere matten de wedstrijden stopgezet en krijgen de finalewedstrijden alle aandacht.

      Meppeler Courant,

      De Decker steekt zijn derde sigaret op, het interview is nog maar pas gestart, en we zijn al bij de stokpaardjes aanbeland.

      De Standaard,

      Van de scholen kan moeilijk worden verwacht dat zij kritisch zijn in hun aannamebeleid nu zij, als gevolg van de tekorten, steeds minder kieskeurig kunnen zijn met wie ze voor de klas zetten. Daarmee zijn we aanbeland bij het enige taboe dat de Nederlandse samenleving nog kent.

      http://www.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Basisschool/selectie.html,

      Hoe verdienstelijk al deze inspanningen ook zijn, zij veranderen niets aan het feit dat het Schulwerk tot op heden niet de plaats gevonden heeft waar het eigenlijk thuishoort, waar het op de beste manier kan werkzaam zijn en waar de mogelijkheid bestaat het onderricht ononderbroken verder te zetten, samenwerkingsverbanden te scheppen en die te benutten. Die plaats is de school - en daarmee zijn we aanbeland bij het thema van dit congres: "Orff-Schulwerk in de school".

      http://www.musicerendejeugd.be/ORFFterugblik.htm

      • aanbelanden bij (een persoon, zoals de ontvanger, iemand die iets beleeft, maar ook een persoon die voorgesteld wordt als een onderwerp, zaak, case, of personen die in een bepaalde fase geraakt zijn)
      • aanbelanden bij elke abonnee
      • aanbelanden bij Albert Barrez
      • aanbelanden bij mij
      • bij de laatste acht judoka's

      Ik heb altijd een immens ontzag gehad voor rekenwonderen. Bij voorbeeld voor de heer Danny Jacobs van de Bond Beter Leefmilieu, die uitrekende dat de circa tien miljoen telefoongidsen die dit jaar bij elke abonnee aanbelanden, ongeveer 13.000 ton papier vergden.

      De Standaard,

      De onderzoekers vissen nog uit in hoeverre de twee verdachten een rol spelen in een internationale autozwendel. Tevens onderzoeken zij de mogelijke betrokkenheid van het duo bij lopende dossiers over overvallen op vrachtwagenchauffeurs en containerdiefstallen in het Waasland. Daarmee zijn we bij Albert Barrez aanbeland, de containerdief die vastzit wegens de moord op Karel Van Noppen.

      De Standaard,

      Halve en hele stukken in vette jus gebakken aardappel schoven zijn mond binnen. Tot het meisje hem op de vingers sloeg en - alweer - riep: 'To-om. Stop ermee. Je begint te scheuren.' Ze trok de pan weg onder zijn molen, wrong haar vingers in zijn mond, peuterde de worst los die nog met het uiteinde tussen zijn lippen hing en propte 'm in haar eigen mond. Was me dat schrikken. Ik dacht: wat is er hier bij mij aanbeland.

      Sterk water, Marijke Libert,

      Jeroen was inmiddels aanbeland bij de laatste acht judoka's in zijn poule en moest nog een partij winnen om echt voor het brons te gaan strijden.

      Meppeler Courant,

      Voorzetsel: in

      • aanbelanden in (een ruimte, een plaats, een bestemming e.d.)
      • aanbelanden in een ateliertje
      • aanbelanden in de bioscopen
      • aanbelanden in ons (Belgische) bord
      • aanbelanden in de mijnstreken
      • aanbalanden in de Noordelijke Nederlanden
      • aanbelanden in Parijs
      • aanbelanden in Scherpenheuvel
      • aanbelanden in de stad
      • aanbelanden in iemands straat
      • aanbelanden in de strijdzone
      • aanbelanden in West-Europa

      Als zij, aanbeland in het krakkemikkige ateliertje van Na Liú Ming, diens Pollock-achtige doeken vluchtig en niet echt belangstellend in ogenschouw nemen, is de programmamaker nog druk doende met uitlichten.

      NRC,

      "Het zijn altijd de verliezers die de arbitrage aanvechten", merkte Bonfrere cynisch op. In Afrika aanbeland als asssistent van Clemens Westerhof, bolde hij het luttele weken voor de Spelen af.

      De Standaard,

      De op het festival van Brussel in première gegane Elixir d'Anvers is in de bioscopen aanbeland.

      De Standaard,

      "Dát is bij uitstek de dynamiek die vandaag de wereld bepaalt, verre nabijheid, nabije verte en de wijze waarop die twee met elkaar omgaan: nu eens met horten, stoten en geweld, dan weer harmonieus." Er zijn voorbeelden te over: [...]. Dat Noordzee-vis in China versneden wordt en Noordzee-garnalen in Marokko gepeld voor ze in ons Belgische bord aanbelanden.

      De Morgen,

      De - ongenadige - volksmond in Wallonië stelde vast dat de uit het hongerende Vlaanderen in de vorige eeuw geïmmigreerde arbeiders verschrikkelijk veel aten, omdat in de mijnstreken waar ze aanbelandden, voldoende (vet) voedsel aanwezig was; dit in tegenstelling met de toestand in het nochtans arme Vlaanderen van toen.

      De Standaard,

      Toen in de Noordelijke Nederlanden de politieke, godsdienstige en economische omstandigheden steeds beter daarvoor werden, lieten de meesten van die Zuidnederlandse vluchtelingen Engeland achter zich en vestigden zij zich in de noordelijke provincies. Diversen van hen waren in Engeland zo onder de bekoring van de puriteinse vroomheid geraakt, dat zij, eenmaal in de Noordelijke Nederlanden aanbeland, als propagandisten daarvan optraden.

      http://www.ssnr.nl/

      Ondertussen is ook Joshua in Parijs aanbeland en ontfermt hij zich over Regina.

      http://www.rgrfm.be/hotnews_moviereview.htm,

      Net achter het voetbalveld nemen we links en bereiken via een houten bruggetje het Mariapark en de Mariahal. Daarmee zijn we in Scherpenheuvel aanbeland, het bastion van de katolieke Contrareformatie en vandaag nog altijd de drukst bezochte bedevaartsplaats van ons land.

      De Standaard,

      We zijn van het dorp in de stad aanbeland en dolen meer als toeristen rond op de markt en door de straten van de zingeving, midden een geweldige drukte en veelheid van aanbod.

      http://users.skynet.be/wtm/tek2.htm,

      'Waarom stoppen we?' vroeg Olga. We waren in Benoits straat aanbeland. Op het eerste gezicht leek er niets veranderd.

      Slaap!, Annelies Verbeke,

      De verschillende leerlingen die tijdens hun introductie door de gangen lopen zijn de monsters die moeten afgeschoten worden. Meedogenloos. En zo gebeurt het ook. Eenmaal de daders in de strijdzone zijn aanbeland worden de monsters opgejaagd en afgeslacht.

      http://www.filmsalon.be/elephant.html

      Overal in Europa, in Griekenland, Italië, maar ook bij ons, leven sindsdien vele duizenden Albanezen ondergedoken. Ze werken in het zwarte circuit. In veel gevallen gaat het, ironisch genoeg, om de meest dynamische elementen van de samenleving. De calvarie die sommigen moesten gaan vooraleer ze in West-Europa aanbelandden, spreekt daaromtrent al boekdelen.

      De Standaard,

      • aanbelanden in (iets abstracts, zoals een stadium, een tijdvak e.d.)
      • aanbelanden in (november) 1991
      • aanbelanden in een dieptepunt
      • aanbelanden in een eindstation
      • aanbelanden in de fase (van)
      • aanbelanden in een fase
      • aanbelanden in een levensfase
      • aanbelanden in de Nederlandse taal
      • aanbelanden in een overgangsfase
      • aanbelanden in de puberteit
      • aanbelanden in het stadium
      • aanbelanden in een (nieuw) tijdperk (van)
      • aanbelanden in het tijdperk (van)
      • aanbelanden in een toestand
      • aanbelanden in de twintigste eeuw
      • aanbelanden in de uitvoeringsfase
      • aanbelanden in een vicieuze cirkel

      Zo zijn we ruim zestig jaar en 550 pagina's later opnieuw in november 1991 aanbeland en hebben we nog een ontknoping tegoed.

      De Standaard,

      Waarschijnlijk zijn we op dit moment in een dieptepunt aanbeland in de vredesrelaties tussen Israël en de Palestijnen.

      De Standaard,

      De instroom binnen type 1 en type 8 blijkt vaak niet zo duidelijk te zijn en is verbonden met heel wat onduidelijkheden. Deze problematiek stelt zich voornamelijk bij zwakbegaafde kinderen. Er bestaat enerzijds discussie omtrent de toelatingscriteria op zich, anderzijds worden die door verschillende doorverwijzers op een andere manier geïnterpreteerd. [...]. Ouders hebben het gevoel dat als hun kind naar type 3 doorverwezen wordt, het in een eindstation is aanbeland.

      http://www.ond.vlaanderen.be/obpwo/projecten_1999/OBPWO9910synthese.pdf,

      De procedure is in de laatste fase aanbeland en dreigt Euphony een half miljoen euro aan dwangsommen te kosten.

      de Volkskrant,

      Op Hertoginnedal draaide de federale regeringstop gisternamiddag zijn eerste zogenaamde syntheseronde. De vijf topministers zijn in de fase van het "geven en nemen" aanbeland, aan het opbouwen van politieke evenwichten tussen de catalogi van voorgestelde maatregelen.

      De Standaard,

      Een eenakter over een man en een vrouw, van wie het huwelijk in een fase van sleur is aanbeland.

      http://www.k-ontour.nl/eenakters.htm,

      Een puber is in een kwetsbare levensfase aanbeland.

      http://home.wish.net/~homeopat/inhoud-2.htm

      Graffiti is op dit ogenblik een perfect aanvaard woord binnen de Nederlandse taal. Vanaf 1856 heeft het woord zich vanuit het Italiaans binnen de westerse talen verspreid. Wanneer en via welke weg het in de Nederlandse taal is aanbeland is echter nog niet geweten.

      http://users.pandora.be/graffiti/graffiti/FAQ.htm

      Het zal wel voor iedereen duidelijk zijn dat we na WO II in een overgangsfase naar een nieuw tijdperk zijn aanbeland.

      De Standaard,

      Het grootste verschil met Grandes' vroegere werk is dat de liefhebber van het erotische genre dit keer ruim honderd bladzijden moet wachten tot de heldin in de puberteit aanbelandt en de eerste liederlijke scène zich aandient, maar dan krijgt hij ook waar voor zijn geld.

      De Standaard,

      Als we een pragmatische manier vinden om een probleem op te lossen, verkiezen we die. Die houding heeft voordelen in individuele dossiers. Ze kan in staatszaken ook wel eens nuttig zijn. Maar overmatig gebruik daar, leidt tot laksheid. En dat is het stadium waarin we aanbeland zijn.

      De Standaard,

      En men zou, ten derde, van oordeel kunnen zijn dat we in een nieuw tijdperk van herwonnen prijsstabiliteit en afnemende overheidstekorten zijn aanbeland, waarin een hoger koersniveau gerechtvaardigd is.

      De Standaard,

      Toen de markten heropenden, was de wereld in het tijdperk van de vlottende wisselkoersen aanbeland.

      De Standaard,

      Doordat de ekonomische aktiviteit niet langer via een verhoging van de overheidsuitgaven kan worden opgedreven, komen de onderhuids aanwezige strukturele problemen zichtbaarder tot uiting. Dat wordt in ruime kring aan "Maastricht" toegeschreven, niet aan de toestand waarin de financiën van de staat en van de overheidsbedrijven was aanbeland of aan de spontane evolutie in een ekonomie die zoals een levend organisme aktiviteiten ziet opkomen en andere in de verdrukking ziet geraken.

      De Standaard,

      Teksten van Latijnse auteurs zijn niet zomaar "persklaar", met hoofdletters, punten, komma's, e.d. rechtstreeks uit de Oudheid in de twintigste eeuw aanbeland.

      http://users.telenet.be/leopold.winckelmans/struct/struct13.htm

      Rond het Oude diep, de Hunze en het Peizerdiep zijn de herstelplannen reeds in de uitvoeringfase aanbeland.

      http://www.drentsefederatie.nl/

      Wat de kern van uw artikel betreft, meen ik dat wij op dit punt in een vicieuze cirkel zijn aanbeland.

      De Standaard,

      • aanbelanden in (een groep personen, als onderdeel van een ontwikkelingsfase)
      • aanbelanden in de groep gevorderen

      Als u in de groep "gevorderden" zal aanbeland zijn, zal u merken dat wij durven afstappen van het dogmatische stijlpatroon en meer en meer zullen trainen op realistische zelfverdedigingssituaties.

      http://www.kaisho.be/

      Voorzetsel: op

      • aanbelanden op (een ruimte, een plaats, een bestemming e.d.)
      • aanbelanden op kantoren
      • aanbelanden op pagina 67
      • aanbelanden op een plaats
      • aanlanden op de snelweg

      Soms besteedt een bedrijf de dienst eerst uit en richt het later een eigen call center op. Dat deed ook de telefoonmaatschappij Belgacom. Boven in de Belgacom-torens nabij het Brusselse Noordstation komen vandaag alle oproepen toe die voorheen op talloze Belgacom-kantoren aanbelandden.

      De Standaard,

      Dat langzaam lezen wordt wel erg letterlijk opgevat door een leesgroep uit Antwerpen die na vijf jaar van maandelijkse bijeenkomsten op pagina 67 van James Joyces Finnegans Wake is aanbeland.

      http://www.kantl.be/ctb/vanhoutte/pub/lezen.htm

      Na de vakantie moet blijken hoe de passagiers reageren op de plaats waar ze zijn aanbeland.

      De Standaard,

      Door hun hoge snelheid lopen de "jets" op de terugweg het risico dat ze op de nabijgelegen snelweg aanbelanden.

      http://www.gva.be/dossiers/-w/winterspelen2002/utah3.asp

      • aanbelanden op (iets abstracts, zoals een bepaalde fase)
      • aanbelanden op een dieptepunt
      • aanbelanden op een leeftijd (dat)
      • aanbelanden op een (hoog) niveau
      • aanbelanden op dat punt
      • aanbelanden op het punt waar
      • aanbelanden op het punt waarop
      • aanbelanden op een dood punt
      • aanbelanden op een penibel punt
      • aanbelanden op welk punt
      • aanbelanden op een keerpunt

      De interesse van Vlamingen, maar ook van andere Europeanen voor Europa is op een dieptepunt aanbeland.

      http://www.euconvention.be/contributions/detailNL.asp?ID=79,

      "En wat de druk betreft: ik ben op een leeftijd aanbeland dat ik er mee kan omgaan."

      De Standaard,

      Gokken op het teruglopende transatlantische renteverschil? Dat lijkt niet de eerste bezigheid van een wasmiddelenconcern, en illustreert op welk een hoog abstractieniveau de financiële tovenaarsleerlingen van Procter inmiddels waren aanbeland.

      NRC,

      "De emancipatiestrijd is gestreden en het nationalisme houdt geen programma meer over. Over de economische, politieke, culturele en ethische keuzes die moeten worden gemaakt, heeft het nationalisme niet veel te zeggen. Op dat punt is Vlaanderen aanbeland. Het heeft culturele autonomie, een territorium, politieke instellingen met ruime bevoegdheden. Wat doen we daar nu mee?"

      De Standaard,

      Na tomeloze omzwervingen in vijf romans en één novelle is Albert Egberts op het punt aanbeland waar A.F.Th. van der Heijden hem dertien jaar geleden de literatuur inzond.

      De Standaard,

      Mij is het er alleen om te doen dat ene, vaak eenzame meisje in wie ik iets van Leda herken (nooit een blondje, altijd een brunette) een zetje te geven tot ze aanbelandt op het punt waarop ze verliefd wordt.

      In liefdes naam, Greta Seghers,

      Na de oorlog varieerde Aalto verder op hetzelfde thema. Zijn huwelijk in 1952 met de veel jongere, heel vitale Elissa Mäkiniemi, een architecte uit zijn bureau, gaf een nieuw elan aan zijn carrière, die even op een dood punt leek aanbeland.

      De Standaard,

      Tussen de regels zegt Liekendael dus dit: er is geen enkele reden om aan de aantijgingen van T. geloof te hechten, maar dat oordeel is voorlopig. De zaak is daarmee op een penibel punt aanbeland. Datgene waarvoor federaal premier Dehaene het meest beducht is.

      De Standaard,

      Bruce Willis beweert dat hij zich tijdens het draaien volledig aan de desoriënterende sfeer aanpaste. "Als ik op een set verschijn, wil ik gewoonlijk weten waar ik aan toe ben. Op welk punt is het verhaal aanbeland, wat moet ik precies doen, welke opties zijn er voor mij mogelijk. Ik heb graag alles in de hand."

      De Standaard,

      Analisten denken dat de economie daadwerkelijk op een keerpunt is aanbeland.

      De Morgen,

      George is de eerste gouverneur van een centrale bank die laat weten weer aan renteverhogingen te denken. Hij doet dat omdat een hele reeks indicatoren op een keerpunt aanbeland lijkt te zijn.

      De Morgen,