aandelenleaseproduct


aandelenleaseproduct 1.0

(business, economie en financiën; neologisme)

financieel product waarbij er belegd wordt met aandelen die gekocht zijn met geleend geld

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een aandelenleaseproduct…

is een product

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een beleggingsproduct waarbij er aandelen gekocht worden met geleend geld met het idee dat de aandelen naarmate de tijd vordert zoveel meer waard worden dat met de opbrengst ook de lening afbetaald kan worden

    Algemene voorbeelden


    De rechtbank in Utrecht bepaalde woensdag dat Aegon-dochter SpaarBeleg de zogeheten wettelijke zorgplicht tegenover de deelnemers heeft geschonden door ze vooraf niet te informeren over de risico's van het aandelenleaseproduct SprintPlan. "Dit vonnis biedt hiermee nu een basis om op grootschalige wijze schadevergoedingen te gaan claimen bij Spaarbeleg", aldus de Vereniging Consument & Geldzaken.

    http://www.nu.nl/economie/651164/grootschalige-schadeclaims-dreigen-voor-aegon.html,

    Dexia moet een aandelenleaseklant zijn hele inleg terugbetalen en de restschuld kwijtschelden. Dit heeft het Amsterdamse gerechtshof gisteren bepaald [...]. De uitspraak van het hof heeft betrekking op het aandelenleaseproduct Korting Kado van Dexia. Centraal in die zaak staat de vraag of aandelenlease een vorm van huurkoop is. Het hof beantwoordt die vraag bevestigend. Dat betekent dat leasecontracten getekend hadden moeten zijn door beide echtgenoten of beide geregistreerd samenlevende partners.

    http://www.leaseproces.nl/kranten/fd_dexia_moet_leasegelden_terugbetalen.html,

    De kantonrechter oordeelde dat Spaar Select wel degelijk als een verlengstuk van de bank kan worden gezien. Dexia had namelijk een overeenkomst met de tussenpersoon gesloten op grond waarvan de tussenpersoon klanten kon werven voor Dexia. De rechter wijst op de gebruikte brochures waarin stond dat Spaar Select de aandelenleaseproducten 'in samenwerking met de bank' aanbood. In de contracten werd Spaar Select enkel nog als 'adviseur' vermeld, vermoedelijk slechts voor administratieve doeleinden.

    http://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=2915,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2006