aanwonende


aanwonende 1.0

(bouw, gebouwen en huisvesting)

iemand die aan een weg of aan een water woont of vlak bij iets anders, bv. een bepaald terrein, een bepaalde instelling of een brug

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een aanwonende…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Voordat werkzaamheden aan een weg worden uitgevoerd, worden de plannen gepubliceerd op de informatiepagina van de gemeente in de Barneveldse Krant van donderdag en in het huis-aan-huisblad Donderdag Krant. Bovendien worden de aanwonenden vaak per brief ingelicht over aard en duur van de werkzaamheden.

      http://www.barneveld.nl/index2.html

      De weg is zo slecht dat de aanwonenden veel overlast ondervinden.

      Meppeler Courant,

      Aanwonenden van de Kloostersteeg in Giethoorn klagen over opslag van vuilnis op het parkeerterrein nabij hun woningen.

      Meppeler Courant,

      De verwachte geluidshinder van verdubbeling van de Rijkskweg N37 van Hoogeveen naar Emmen baart aanwonenden grote zorgen.

      Meppeler Courant,

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • een direct aanwonende

      De bouwhoogte van de bebouwing aan het 'Hoogovenpand' is 16 meter, terwijl het Hoogovenpand zelf 13 meter is. De hoogte van deze toevoeging heeft geen rol in het tot uitdrukking brengen van de functie van het gebouw. Het is alleen maar een belasting van de daglichttoetreding en privacy van direct aanwonenden.

      http://www.dsdelft.nl/~zpoort/

      met substantief ervoor


      • een aantal aanwonenden

      Als het aan de bewoners van de Henri Dunantlaan in Corpus den Hoorn ligt, blijft het terrein tussen het Overwinningsplein, het Hoornsediep en de Henri Dunantlaan onbebouwd. Als het aan de gemeente ligt komt daar de nieuwbouw van de scholengemeenschap die gevormd wordt uit de Hendrik Westersmavo en het Heymanscollege. Een informatief gesprek over deze zaak gisteravond van de wethouder van onderwijs drs. J. Wallage met een aantal aanwonenden kreeg een zeer emotioneel karakter.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:011016539:mpeg21:a0173,