ad-hocnetwerk


ad-hocnetwerk 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT)

lokaal computernetwerk met een beperkt bereik waarbij de computers ter plekke draadloos met elkaar verbonden zijn, zonder dat er sprake is van een centrale computer

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ad-hocnetwerk…

is een netwerk

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is lokaal en heeft een beperkt bereik

    Hoofdsemagram: netwerk


    Algemene voorbeelden


    Een ad-hocnetwerk is een draadloos computernetwerk zonder hoofdcomputer. Een computer zoekt naar mogelijk andere computers in zijn omgeving. Indien de doelcomputer niet binnen direct bereik is kan er mogelijk toch verbinding worden gemaakt door wel bereikbare computers als tussenstation te gebruiken.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Ad-hocnetwerk,

    Een ad-hocnetwerk is kortweg een wifinetwerk dat wordt uitgezonden door een compatibele draadloze netwerkadapter die in de meeste nieuwe laptops zit ingebouwd. Dit wifinetwerk kan vervolgens gebruikt worden door andere computers of bijvoorbeeld een iPhone. Een ad-hocnetwerk kan alleen worden ingesteld als uw computer toegang heeft tot het internet via een LAN-kabel.

    http://www.protips.nl/geen-categorie/een-ad-hoc-netwerk-instellen-in-windows-7,

    Omdat wij op het moment alleen internet via 1 LAN-kabel kunnen krijgen, hebben we geprobeerd om een ad-hocnetwerk aan te maken om zo ons internet te delen. De draadloze verbinding deed het & we hadden beide internet!

    http://www.pc-helpforum.be/f184/internet-delen-ad-hoc-netwerk-19501/,

    Kan je door alle netwerkkaarten "ad hoc" te laten werken draadloos werken zonder Access Point? Dit is theoretisch mogelijk, maar in de praktijk niet werkbaar. Bij een ad hoc netwerk moeten alle draadloze netwerkkaarten met elkaar communiceren, dit werk goed tot max. 4 pc's (of laptops). Bij meer dan 4 pc's zullen er enorm veel collusies van datapakketjes optreden wat er toe zou leiden dat de snelheid van het netwerk quasinihil zou zijn.

    http://www.aal.be/hardsoft/draadloos/faq.htm,

    Peer-to-Peer (ook wel Ad-Hoc netwerk genoemd). Peer-to-Peer (ook wel eens Point-to-Point genoemd): de eenvoudigste variant om 2 of meer pc's aan elkaar te hangen. Dit is ook de goedkoopste oplossing, omdat men alleen maar een geschikte wifinetwerkkaart hoeft te kopen voor iedere pc.

    (onbekend)

    Vaste verbindingen


    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding