afrotsen


afrotsen 1.0

((vooral) in België)

met enige snelheid doortrekken; snel doorkruisen; bereizen; ook: snel bezoeken; afstruinen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Afrotsen…

is een handeling

      Algemene voorbeelden


      Tot spijt van wie het benijdt (een groot deel van haar sympathieke VRT-collega's, schatten we zo) mocht de hupse Sofie Van Moll het afgelopen jaar de halve wereldbol afrotsen, om er voor het nieuwe 'Weg van de wereld' een achttal bijzondere feesten, manifestaties en festivals bij te wonen.

      http://www.humo.be/tags/110272/weg-van-de-wereld,

      Ik word 58. Het hele land afrotsen om twee, drie uur voor een parochiezaal te gaan preken: fysiek en mentaal kan ik me daar niet meer voor opladen.

      http://www.ldd.be/nl/op-mij-zit-er-sleet-niet-op-mijn-ideeen-jean-marie-dedecker-1601.htm,

      Maar ik kan het toch niet laten: de hele dag winkels afgerotst, 50% gevonden van wat we wilden vinden, van Zoersel naar Deurne, over Wijnegem naar Oostmalle en weer terug.

      http://blog.seniorennet.be/eenvandeclub/archief.php?startdatum=1136070000&stopdatum=1167606000,

      Koud anderhalf jaar na hun titelloze debuut hebben The Datsuns alweer een nieuwe cd uit, 'Outta Sight/Outta Mind'. Waar ze de tijd gehaald hebben om het ding in te blikken is ons een raadsel, want het kwartet uit Nieuw-Zeeland is de afgelopen achttien maanden zowat de hele planeet afgerotst.

      http://www.humo.be/cd-reviews/45204/the-datsuns-outta-sight-outta-mind,

      afrotsen 2.0

      ((vooral) in België)

      langsgaan bij; aflopen

      Algemene voorbeelden


      Filmploegen die naar Gent komen, krijgen tal van faciliteiten. Ze zullen zich tot één bepaalde stadsdienst, waarschijnlijk de dienst "Feestelijkheden", kunnen richten die voor hen alle logistieke problemen oplost. Een producent zal niet langer een rijtje verantwoordelijken moeten afrotsen. De "Gentse Filmcommissie" of "Filmcommissaris" zal het in zijn of haar plaats doen.

      http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DST17012000_036,