allesbeslissend


allesbeslissend 1.0

een definitieve beslissing brengend; een definitieve uitslag gevend; waardoor alles definitief beslist wordt
Vaak, vooral in combinaties, in toepassing op de sport.

Algemene voorbeelden


Met spanning wordt nu uitgekeken naar de wedstrijd tegen Ronse die allesbeslissend zal zijn.

http://www.vjf.be/tornooien/2004/interclub%20heren%202004/interclub.htm,

Volmaakt transparante, onbemiddelde en onmiddellijke communicatie. Het is een zuiver intentioneel gebeuren geworden. De wilsact van de engel is allesbeslissend. Dat betekent ook dat andere engelen niet kunnen af- of meeluisteren. Een engel bepaalt aan welke andere engel(en) hij iets wil vertellen. En alleen die krijgen het te horen. Anderen niet.

http://www.priesteropleiding.nl/arienskonvikt/scripts/nws_show.php?id=386,

Gisteravond was de allesbeslissende finaleronde. Bij de heren hadden Suthwalda en Zuidwolde 1 het geluk niet bij de volleyballers VCZ ingedeeld te zijn. Suthwalda werd in de finaleronde tweede en dus Zuidwolde 1 derde.

Meppeler Courant,

Een avond in de Zesdaagse bestaat uit afvalwedstrijden, een snelste baanronde, puntenkoers en de allesbeslissende koppelkoers.

http://www.zesdaagse.nl/programma.php

Vanaf de elf meter scoorde de enige echte aanvoerder van de Rode Duivels de gouden goal. De nooit verwachte 0-1 in de allesbeslissende play-off tegen het op papier veel betere Tsjechië, waardoor België verrassenderwijs volgende zomer wél present is op het WK voetbal.

De Telegraaf,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een allesbeslissende aanval

De dame staat hier strategisch natuurlijk veel beter. De zwakke velden f2, e4, c3 en b2 worden nu extra gedekt. Toch blijkt ook uit deze zet weer, dat wit steeds bezig is de gaten in haar verdediging te dichten en dat zwart zijn strijdkrachten steeds uitbreidt om uiteindelijk over te gaan tot een allesbeslissende aanval.

Meppeler Courant,

  • de allesbeslissende bal
  • een allesbeslissend schot
  • een allesbeslissende vrije trap

De laatste allesbeslissende bal, de bal van de laatste hoop, belandde na een knal van de Nederlander Edger Tinkhof ver buiten de lijnen (13-15).

De Standaard,

Starks moest de Knicks vanaf de perimeter naar de eerste titel in 21 jaar schieten. Op het moment dat hij de lucht inging voor het alles beslissende schot, dook Olajuwon als een adelaar op de bal.

Meppeler Courant,

Brookhuis, die onlangs al blunderde in de duels van NEC tegen Feyenoord en Dordrecht'90, trad bij de alles beslissende vrije trap van Schenning evenmin sterk op.

NRC,

  • een allesbeslissend duel

Is de ploeg van Advocaat in staat om na alle kritiek in de media zich nog een keer op te laden voor een allesbeslissend duel?

http://www.voetbalonline.nl/ecNewsItem.asp?id=29775=oranje,

  • de allesbeslissende goal
  • de allesbeslissende treffer

Wedstrijden waar iets op het spel staat, daar gaat het allemaal om. Daarom was de afstraffing van Duitsland zo opmerkelijk. Als geslagen honden droop men af. Het maakte, zeker na de allesbeslissende goal van Owen (1-3), een ontgoochelde indruk.

De Telegraaf,

Fermonia toog nog met een spelende keeper ten aanval, maar dat resulteerde alleen in de allesbeslissende tegentreffer, 1- 3.

http://www.ld.nl/Index/0,4341,,00.html?sHoofdUrl=http%3A%2F%2Fwww.ld.nl%2FPagina%2F0%2C7105%2C30-1-6051-7110-1778963-1248--%2C00.html,

  • een allesbeslissende match
  • een allesbeslissende wedstrijd

In de laatste competitiewedstrijd stond de allesbeslissende match voor de kampioenstitel op het spel.

Meppeler Courant,

Röttger heeft in de aanloop naar die allesbeslissende uit- en thuiswedstrijd niet veel gelegenheid de internationals bij elkaar te roepen, ook al omdat een belangrijk aandeel in de Duitse Bundesliga acteert.

De Telegraaf,

Wederom ging de allesbeslissende thuiswedstrijd verloren, mede door beslissende fouten van coach McKay (3-5).

http://www.eaters.nl/

KSV Roeselare ontvangt in deze allesbeslissende laatste eindronde-wedstrijd de blauw-witte formatie van KFC Verbroedering Geel.

http://www.ksvr.be/index.htm?url=/start/oudnieuws/0405/nieuwtjes0405.htm,

  • de allesbeslissende partij

In de vijfde en allesbeslissende partij tegen de Zwitserse invaller Georg Bastl sleepte hij het bevrijdende derde punt voor de 'haantjes' binnen, nadat de Helveten nog een matchpoint hadden gekregen.

De Telegraaf,

  • een allesbeslissende set

Uiteindelijk trok Drogteropslagen in de derde, allesbeslissende set aan het langste eind.

Meppeler Courant,

Zag het er na de makkelijke overwinningen tegen gastclub Klagenfurt en het Moldavische Stredo Strasheni nog zo goed uit voor Torhout, dan werd de Europese droom in de vijfde en allesbeslissende set tegen Legia Warschau bruusk stukgeslagen.

De Standaard,

met bijwoord


  • niet allesbeslissend

Schelpdieronderzoek niet allesbeslissend. Het schelpdierrapport EVA II heeft vorige week, na vier jaar onderzoek en vier miljoen euro kosten, geen hard uitsluitsel gegeven over de wenselijkheid de schelpdiervisserij op Waddenzee en de Zeeuwse wateren te blijven toestaan.

http://www.schuttevaer.nl/2003/12/schelpdier.htm,

overig


  • de allesbeslissende 3-1
  • de allesbeslissende 2-0

De allesbeslissende 3-1 voor Roda viel echter te snel.

Meppeler Courant,

Eric Hegen tippelde tussen beide Meppelers door en drukte de allesbeslissende 2-0 over de doellijn.

Meppeler Courant,

Waar de Vries nu voor de bal dook, had Kreuze één van de drie vrijstaande medespelers moeten bedienen die de allesbeslissende 2-0 binnen hadden kunnen branden.

Meppeler Courant,