antennepark


antennepark 1.0

verzameling, 'park' van bij elkaar geplaatste antennemasten voor bv. radio, mobiele telefonie of televisie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een antennepark…

is een park

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een verzameling bij elkaar geplaatste antennemasten voor bv. radio, mobiele telefonie of televisie

    Hoofdsemagram: park


    Algemene voorbeelden


    De Radio Club Kennemerland heeft al vele jaren ervaring opgedaan met het opzetten van een dergelijke activiteit en beschikt tevens over zeer veel 'contest practice'. In de loop der tijd is door hen een prima mobiel antennepark ontwikkeld en beschikt men zodoende over de nodige masten, antennes, rotoren, kabels en alles wat daar verder zo bij hoort.

    http://www.nvra.net/

    Op het terrein van het zenderpark in Lopik-IJsselstein wordt binnenkort een begin gemaakt met het spannen van 33 kilometer nylondraad om de duizenden vogels te beschermen tegen de toevoerdraden van het antennepark die onder stroom staan.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBPERS01:002906019:mpeg21:a00038,

    antennepark 1.1

    totaal of geheel van antennes of antennemasten, niet geconcentreerd op een bepaalde plaats maar meer in het algemeen gezien

    Betekenisbetrekking


    generalisering
    Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

    Algemene voorbeelden


    Het antennepark groeit de komende jaren met ongeveer 20.000. Tijdens de presentatie van het Nationaal Antennebeleid zei De Vries maandag dat alle overheidsgebouwen zoals kantoren, bruggen en sluizen beschikbaar zijn voor telecombedrijven om antennes op te zetten.

    De Telegraaf

    Kabelnet noch sprietverbod kan [...] de opkomst van een heel ander type buitenantenne, de schotel, verhinderen. [...]. Wolffenbuttel beaamt de recente groei van het antennepark, maar wijst erop dat die niet alleen in de dichtbevolkte stadswijken bestaat.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBPERS01:003280016:mpeg21:a00016,