anti-Brits


anti-Brits 1.0

met of getuigend van een afkeer van alles wat met Groot-Brittannië in het algemeen en Engeland in het bijzonder te maken heeft; tegen alles wat met Groot-Brittannië in het algemeen en Engeland in het bijzonder te maken heeft; tegen Groot-Brittannië en in het bijzonder Engeland

Algemene voorbeelden


Hij wijst daarbij op het gedachtegoed van India's vader des vaderlands, Mahatma Gandhi, die het dorp als de belangrijkste bouwsteen van de Indiase samenleving zag. Daar zat een anti-Brits trekje achter. Steden werden ten tijde van de Britse koloniale overheersing door Indiërs gezien als enclaves van Brits bestuur en van verwesterlijking, terwijl dorpen het echte India vertegenwoordigden.

http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/india_s_opmars_tussen_stank_en_stof_1_632015,

Het drietal gaf toe dat ze in november vorig jaar in Ryad twee anti-Britse bomaanslagen pleegden waarbij een Brit om het leven kwam. Vijf anderen raakten gewond. Het drietal is gearresteerd.

http://www.standaard.be/cnt/dmf05022001_016,

Onder het Gorkha rijk werd Kathmandu de hoofdstad. Ook hier bloeide de cultuur van Kathmandu. Door de verandering in houding ten opzichte van de Britten, van anti-Brits naar pro-Brits, kwam ook de eerste westerse architectuur naar de stad die je nu nog terug kunt vinden.

http://www.reisgraag.nl/vakantie_nepal/kathmandu/