anti-Joods


anti-Joods 1.0

met of getuigend van een afkeer van alles wat met het Joods-zijn te maken heeft; tegen alles wat met het Joods-zijn te maken heeft; tegen het Joods-zijn

Algemene voorbeelden


In de Schilderswijk in Den Haag hebben ongeveer honderd radicale moslims een anti-Joodse demonstratie gehouden. De demonstranten zijn aanhangers van ISIS, de gewapende groep die een streng islamitische staat heeft uitgeroepen in delen van Syrië en Irak. Tijdens de demonstratie werden antisemitische leuzen geroepen. Sommige deelnemers riepen op tot het vermoorden van Joden.

http://nos.nl/artikel/678996-antijoods-protest-in-den-haag.html,

Volgens Boddens Hosang wijzen de concilieteksten uit dat de contacten tussen christenen en joden nog heel hecht waren. De christelijke kerkvaders hielden weliswaar preken die anti-joods lijken, vooral als ze uit hun context worden gehaald, maar uit de concilieteksten blijkt dat ze dat niet waren. De kerkleiders waren niet boos op de joden maar op hun eigen gelovigen, die op zaterdagmorgen in de synagoge zaten en op zondagochtend in de kerk. Of op christenen die landzegeningen door joden lieten uitvoeren omdat een joodse zegen 'krachtiger' was.

http://vroegekerk.nl/content.php?id=99,

Roemenië past definitie anti-Joods woord aan. De Roemeense Academie heeft donderdag beloofd dat de omschrijving van het woord jidan in een belangrijk woordenboek wordt aangepast. Jidan is een scheldwoord voor Jood. Honderdduizenden Joden hoorden het omstanders in de Tweede Wereldoorlog roepen, terwijl zij in goederenwagons werden geladen om naar de nazikampen te worden gedeporteerd.

http://www.metronieuws.nl/nieuws/roemenie-past-definitie-anti-joods-woord-aan/SrZkhk!fqUKHkn6mmhI2/?stop_mobi=yes,