antibekeringswet


antibekeringswet 1.0

wet die verbiedt dat mensen zich tot een ander geloof bekeren; wet die verbiedt dat mensen anderen ertoe aanzetten om zich tot een ander geloof te bekeren

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een antibekeringswet…

is een wet

  • [Plaats] is van kracht in Sri Lanka
  • [Toepassingsgebied of bereik] is een wet die verbiedt dat mensen zich tot een ander geloof bekeren; is een wet die verbiedt dat mensen anderen ertoe aanzetten om zich tot een ander geloof te bekeren

    Hoofdsemagram: wet


    Algemene voorbeelden


    De hoogste rechtbank in de noordelijke Indiase deelstaat Hhimachal Pradesh heeft delen van de omstreden antibekeringswet ongrondwettig verklaard. Het hof oordeelde dat "een persoon niet alleen het recht op gewetensvrijheid heeft, het recht zijn geloof te belijden en om van godsdienst te veranderen, maar ook het recht heeft diens overtuigingen geheim te houden."

    http://www.kerkinnood.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=2745:indiase-rechter-beperkt-antibekeringswet&catid=42:azie&Itemid=95,

    Vier reformatorische christenen hebben de raad van kerken in Nederland in een open brief laten weten, dat zij geschokt zijn door de twee recente verklaringen van de raad over de staat Israël. Zij keren zich tegen de brief van de raad van kerken aan de ambassadeur van Israël over de Israëlische anti-bekeringswet en tegen de verklaring van de raad over de middenoosten-problematiek.

    (onbekend)

    De Nationale Christelijke Raad van Sri Lanka is een handtekeningenactie gestart om de op handen zijnde invoering van een antibekeringswet te voorkomen. De raad hoopt op ten minste 100.000 handtekeningen [...]. Op het moment dat dit wetsvoorstel wet wordt, kan niemand zich meer bekeren van de ene religie naar de andere. Niemand kan daar ook meer toe worden bewogen. Indien schuldig bevonden, zal een dader (die "probeert" iemand anders te bekeren) een boete krijgen van 150.000 roepies en vijf jaar gevangenis.

    Reformatorisch Dagblad,

    Commissie in Sri Lanka herziet antibekeringswet [...]. Het klopt dat het parlement van Sri Lanka in april een commissie heeft samengesteld om de Wet betreffende het verbod op bekeringen voor te bereiden voor de eindstemming. De commissie moet het wetsvoorstel, dat ongrondwettelijk is verklaard, herzien.

    http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/bot_commissie_in_sri_lanka_herziet_antibekeringswet_1_174100,

    Bijna had Sri Lanka een wet aangenomen die het 'overhalen' van gelovigen tot een ander geloof strafbaar stelde. Deze wet was gemodelleerd naar het voorbeeld van de anti-bekeringswet die in sommige deelstaten van het naburige India van kracht is. In Sri Lanka was het wetsvoorstel in juni al goedgekeurd door het parlement, maar christenen hebben deze wet aangevochten bij de Hoge Raad. Volgens de Raad is er een tweederde meerderheid voor nodig om deze wet aan te nemen. Bovendien steldt de Hoge Raad dat er voor zo'n wet een volksraadpleging gehouden moet worden. Door de uitspraak van de Hoge Raad is de invoering van de antibekeringswet voorlopig uitgesteld.

    http://www.aciweb.nl/artikelen/artikel-248.html,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • de Israëlische anti-bekeringswet

    Vier reformatorische christenen hebben de raad van kerken in Nederland in een open brief laten weten, dat zij geschokt zijn door de twee recente verklaringen van de raad over de staat Israël. Zij keren zich tegen de brief van de raad van kerken aan de ambassadeur van Israël over de Israëlische anti-bekeringswet en tegen de verklaring van de raad over de Middenoosten-problematiek.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010823805:mpeg21:a0158,