anticorruptiewet


anticorruptiewet 1.0

wet met betrekking tot het tegengaan, vervolgen en bestraffen van corruptie; wet die corruptie tegengaat

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een anticorruptiewet…

is een wet

  • [Toepassingsgebied of bereik] is een wet met betrekking tot het tegengaan, vervolgen en bestraffen van corruptie; is een wet die corruptie tegengaat

    Hoofdsemagram: wet


    Algemene voorbeelden


    De Italiaanse senaat heeft woensdag een verwaterde anticorruptiewet aangenomen. Italië kampt momenteel met het ernstigste corruptieschandaal in twintig jaar.

    http://frontpage.fok.nl/nieuws/568020/1/1/50/senaat-italie-neemt-anticorruptiewet-aan.html,

    De oppositie en activisten in India hebben vandaag de kachel aangemaakt met een nieuwe anticorruptiewet die de regering wil invoeren. Het wetsvoorstel is volgens de criticasters veel te zwak geformuleerd om een eind te maken aan deze vorm van criminaliteit, die India omgerekend al talloze miljarden euro heeft gekost.

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/2837567/2011/08/04/Anticorruptiewet-India-bestaat-uit-loze-beloftes.dhtml,

    Het zwaartepunt bij corruptieonderzoek zal bij justitie blijven. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Inzichten zullen moeten wijken voor wat de grondwet dringend voorschrijft. Het voorstel voor een anticorruptiewet moest dan ook drastisch worden gewijzigd.

    http://www.waterkant.net/suriname/2006/11/09/justitie-zwaartepunt-surinaamse-anticorruptiewet/,