app.


app. 1.0

((vooral) geschreven taal)

appartement
Vaak gebruikt in advertenties.

Algemene voorbeelden


2-Pers. app. in Maastricht centrum. Voor korte verblijven.

de Volkskrant,

Berlijn-Mitte, rustig app. bij museumeiland v.a. € 420 p.w.

de Volkskrant,

Het is bijna half tien. Hopelijk hebben de werksters woord gehouden. En ja, hoor, tot mijn opluchting: het app. is aan kant.

Engelenplaque, A.F.Th. van der Heijden,

Alle mogelijke extra's voor gezinnen zijn gratis beschikbaar. Alle app. hebben airco. Faciliteiten. Poolbar, kindermenu, terras, speeltuin, zwembad [...], toezicht bij zwembad en in de speelzaal, oppasservice, KidsWorldshop etc.

http://www.kidsworld.to/index.html

app. 2.0

((vooral) geschreven taal)

apparaat
Ook gespeld als app, dus zonder punt.

Algemene voorbeelden


Als de AAN/UIT-knop (links boven voorzijde) groen brandt, is het apparaat klaar voor gebruik. Als hij rood brandt, staat hij standby. Dat kan na 3 uur automatisch of wanneer je zelf de knop, als hij groen is indrukt. Hij wordt dan rood. Wanneer je het app. uit de STANDBY haalt, moet je wel even wachten, totdat het app. zich opwarmt en wat water doorspoelt. Daarna wordt de knop groen en is hij klaar voor gebruik. We hebben heerlijke koffie, alleen het opschuimen heb ik nog niet onder de knie.

http://www.youtellme.nl/espresso_en_koffie_apparaten/357534_siemens-tk-52001/view_discussion/170_hoe-zie-ik-of-het-apparaat-in-standby-staat/,

Skin care facelift apparaat [...]. Beschrijving: Nieuw app. voor het liften van het gelaat. Resultaten zijn geweldig. Direct zichtbaar! App. is nieuw incl. inscholing/2 jaar garantie.

http://www.schoonheidsspecialist.nl/beautyBAY/intro_BB.html

Te koop: ultrasoon apparaat. ultrasoon app. werkt prima ziet perfect uit te gebruiken voor insluizen van ampullen [...] vraag Hoe oud is het app. en van welk merk, en wat vind je een aannemelijk bod.

http://schoonheidsspecialisten.paginamarkt.nl/ultrasoon-apparaat/contact_294642.html

De telefoon begint nu naar andere Bluetooth™ apparaten te zoeken. Het apparaat wordt zichtbaar in het menu Gevonden app.

http://www.sonyericsson.com/cws/support/phones/detailed/howcaniconnectmyphonetootherdevices/s302?lc=nl&cc=be

app. 3.0

((vooral) geschreven taal)

appendix
Gebruikt in titelbeschrijvingen en verwijzingen. Vaak ook met een hoofdletter gespeld.

Algemene voorbeelden


In figuur (zie slide 6, App. A) is de Soyuz raket te zien waarmee de Progress is gelanceerd. Daarnaast is de Progress zelf te zien. In figuur (zie slide 7, App. A) is André Kuipers te zien tijdens een training waarin hij plaats neemt in de Soyuz capsule.

http://www.nlr.nl/id~2853/l~en.pdf.,

De roofvogelfauna van Tsavo East werd geanalyseerd aan de hand van regelmatige transecttellingen over een periode van twee jaar (app. 2 en 3).

http://nou.natuurinfo.nl/website/ardea/ardea_show_abstract.php?lang=nl&nr=1667

Zie ook App. volgende pagina.

http://edepot.wur.nl/6479.,

Het veld wordt door een middellijn verdeeld in twee helften van elk 8 bij 7 m (zie tekening in App. 1).

http://www.torball-goalball.net/telechargement/reglement_torball_2006_2010_neerlandais.doc.,

app. 4.0

(recht en misdaad; (vooral) geschreven taal)

appellant
Ook gebruikt als afkorting van appellante; het woordgeslacht in dat geval vrouwelijk. Gebruikt in juridische teksten.

Algemene voorbeelden


Specificatie van de herberekening van de toegekende ontslaguitkering en de terugvordering van het ten onrechte betaalde bedrag in hoger beroep overgelegd. Heeft app. in redelijkheid kunnen besluit tot terugvordering? Is er sprake van "toedoen"?

http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.aspx?snelzoeken=true&searchtype=ljn&ljn=AN8824&u_ljn=AN8824,

Hof Den Bosch 301007 toerfietsen; plots veel vaart minderen; app. hoefde gedraging niet te verwachten. (appellante) en (geïntimeerde) namen op 26 juni 2002 deel aan een door de personeelsvereniging van hun werkgever [...] georganiseerde fietstourtocht van 180 km.

http://www.letselschademagazine.nl/Fietsongevallen/hof-den-bosch-301007-toerfietsen-plots-veel-vaart-minderen-app-hoefde-gedraging-niet-te-verwachte.html