APR/apr


apr 1.0

((vooral) geschreven taal)

april

Algemene voorbeelden


Hieronder het voorlopige schema van de data waarop wij de kopij uiterlijk in ons bezit willen hebben: 15 sept – 12 okt – 9 nov – 7 dec – 11 jan – 8 febr – 15 mrt – 19 apr – 24 mei.

http://www.discappy.nl/akc/ind_journaal.html,

China's verleden. Bijzondere grafschatten uit de Zuidchinese provincie Hunan, die er minder oud uitzien dan de 2100 jaar die ze soms zijn. T/m 18 apr, De Nieuwe Kerk, Dam, Amsterdam, dagelijks van 10-18u.

NRC,

Het jaarlijkse rapport van Global Insights Power Service (apr 2004) geeft hoge schattingen prijsverhoging van de elektriciteit in 2010 voor eindverbruikers als gevolg van het EU emissiehandelssysteem.

http://www.emissierechten.nl/energie.html#11,

Ga in Apr of Mei gewoon een dagje haringen op de Grevelingen. Eet de grootste op en vries de kleinere exemplaren in per tien.

http://users.skynet.be/scangling/lindesnes.htm,

APR 2.0

Armée Patriotique Rwandaise, het Rwandese Patriottische Leger

Algemene voorbeelden


Eenheden van het Ruandees Patriottisch leger (APR) zijn wel degelijk actief in het noorden van Burundi. In de voorbije weken doodden ze er ettelijke burgers.

De Standaard,

De Zaïrese strijdkrachten (FAZ), gesteund door leden van het voormalige Rwandese leger (FAR) en van Hutu-milities, bekampen opstandige Banyamulenge die zelf hulp krijgen van het huidige Rwandese regeringsleger (APR).

De Standaard,

Vast staat dat het regeringsleger, de APR, deze week al 80 mensen ombracht bij "zoekoperaties" in de streek rond Ruhengeri.

De Standaard,

Tijdens de maand juli kwamen 363 burgers gewelddadig om het leven. Dat stelden VN-waarnemers in Ruanda vast. Voor 220 onder hen staat het vast dat zij het slachtoffer werden van acties van het Ruandees Patriottisch Leger (APR).

De Standaard,

Faustin Twagiramungu, een Hutu die een tijdlang premier was onder het door Tutsi's gedomineerde regime dat in de nasleep van de volkerenmoord van 1994 in Rwanda de macht uitoefent, schreef de moord gisteren in een communiqué toe aan een "machiavellistisch plan van het Rwandees Patriottisch Leger (APR)" om de teruggekeerde vluchtelingen te "diaboliseren" en om buitenlandse hulpverleners te verdrijven.

De Standaard,

APR 3.0

Atlantische Partnerschapsraad

Algemene voorbeelden


De Navo richtte gisteren een nieuwe Atlantische Partnerschapsraad (APR) op die de banden tussen Oost- en West-Europa moet verstevigen.

De Standaard,

De APR doet vooral dienst als troostprijs voor die aspirant-lidstaten die niet meteen tot de Navo-club mogen toetreden.

De Standaard,

APR 4.0

((vooral) in Nederland, radio-organisaties en tv-organisaties [televisie])

Algemene Programmaraad

Algemene voorbeelden


De Algemene Programmaraad (APR), een consumentenorganisatie die in een zogeheten kabelplan vastlegt welke programma's in het basispakket komen, wil pas in september plaats inruimen voor RTV Noord-Holland.

Het Parool,

UPC wordt gesteund door de Algemene Programmaraad (APR), de consumentenorganisatie die bepaalt welke zenders in het basispakket op de kabel zitten.

Het Parool,

RTV Noord-Holland wil in Amsterdam niet als 'marginaal zendertje' worden weggestopt op onaantrekkelijke tijdstippen. Maar volgens AT 5-advocaat Th. de Mol 'mag je niet van AT 5 verwachten een concurrent in het zadel te helpen'. Volgens De Mol trekken 'de weinige programma's die RTV Noord-Holland maakt' in Amsterdam zo weing kijkers, dat het gevolgen heeft voor de reclame-inkomsten. Een mogelijk oplossing is te lezen in een omzichtige formulering van de APR in een brief van 20 januari 2002 aan UPC: 'Indien er in het standaardpakket vanwege dwingende redenen plaatsgemaakt moet worden voor een aanbieder die nog geen deel uitmaakt van het standaardpakket, dan kan met het oog op het totale evenwicht van het advies, de laatst toegevoegde reserve als eerste komen te vervallen.'

Het Parool,

APR 5.0

((vooral) in Nederland, pensioenen, pensioenfondsen [financiën])

Aanvullende Pensioenrekening

Algemene voorbeelden


Wie toch in de periode van 62 tot 65 jaar een aanvulling op zijn inkomen wil hebben kan gebruik maken van de Aanvullende Pensioenrekening (APR). Het is namelijk mogelijk om het saldo van de APR bij ingang van de SVM- , vroeg- of prepensioenuitkering aan te wenden voor een aanvulling op die uitkering.

http://www.pensioenstork.nl/pdf/Kern18.pdf

APR als aanvulling op VUT of vroegpensioen.

http://www.pensioenstork.nl/pdf/Kern18.pdf

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


  • APR-saldo