arseen


arseen 1.0

arsenicum

Semagram (extra betekenisinformatie)


Arseen…

is een element

      Algemene voorbeelden


      Op de geselecteerde stalen worden volgende parameters geanalyseerd (Standaard Analyse Pakket): gehalte droge stof lood, zink, cadmium, koper, nikkel, kwik, chroom, arseen, minerale olie. Op de helft van de geselecteerde stalen worden bijkomend volgende parameters geanalyseerd: polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's), extraheerbare organohalogeniden (EOX).

      http://www.bvmo.be/overbvmo.html

      Heeft het verduurzamen van hout nadelige gevolgen voor grond- en oppervlaktewater? Het impregneren of verduurzamen van hout gebeurt vaak met chemische middelen. Deze middelen bevatten milieuschadelijke stoffen als arseen, koper, chroom en PAK's die door uitloging in de bodem en in het grondwater terecht kunnen komen.

      http://www.dubo-centrum.nl/

      Combinatiemogelijkheden


      als object bij een werkwoord


      • arseen bevatten

      De houtverduurzamingsmiddelen, die PAK's, koper, arseen en chroom bevatten, vallen voor een deel in de A-categorie waarvoor een stringent emissie-reductiebeleid is afgesproken.

      http://www.dubo-centrum.nl/infobladen/infoblad.php?recID=23=algemene_beleidslijnen

      met substantief ervoor


      • een hoge concentratie arseen
      • een lichte concentratie arseen

      Watervervuiling oorzaak lichte concentratie arseen in vis. Volgens José Tahon uit Komen is veel vis eten hem bijna fataal geworden. Volgens dr. Noyen van het Instituut voor Veterinaire Keuring is bij een beperkt aantal vissoorten (schol) en schelpdieren (wulken, escargots de mer) inderdaad een iets hogere concentratie arseen vastgesteld.

      De Standaard,

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen