artiestenregeling


artiestenregeling 1.0

regeling van de Nederlandse belastingdienst waarvan uitvoerend podiumartiesten gebruik kunnen maken die niet als zelfstandige werken en een opdracht uitvoeren die maximaal drie maanden duurt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een artiestenregeling…

is een regeling

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een regeling voor uitvoerend podiumartiesten

    Algemene voorbeelden


    Zoals reeds aangekondigd in de nota [...], wordt in dit wetsvoorstel de met ingang van 1 juni 2000 inwerking getreden beroepssportersregeling in deze wet geharmoniseerd met de nieuwe artiestenregeling die per 1 januari 2001 inwerking zal treden.

    http://www.cbhome.nl/index.php,

    In het kader van de al eerder aangegeven harmonisatie van de sportersregeling die met ingang van 1 juni 2000 in werking is getreden, en de nieuwe artiestenregeling zoals die onder de Belastingherziening 2001 gestalte heeft gekregen, vindt de invoeging van een nieuw tweede lid in artikel 35a plaats.

    http://www.cbhome.nl/index.php,

    Voor de salarisadministratie is geen werknemer hetzelfde. Met E-Salaris heeft u hier maar weinig problemen mee want alle mogelijke regels en percentages zijn eenvoudig in te voeren. Van "tabelkleur" tot "artiestenregeling".

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBPERS01:003069024:mpeg21:a00129,

    De artiest ontvangt deze vergoeding zonder dat er loonbelasting over wordt ingehouden (we werken immers nog onder de artiestenregeling) maar dient zelf aan te tonen dat daar kosten tegenover staan.

    http://www.musicunited.nl/blog/2010/07/26/de-artiestenregeling-ipv-kvr-wwik-en-de-onmogelijkheden/