award


award 1.0

beloning die voor het leveren van een zaak of dienst gevraagd, geboden, ontvangen of betaald wordt; prijs

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een award…

is een prijs

      Hoofdsemagram: prijs


      Algemene voorbeelden


      Onderdeel van de feestavond is het uitreiken van awards; geldprijzen voor vrijwilligers die zich het afgelopen jaar op bijzondere wijze hebben ingezet.

      http://www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/actueel/artikel/nomineren-vrijwilligers-voor-een-award-weer-mogelijk/,

      Awards worden meestal uitgereikt voor iets wat al bereikt is. Sommige regelingen verstrekken een award voor een doel dat nog bereikt moet worden.

      http://www.open4business.nl/helmond/page.aspx?sp=Awards_definition

      De Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) heeft een prijs in het leven geroepen voor journalisten, die met hun werk een bijdrage aan de onderlinge tolerantie leveren. De nieuwe prijs is volgens de IFJ omdat niet alle journalisten zich bewust zijn van de rol die de media speelt in het vergroten van verdraagzaamheid. Eigenlijk is het treurig dat daar een award voor nodig is, zegt een woordvoerster van de IFJ in Brussel.

      https://www.delpher.nl/nl/kranten/view?query=%22een+award%22&coll=ddd&sortfield=datedesc&identifier=ABCDDD:010821389:mpeg21:a0755&resultsidentifier=ABCDDD:010821389:mpeg21:a0755,

      Combinatiemogelijkheden


      als object bij een werkwoord


      • een award geven
      • een award krijgen
      • een award ontvangen
      • een award uitreiken

      En in de totaal-shots op het witte doek zullen veel van de honderden gasten op het gala zichzelf mogelijk terugzien. Zoals Mariska van Kolck, die lekker los gaat op de dansvloer. Of Sylvia Tóth die er een award kreeg omdat ze zoveel doet voor kinderen met kanker.

      De Telegraaf,

      That's as close as I'll get to to loving you bijvoorbeeld, het countrynummer waarvoor hij in september een award kreeg, nadat het meer dan een miljoen keer (sic) op de Amerikaanse radio werd gedraaid.

      http://www.kessel-lo.com/ubb/Forum18/HTML/000675.html,

      De band ontvangt daarom een award voor meest succesvolle Nederlandse artiest in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40.

      http://www.bzn-online.com/cgi-bin/asp/general/index.asp?lang=dutch

      Uitgaanspaleis Twins in Nieuw-Amsterdam is uitgeroepen tot beste disco van de provincie Drenthe [...]. De eigenaar en medewerkers van Twins krijgen de bijbehorende award binnenkort uitgereikt.

      Dagblad van het Noorden,

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen