bagagedepot


bagagedepot 1.0

(transport, verkeer en reizen)

bewaakte ruimte waarin bagage tijdelijk tegen betaling wordt opgeslagen, vaak op een luchthaven of treinstation; depot voor bagage

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bagagedepot…

is een depot; is een ruimte

  • [Functie] dient voor de tijdelijke opslag van bagage
  • [Plaats] bevindt zich vaak op een luchthaven, een treinstation, een busstation of een hotel; kan zich ook op een andere, strategisch gelegen plaats bevinden, bv. in de stad, op een festivalterrein of in een attractiepark
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] wordt bewaakt; is beveiligd; is doorgaans niet gratis
  • [Stoffelijke inhoud] bevat vaak kluizen waarin de bagage opgeborgen kan worden

Hoofdsemagram: depot


Algemene voorbeelden


Op Amsterdam Centraal zit het bagagedepot achter de poortjes, dit is niet handig.

https://community.ns.nl/op-het-station-17/bagagedepot-achter-de-poortjes-73326,

Combinatiemogelijkheden


als subject bij een werkwoord


  • aanwezig zijn
  • beschikbaar zijn
  • geopend zijn
  • open zijn
  • zich bevinden (onder)

Bagagedepots zijn aanwezig in beide terminals. Afhankelijk van de omvang betaald u 5 of 7 USD per bagagestuk, per dag.

https://www.airportdesk.nl/noord-amerika/verenigde-staten/anchorage/anchorage-airport/voorzieningen,

Er is een automatisch bagagedepot beschikbaar in Charleroi. De prijs hiervoor: €2/u. - kleine locker €3/u. - gemiddelde locker €4/u - grote locker. Het exacte bedrag kan enkel cash betaald worden (muntstukken - bankbiljetten). Er wordt geen geld teruggeven bij het bagagedepot. De bagage kan maximum 16 dagen worden bewaard.

https://www.brussels-charleroi-airport.com/nl/faq,

Bagage in de kluis stoppen kan voor maximaal 30 dagen. Het bagagedepot is 24 uur per dag geopend.

https://www.bagagekosten.nl/bagage-schiphol/,

Het bagagedepot is open op zaterdag gedurende het winterseizoen om U toe te laten in volle vrijheid rond te wandelen in de stad Aime. Het bevindt zich langs het bus- en SNCF station van Aime la Plagne.

https://nl.la-plagne.com/ontdekken/praktisch/winkels-en-diensten/bagagedepot-van-aime-la-plagne,

Bij het binnenkomen van het Barcelona Sants gebouw volgt u de borden links bagage of Consigna. Het bagagedepot bevindt zich onder het maaiveld op de parkeerplaats.

https://www.barcelona-tourist-guide.com/nl/vervoer/stations/estacio-sants/bagageopslag-sants-station.html,

als object bij een werkwoord


  • een bagagedepot hebben
  • het bagagedepot verlaten
  • bagagedepots vinden (in)

De luchthaven heeft eveneens een geldautomaat, bagagedepots en een eigen apotheek.

https://europcab.nl/rtd/nl/info/taxi-charleroi-airport-be/,

Iets veilig opbergen, zodat men even de handen vrij heeft? Eindelijk het juiste formaat kluis gekozen moet men nog uitzoeken hoe het apparaat werkt. Dit gevoel van onzekerheid duurt echter niet lang, want onze collega's helpen reizigers graag verder. Zij begeleiden het volledige 'in-check proces' en geven de reiziger tips, zodat deze bij terugkomst ook weer snel en veilig het bagagedepot kan verlaten.

https://www.vebegoairportservices.nl/onze-dienstverlening/ondersteuning/,

Als je vroeg arriveert in Parijs, maar nog niet kan inchecken in je hotel. Of als je vroeg moet uitchecken, maar nog niet naar huis wilt. Dan kan je in Parijs een bagagekluis huren om je koffers te stallen. Je vindt de bagagedepots in de meeste stations en op strategische plekken in het centrum van de lichtstad.

https://parijs10.nl/bagagedepot-parijs/,

met adjectief ervoor


  • een automatisch bagagedepot

Er is een automatisch bagagedepot beschikbaar in Charleroi. De prijs hiervoor: €2/u. - kleine locker €3/u. - gemiddelde locker €4/u - grote locker. Het exacte bedrag kan enkel cash betaald worden (muntstukken - bankbiljetten). Er wordt geen geld teruggeven bij het bagagedepot. De bagage kan maximum 16 dagen worden bewaard.

https://www.brussels-charleroi-airport.com/nl/faq,

met adjectivisch voltooid deelwoord


  • een (streng) beveiligd bagagedepot
  • beveiligde bagagedepots
  • een bewaakt bagagedepot
  • geautomatiseerde bagagedepots

Dieven zijn er afgelopen dinsdag in geslaagd op de Londense luchthaven Heathrow 2,5 miljoen dollar baar geld te stelen dat door de Amerikaanse regering beschikbaar was gesteld voor hulp aan Rusland. Scotland Yard heeft dit gisteren bekendgemaakt. Het geld verdween uit een speciaal, streng beveiligd bagagedepot bij terminal 4 van Heathrow kort voordat het in een toestel van British Airways zou worden geladen om naar Moskou te worden gevlogen, zo bevestigde een woordvoerster van Scotland Yard een bericht in de "Mail on Sunday".

De Standaard,

In het station is een bewaakt bagagedepot aanwezig.

http://www.youropi.com/nl/sevilla/article/openbaar-vervoer-65-1529/,

Geautomatiseerde en beveiligde bagagedepots in het stadscentrum. Voor een uur of een hele dag, voor toerisme of zaken, City-locker biedt iedereen bagagedepots in het stadscentrum en in de nabijheid van stations en toegangswegen naar luchthavens (RER Station, Roissy Bus, Metro…). De depots zijn volledig geautomatiseerd en 7 dagen per week open van 8 tot 22 u. Men kan ze online reserveren met enkele klikken op de website. Twee toegangscodes (een voor het depot en een voor het kastje) worden dan per e-mail en SMS verstuurd. Voor de veiligheid staan de bagagedepots van City-Locker 24 uur per dag onder videobewaking en de camera's zijn verbonden met een veiligheids-PC.

http://francenews.be/nl-be/persberichten/licht-reizen-parijs-dankzij-2kids1bag-en-city-locker,

met voorzetselgroep


Voorzetsel: bij

  • een bagagedepot bij terminal 4 (van Heathrow)
  • het bagagedepot bij de hoofdingang (van het festivalterrein)

Dieven zijn er afgelopen dinsdag in geslaagd op de Londense luchthaven Heathrow 2,5 miljoen dollar baar geld te stelen dat door de Amerikaanse regering beschikbaar was gesteld voor hulp aan Rusland. Scotland Yard heeft dit gisteren bekendgemaakt. Het geld verdween uit een speciaal, streng beveiligd bagagedepot bij terminal 4 van Heathrow kort voordat het in een toestel van British Airways zou worden geladen om naar Moskou te worden gevlogen, zo bevestigde een woordvoerster van Scotland Yard een bericht in de "Mail on Sunday".

De Standaard,

Omdat het geld moest worden ingeladen voor verder vervoer naar Moskou werden de vier zakken ieder afzonderlijk verzegeld overgeladen in een verzegelde kist, die onder begeleiding van een bewaker werd overgebracht naar het bagagedepot bij terminal 4.

De Standaard,

Ga je zondagavond naar huis, dan kun je je bagage op zondag kwijt in het bagagedepot bij de hoofdingang van het festivalterrein. Tussen 09.00 en 02.00 uur. Je betaalt 2 muntjes of €5,- per (hanteerbare) bundel.

https://www.pinkpop.nl/2022/kluisjes/,

Voorzetsel: in

  • bagagedepots in de stad

in de Hortus is geen garderobe en zijn geen kluisjes aanwezig. Grote rugzakken, koffers of andere reisbagage kunnen gestald worden bij diverse bagagedepots in de stad: de dichtstbijzijnde is van Stasher.com in de Peperstraat.

https://www.dehortus.nl/bezoek/tarieven/faq/,

Voorzetsel: onder

  • bagagedepots onder toezicht

Welke maatregelen werden er genomen om diefstallen in de opvangcentra te voorkomen? [...]. Onze centra zijn bovendien allemaal uitgerust met bagagedepots onder toezicht, wat de bewoners in staat stelt hun waardevolle voorwerpen te beveiligen. 's Nachts wordt de veiligheid in onze centra gegarandeerd door toezichters, aanwezig op elke verdieping.

https://samusocial.be/vraag-van-de-maand-welke-maatregelen-werden-er-genomen-om-diefstallen-in-de-opvangcentra-te-voorkomen/,

Voorzetsel: op

  • het bagagedepot op het station
  • bagagedepots op toeristisch strategische plekken

U kunt uw bagage veilig achterlaten in de kluizen van het bagagedepot op het station. U vindt het depot door de borden "sonsigne" te volgen naar beneden. Prijzen variëren afhankelijk van koffergrootte tussen de € 5,50 en € 9,50 per 24 uur.

https://www.nsinternational.com/nl/stations/gare-du-nord,

Bent u lekker op tijd in Parijs, maar kunt u nog niet inchecken in uw hotel ? Of op doorreis en even een middagje de lichtstad in? Dan is het niet prettig om de hele tijd met uw bagage te moeten sjouwen. City-Locker heeft daarom bagagedepots op toeristisch strategische plekken in het centrum Parijs.

https://be.france.fr/nl/bereid-je-reis-voor-naar-frankrijk/bagagekluisjes-hartje-parijs-0

Voorzetsel: van

  • de bagagedepots van hotels
  • een bagagedepot van de (centrale) kledingmarkt
  • het bagagedepot van de luchthaven
  • het bagagedepot van Schiphol
  • de bagagedepot van treinstations

In de Disney parken wil je het liefst je handen vrij hebben om volop van de magie te genieten. Bagage of andere items kunnen veilig achtergelaten worden bij de bagagedepots van de hotels, maar ook bij Storage Service naast de parken. Zo heb je eventuele belangrijke spullen bij de hand, maar hoef je er niet de hele dag mee rond te slepen.

https://www.discoverthemagic.nl/disneyland-paris/praktische-informatie-paris/diensten-services-paris/storage-service-paris,

Dieven in de Russische stad Perm gaven in een bagagedepot van de centrale kledingmarkt een tas af. Niets bijzonders, behalve dat er een kleine jongen in "opgeborgen" zat. Tijdens de nacht moest de jongen uit de andere tassen waardevolle voorwerpen stelen. Het jonge boefje werd echter ontdekt toen de nietsvermoedende depotverantwoordelijke zware bagage op de tas begon te stapelen, aldus het persagentschap Itar-Tass.

De Standaard,

De kat Vlekkie is in de nacht van zaterdag op zondag teruggevonden, nadat het dier een week lang rondzwierf op Schiphol. Het huisdier verdween zondag 5 januari uit zijn kooi in het bagagedepot van de luchthaven.

https://www.nu.nl/binnenland/6023283/kat-na-week-gevonden-op-schiphol-na-ontsnappen-uit-kooi-in-bagagedepot.html,

Baasje Leonie Juffermans probeert zoveel mogelijk te doen om haar kat Vlekkie te vinden. [...]. Op 5 januari is Vlekkie in het bagagedepot van Schiphol uit haar kooi ontnapt. Ondanks diverse zoekacties is het niet makkelijk om Vlekkie te vinden. De vier bagagehallen waar Vlekkie rondzwerft zijn namelijk wel zestien voetbalvelden groot, liggen tot 13 meter onder de zeespiegel en tellen 30 kilometer aan banden.

https://www.at5.nl/artikelen/199317/geen-spoor-van-vlekkie-in-bagagedepot-schiphol-een-grote-achtbaan-van-lopende-banden,

Het vierkoppige team onder leiding van commissaris Eddy Thielemans wordt ingezet op de jacht naar een seriemoordenaar die zijn jonge, blonde, vrouwelijke slachtoffers in mootjes gehakt achterlaat in de bagagedepots van Belgische treinstations.

https://www.hebban.nl/recensie/eric-diepvens-over-lotte-17-jaar-blond-blauwe-ogen,

in voorzetselgroep


  • aan het bagagedepot (afhalen)

We hebben veel tijd: pas om vijf uur moeten we het trammetje halen, dat ons naar Dolhain-Limbourg brengt. Daar aan het station een halfuurtje wachten - de koffer aan het bagagedepot afhalen - en dan rijden we naar Luik.

De reis, Rose Gronon,

  • bij het bagagedepot (komen)

Tussen aankomsthal 1 en 2 als je de trap naar beneden neemt kom je bij het bagagedepot. Dit depot heeft de oude kluisjes[...] volledig vervangen.

https://www.bagagekosten.nl/bagage-schiphol/,

  • in een bagagedepot

Je zou er van staan kijken hoeveel identieke zwarte Samsonite - om maar een merk te noemen - koffers er in een bagagedepot op de luchthaven achtergebleven zijn.

http://www.9maand.com/

Ga je zondagavond naar huis, dan kun je je bagage op zondag kwijt in het bagagedepot bij de hoofdingang van het festivalterrein. Tussen 09.00 en 02.00 uur. Je betaalt 2 muntjes of €5,- per (hanteerbare) bundel.

https://www.pinkpop.nl/2022/kluisjes/,

Dieven in de Russische stad Perm gaven in een bagagedepot van de centrale kledingmarkt een tas af. Niets bijzonders, behalve dat er een kleine jongen in "opgeborgen" zat. Tijdens de nacht moest de jongen uit de andere tassen waardevolle voorwerpen stelen. Het jonge boefje werd echter ontdekt toen de nietsvermoedende depotverantwoordelijke zware bagage op de tas begon te stapelen, aldus het persagentschap Itar-Tass.

De Standaard,

  • uitgerust zijn met bagagedepots

Welke maatregelen werden er genomen om diefstallen in de opvangcentra te voorkomen? [...]. Onze centra zijn bovendien allemaal uitgerust met bagagedepots onder toezicht, wat de bewoners in staat stelt hun waardevolle voorwerpen te beveiligen. 's Nachts wordt de veiligheid in onze centra gegarandeerd door toezichters, aanwezig op elke verdieping.

https://samusocial.be/vraag-van-de-maand-welke-maatregelen-werden-er-genomen-om-diefstallen-in-de-opvangcentra-te-voorkomen/,

  • naast de bagagedepots

Wisselkantoren bevinden zich in de transitzone, in de Vertrekhal en in de Aankomsthal in de duty-free winkelzone en naast de bagagedepots.

http://www.brusselsairport.be/

  • gebruikmaken van het bagagedepot
  • de kluizen van het bagagedepot
  • werknemers van de bagagedepots

Let wel op, als je gebruik maakt van het bagagedepot en je gaat langs security dan ben je niet snel terug / kan je niet meer bij jouw bagage.

https://www.bagagekosten.nl/bagage-schiphol/,

U kunt uw bagage veilig achterlaten in de kluizen van het bagagedepot op het station. U vindt het depot door de borden "sonsigne" te volgen naar beneden. Prijzen variëren afhankelijk van koffergrootte tussen de € 5,50 en € 9,50 per 24 uur.

https://www.nsinternational.com/nl/stations/gare-du-nord,

Negentig procent van de werknemers op de landingspiste en van de bagagedepots had sinds zaterdag het werk neergelegd. Air France verloor tijdens de staking ongeveer 2.000 klanten per dag.

De Standaard,

met onbepaald voornaamwoord


  • diverse bagagedepots
  • verschillende bagagedepots

in de Hortus is geen garderobe en zijn geen kluisjes aanwezig. Grote rugzakken, koffers of andere reisbagage kunnen gestald worden bij diverse bagagedepots in de stad: de dichtstbijzijnde is van Stasher.com in de Peperstraat.

https://www.dehortus.nl/bezoek/tarieven/faq/,

Het vliegveld beschikt niet over kluisjes, maar heeft drie verschillende bagagedepots waar je je bagage af kan geven.

https://www.tickettipper.nl/vliegvelden/frankfurt-airport/

met ander, nevengeschikt substantief


  • goederendepots en bagagedepots

Nederlandse opsporingsdiensten hebben in de strijd tegen witwaspraktijken al geldhonden die onder meer in goederen- en bagagedepots en woningen kunnen ruiken of er veel geld aanwezig is. Deze geldhond herkent echter of mensen grote bedragen bij zich hebben, zoals een drughond dat ook kan met drugs.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/76968/hond-zoekt-in-trein-naar-geldkoeriers,

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen