bankbediende


bankbediende 1.0

bediende die werkt voor een bankbedrijf, vaak aan een loket of balie of voor de afhandeling van administratie

Semagram


Een bankbediende…

is een bediende; is een persoon

 • [Plaats] werkt o.m. achter een loket of aan een balie
 • [Activiteit of handeling] verricht vaak financiële handelingen voor de bankklanten, tracht hen financiële producten te verkopen of is betrokken bij de afhandeling van administratie
 • [Belanghebbende of begunstigde] werkt voor een bank

  Algemene voorbeelden


  Zoals de meeste bankbedienden, startte hij onderaan de ladder: het loket.

  De Standaard,

  De bankbedienden krijgen veel meer commerciële functies en gaan zich specialiseren in bepaalde richtingen. De bankbediende is al lang geen klerk meer.

  De Standaard,

  Onderzoeksrechter Moyersoen zoekt uit hoe omstreden kredieten aan een kunsthandelaar in Knokke aan de basis lagen van de ondergang van de bank. Twee directieleden en een bankbediende blijven aangehouden.

  De Standaard,

  Volgens de woordvoerder van de BVB vielen er de jongste vijf jaar geen doden meer bij bankovervallen - op één overvaller na, die werd doodgeschoten door de politie [...]. Maar aan de andere kant wijst hij ook op de psychologische gevolgen van de overvallen voor de bankbedienden.

  De Standaard,

  De banksector bouwde in die periode de traditie van een uitgebreid intern opleidingssysteem uit. Dat verklaart waarom 16 procent van de bankbediendes alleen lager secundair onderwijs volgde.

  De Standaard,