barcode


barcode 1.0

afbeelding

Bron: Vassia Atanassova
( CC BY-SA 3.0 )

code op producten die bestaat uit een aantal achter elkaar geplaatste verticale streepjes van verschillende dikte, die door een scanner gelezen en gedecodeerd kunnen worden, waarbij elk streepje een cijfer of letter representeert en alle streepjes tezamen het soort product uniek identificeerbaar maken; streepjescode

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een barcode…

is een code

      Algemene voorbeelden


      Dagelijks wordt een compleet assortiment verpakt gebak geproduceerd. Deze producten worden verpakt in een transparante gebaksdoos en voorzien van een label met productinformatie en eventueel een barcode.

      http://www.smaalbanket.nl/

      Een ander punt dat grootschalig gebruik in winkelketens dwars zit, is het ontbreken van een universele notatie voor unieke productnummers. De gestandaardiseerde barcodes voldoen niet omdat ze alleen het soort artikel aangeven. Om individuele producten te kunnen volgen is een nieuw nummer nodig, waar ieder land op dit moment zijn eigen standaard voor ontwikkelt.

      http://www.computable.nl/artikels/archief3/d19ss3af.htm,

      De scanning heeft het werk niet moeilijker gemaakt, tenminste als de barcode klopt en de computer alles goed kan inlezen.

      De Standaard,

      Alle artikelen die klanten kopen zijn voorzien van een barcode (streepjescode). Deze barcode is herkenbaar voor de scankassa's. Deze digitale informatie vormt het vertrekpunt voor razendsnelle communicatie over de aan- en afwezigheid van artikelen in een winkel.

      http://www.ah.nl/nl/AH/content/albertheijn/ditisah/informatiebladen/

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      barcode 1.1

      code op persoonlijke pasjes die bestaat uit een aantal achter elkaar geplaatste verticale streepjes van verschillende dikte, die door een scanner gelezen en gedecodeerd kunnen worden, waarbij elk streepje een cijfer of letter representeert en alle streepjes tezamen de drager van het pasje uniek identificeerbaar maken; streepjescode

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een barcode…

      is een code

          Algemene voorbeelden


          Via een barcode worden al jouw gegevens in de computer gestopt en vergeleken met de uitkomsten van de andere bezoekers.

          De Telegraaf,

          De sticker met vervangende barcode, die is verzonden naar studenten met collegekaarten waarop de streepjescode onjuist bleek, doet het in de meeste gevallen ook niet. Eind september worden er nieuwe collegekaarten opgestuurd [...]. Uit kostenoogpunt was voor de sticker met vervangende barcode gekozen in plaats van geheel nieuwe collegekaarten.

          http://www.delta.tudelft.nl/archief/j28/n27/17356,