basketten


basketten 1.0

((vooral) in België)

basketbal spelen als sport of tijdverdrijf; basketballen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Basketten…

is een activiteit

      Algemene voorbeelden


      'Deze school staat klaar voor u,' glom de pater. 'Met alle moderne faciliteiten, en het is toch met de nodig trots, nietwaar meneer Bouillie, dat we kunnen zeggen dat ons eigen sportcomplex eindelijk, ja eindelijk klaar is. Van nu af aan basketten we op het droge en zwemmen in eigen water!'

      Mijn tweede huid, Erwin Mortier,

      Op deze ijskoude morgen stond de thuiswedstrijd tegen Wielsbeke B op het programma. De heenmatch ging met 53-35 verloren tegen een veel grotere meisjesploeg. Baskettend zijn onze Waregemse benjamins B de laatste tijd sterk geëvolueerd, waardoor we misschien niet kansloos waren vanmorgen.

      http://www.dbcwaregem.be/index.php?content=verslag&id=2056,

      Clooney baskette en danste vlak voor Oscarshow [...]. De acteur uit 'The Descendants' speelde een partij basketbal met enkele jeugdvrienden.

      http://www.hln.be/hln/nl/944/Celebrities/article/detail/1400561/2012/02/27/Clooney-baskette-en-danste-vlak-voor-Oscarshow.dhtml,

      "Heb je gebasket?" vroeg hij aan mij. Ik bevestigde. Enkele uren later bevond ik mij op een basketveld in sportkledij inclusief Historiashirt (met drukfout).

      http://cedricsuttels.wordpress.com/2008/10/16/heb-je-gebasket-vroeg-hij-aan-mij/,

      Uw dochter wil gaan basketten, maar u weet nog niet of ze het ook effectief zal volhouden, en u wil daarom niet direct grote kosten doen? Of u wil gewoon in deze tijden van crisis uw budget onder controle houden? Kijk dan eens op ons tweedehandshoekje, misschien kunt u een interessant zaakje doen!

      http://www.damesbasketleuven.be/

      Combinatiemogelijkheden


      met ander, nevengeschikt werkwoord


      • voetballen en basketten

      Iemand kan zichzelf bijvoorbeeld ervaren als een middelmatige leerling, als iemand die vrij vlot talen leert, maar moeite heeft met wiskunde en wetenschappen; hij kan goed voetballen en basketten, maar slecht biljarten; hij voelt zich sociaal aanvaard; hij heeft een zacht karakter, voelt zich een beetje verlegen, niet zo mooi, maar sterk en vitaal.

      http://docent.hogent.be/~dh673/psych-socia.doc