beatbloggen


beatbloggen 1.0

(neologisme. Alleen in zelfstandig gebruik en als bijvoeglijk naamwoord gebruikt tegenwoordig deelwoord aangetroffen.)

het gebruikmaken van een sociaal netwerk waarin een specifieke doelgroep is vertegenwoordigd en waarin een of meer specifieke onderwerpen aan de orde komen, met als doel het verzamelen van informatie en opinies over de geselecteerde onderwerpen; beatblogging

Semagram (extra betekenisinformatie)


Beatbloggen…

is een activiteit

      Algemene voorbeelden


      Een journalist communiceert met allerlei bronnen over het onderwerp dat hij volgt. Maar wat als de journalist die bronnen ook met elkaar laat communiceren? Levert dat 'beatbloggen' dan betere verslaggeving op? Het Amerikaanse NewAssignment.Net doet onder leiding van David Cohn de test. NewAssignment.Net is een project dat samenwerking tussen professionele en burgerjournalisten wil bevorderen. De organisatie vond dertien Amerikaanse nieuwsorganisaties bereid om 'beatblogging' (de term is afgeleid van beat, het specifieke onderwerp dat een journalist volgt) te testen.

      De Morgen,

      Combinatiemogelijkheden


      tegenwoordig deelwoord als adjectief gebruikt


      • beatbloggende journalisten

      Beatbloggende journalisten moeten zich wel bewust zijn van potentiële obstakels, waarvan tijd het belangrijkste is. "We doen dit experiment in een periode waarin kranten het zwaar hebben en verslaggevers zich overwerkt voelen", zegt Cohn. "Ze moeten uitvogelen hoe ze dit in hun dagelijks schema kunnen inpassen."

      De Morgen,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2008