beroepscarrière


beroepscarrière 1.0

carrière als beroepsbeoefenaar; tijd die iemand als werknemer heeft doorgebracht in een of meer beroepen, vaak met de bijgedachte aan de daarbij opgedane kennis en ervaring; tijd dat men een beroep of diverse beroepen uitgeoefend heeft; staat van dienst als beroepsbeoefenaar; beroepsloopbaan
Zie voor de combinatiemogelijkheden het meer gangbare synoniem beroepsloopbaan.
Zie ook : beroepsloopbaan

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een beroepscarrière…

is een carrière

  • [Betrokkene] is de carrière van iemand die een beroep of diverse beroepen heeft uitgeoefend

    Algemene voorbeelden


    De werknemers verzetten zich natuurlijk tegen deze tendensen die evenzovele aanslagen op hun rechtspositie betekenen. Ze ondermijnen het hele verwachtingspatroon dat na de oorlog gegroeid is over de beroepscarrière.

    NRC,

    Het vrouwenblad Marie Claire gaat mee met zijn tijd. Het is erachter gekomen dat, op de drempel van de 21ste eeuw, veel van zijn lezeressen buitenshuis werkende vrouwen zijn die hard aan een eigen beroepscarrière timmeren.

    De Standaard,

    Hoe kan iemand quasi recht van de hogeschool of de universiteit en opgeleid voor een beroepscarrière in onze geïndustrialiseerde samenleving zich op een zinvolle manier in enkele maanden tijd inleven in de complexe realiteit van de bevolking van een ontwikkelingsland?

    De Standaard,

    Voor de PS moet de gelijke berekening van mannen- en vrouwenpensioenen geleidelijk gaan en rekening houden met de verschillende beroepscarrières: vrouwen werken meer deeltijds en verdienen lagere lonen.

    De Standaard,

    Leesgedrag van ziekenhuisverpleegkundigen werd gedifferentieerd naar 3 onderscheiden variabelen namelijk, het al dan niet lezen van vakliteratuur, de leestijd die verpleegkundigen gemiddeld besteden aan het lezen ervan en het belang dat verpleegkundigen hechten aan het lezen van vakliteratuur voor de eigen beroepscarrière.

    http://www.nvkvv.be/actua/nieuws/leesgedrag.htm

    "Ik vind voor een man, als ge dan toch iets in het leven betekent en wilt blijven betekenen, dan is de beroepsarbeid, het feit dat ge u kunt uitleven in uw werk, dat is voor een man toch het opperste wat er kan zijn. Of hetzelfde niet geldt voor een vrouw? Eh..., wel ja, nu zijn er ook al die grote beroepscarrières maken."

    De Standaard,

    Door deze formule wordt aan de pachter de zekerheid van een volledige beroepscarriere verleend, en anderzijds worden aan de verpachter bepaalde voordelen geboden inzake pachtprijs en inkomstenbelastingen.

    http://www.notare.be/pacht.htm

    NU'91 is van mening dat de beroepscarrière voor de generieke verpleegkundige en verzorgende-IG verbeterd kan worden door een systeem van coaching en begeleidende training on the job, bijvoorbeeld in de vorm van een een landelijk carrièresysteem waarbinnen een verpleegkundige van junior- tot senior-verpleegkundige kan groeien.

    http://www.nu91.nl/2004/2_nu91_beroepsinh.asp,