beroepsgerichtheid


beroepsgerichtheid 1.0

(wetenschap; onderwijs en opvoeding; business, economie en financiën)

het beroepsgericht zijn; het gericht zijn op een beroep, op beroepen of op de arbeidsmarkt; het afgestemd zijn op een beroep dat men later zal uitoefenen; het afgestemd op de arbeidsmarkt zijn

Semagram (extra betekenisinformatie)


Beroepsgerichtheid…

is een eigenschap

      Algemene voorbeelden


      Het vmbo zet de laatste jaren alle kaarten op beroepsgerichtheid. Dat moet ook, want daardoor vallen minder leerlingen uit en stromen ze beter door naar vervolgopleidingen.

      http://www.drs-online.nl/nieuws.php?ID=82,

      Anja Swennen onderzocht de ontwikkeling en professionalisering van de beroepsgroep lerarenopleiders. Zij ontdekte dat de kennis van opleiders steeds academischer en professioneler is geworden waardoor zowel de beroepsgerichtheid als het inhoudelijk niveau van de opleiding verbetert.

      http://www.vu.nl/nl/nieuws-agenda/nieuws/2012/apr-jun/lerarenopleiders-steeds-professioneler-en-academischer.asp,

      Essentieel voor het onderwijs van de KHLeuven is de beroepsgerichtheid. De studenten verwerven kennis, vaardigheden en houdingen die in hun latere beroep van groot belang zijn. Daarnaast is de KHLeuven ook studentgericht. Kijk maar naar de sterk uitgebouwde studentenbegeleiding.

      http://www.khleuven.be/Over-de-KHLeuven/Missie-en-prioriteiten,

      Deze concrete context omvat evengoed de decretale bepalingen en de relatief autonome positie van de universiteit, als gegevens zoals personeelsbezetting, ruimtelijke mogelijkheden en studentenaantallen, de vooropleiding van de studenten, hun reeds verworven of nog te ontwikkelen cognitieve vaardigheden en houdingen, hun motivatie, de situering in eerste of tweede cyclus, de beroepsgerichtheid.

      http://www.kuleuven.ac.be/kuleuven/

      De competentiegerichtheid van ons onderwijs komt tot uitdrukking in de beroepsgerichtheid, de samenhang tussen kennis, vaardigheden en attituden, de persoonsgebondenheid en de mogelijkheid tot groei.

      http://saxion.nl/wps/portal/abr/site/menu-1/content/onderwijsvisie/!ut/p/b1/jc9NbsIwEAXgs3AA7DFOXFgmxGmcklghLT_eoJRalRF2UJMCvX0NYlvo7Eb63tMMVniFlWuO5rPpTeua_WVXbCMjmss0YQR4moJIwlqGbEphEniw9iChIOOYRAAwBhCT2VPOaUFfAP6Xhz8mepjPsTLvFp22duj2qGvO_m5ktfseErRtXa9dj1r3ob9OZtcdTWc0XmJ1bX0uqiyexr61IAxEGL5WAtiompMbuPfVFRBe0gVLApDliHuQMT4fFwA1u4E7f5VZazU-2LfVTy12QTQY_AL25TY8/dl4/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/

      De inhoudelijke relevantie van de eindtermen in het licht van de criteria voor het bachelor- c.q. masterniveau en de mate van wetenschappelijkheid, respectievelijk beroepsgerichtheid.

      http://www.vsnu.nl/show?id=3577=246,

      Combinatiemogelijkheden


      met voorzetselgroep


      Voorzetsel: van

      • beroepsgerichtheid van een faculteit
      • beroepsgerichtheid van het onderwijs
      • beroepsgerichtheid van de opleiding

      Opleidingen breken zich het hoofd om de dreigende ondergang van de milieurichting af te wenden. Ze ontwikkelen nieuwe curricula, overigens mede in het licht van veranderende opvattingen over de didactiek en het streven de beroepsgerichtheid van het onderwijs te vergroten.

      http://www.milieumagazine.nl/,

      Het departement Communicatiewetenschappen van de K.U.Leuven biedt een verdere wetenschappelijke ondersteuning; een goede samenwerking met het beroepsveld staat borg voor de beroepsgerichtheid van de opleiding.

      http://www.lessius-ho.be/index.cfm/fuseaction/page/page/766,

      Afhankelijk van de beroepsgerichtheid van de faculteiten moeten deze er naar streven de studenten expliciet voor te bereiden op hun rol in de snel evoluerende maatschappij.

      http://www.kuleuven.ac.be/kuleuven/