boombank


boombank 1.0

afbeelding

Bron: PAUL FARMER
( CC BY-SA 2.0 )

bank die rondom een boom is gebouwd

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een boombank…

is een bank; is een zitmeubel

  • [Functie] wordt gebruikt om op te zitten
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is rondom een boom gebouwd

    Hoofdsemagram: bank


    Algemene voorbeelden


    Zomaar een pleintje met oude bomen in zomaar een zuidelijk land. Rond de stam een bank waar oude mannen zitten te praten en oude vrouwen uitrusten van het boodschappen doen. Dat is het beeld dat je voor ogen krijgt bij het woord boombank. Gezellig zitten rondom een loom in eigen tuin kan natuurlijk ook.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBPERS01:003233017:mpeg21:a00377,

    Wie gezegend is met een groot gazon met daarop een eeuwenoude eik of beuk kan zijn hart ophalen aan de Glenham Tree Seat. De boombank is een juweel van traditioneel vakmanschap in teakhout.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010645581:mpeg21:a0766,

    Zoals bekend had R.V. [...] bepaald dat er voor de kinderen van de Parkschool iets leuks voor op de speelplaats moest komen. De commissie heeft toen voor een boombank gekozen. Vandaag zijn de funderingsgaten gegraven. Komende week wordt de bank geplaatst. Aanstaande donderdag 12 april komt de dochter van Ria (Ymke) met man en kroost de bank "officieel" openen.

    http://www.deparkschool.nl/site/boombank,62.html,

    Vorig jaar heb ik ooit bij een boer in Emmeloord oude hardhouten stalroosters gekocht. Deze lagen nog achter de schuur. De bedoeling was om er een tuintafel van te maken. Twee maand geleden ben ik begonnen met het plan om een boombank te maken. Na wat rondzoeken op internet, kwam ik bij de volgende bouwtekening. Deze beschrijving heb ik als basis genomen. Er moest echter wel een rugleuning aan komen, maar dat moest wel lukken dacht ik.

    http://www.kloekies.nl/2008/05/03/boombank-timmeren/,

    Vandalen hebben de moppenkiosk, één van de vijf opdrachten die Eppegem (Zemst) drie weken geleden uitvoerde voor het Eénprogramma Fata morgana, helemaal leeggehaald en beschadigd. [...]. Zo plukten ze de kiosk helemaal kaal, al raakte het bouwwerkje zelf daarbij niet beschadigd. Wel kiepten de vandalen de solide boombanken en bloembakken om.

    Gazet van Antwerpen,