bosnimf


bosnimf 1.0

mythologisch wezen dat eruitziet als een mooie, jonge vrouw en in een bos of woud leeft; dryade

Semagram


Een bosnimf…

is een mythologisch wezen

   Hoofdsemagram: dryade


   Algemene voorbeelden


   Toen hij onlangs een fragment uit de Sacre hoorde, een passage met woest stampende ritmes, had hij aan haar gedacht, aan natuurgeweld dat door haar lichaam trok. Maar dat was de dingen mooier maken dan ze waren, haar als een bosnimf, een dansende maenade willen zien, de oerkracht in haar lijf bewonderen.

   Hokwerda's kind, Oek de Jong,

   Ze was nu door het park aan het joggen en zoals ze daar liep, met haar lange, blonde haren en haar weelderige vormen nauwelijks bedekt door een kort broekje en nog korter hesje, leek ze inderdaad op een bosnimf, ware het niet dat ze hard aan het meezingen was met de walkman die rond haar middel was bevestigd.

   Ritueel des doods, Willem Zebregs,

   Ze werd overvallen door een gevoel van schaamte en toen ze door de keuken sloop, waar hij de twee fakkels had aangestoken, probeerde ze zich zo goed en zo kwaad als het ging te bedekken met haar lange haar. 'Je bent zo mooi als een bosnimf', riep hij haar na toen ze de kamer binnen glipte, waar haar lange rok en nieuwe blouse op een hoop op de grond lagen.

   Anna, Hanna en Johanna, Marianne Fredriksson,

   Bomen worden in vrijwel alle culturen op de een of andere manier vereerd [...]. We hoeven alleen maar te denken aan de bosnimfen uit sprookjes of de kabouters die in paddestoelen en bomen wonen. De meeste mensen zullen het gebruik kennen om geluk 'af te kloppen' op hout. Hout aanraken of op hout kloppen is al eeuwen een occult gebruik om geluk te onttrekken aan bomen of boomgeesten.

   http://www.kinderenwebhotel.be/godsdienst/kerstmis.htm