boulevardkrant


boulevardkrant 1.0

krant, meestal met een klein formaat, die zich vooral bezighoudt met het verspreiden van schandalen, roddels, sensatieberichten etc. waarin weinig diepgaande artikelen staan en die traditioneel vooral op boulevards verkocht werd; krant gericht op sensatie en roddels; tabloid

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een boulevardkrant…

is een krant; is een uitgave

      Hoofdsemagram: tabloid


      Algemene voorbeelden


      Kate Moss is niet langer het gezicht van het Chanel-parfum Coco Mademoiselle. Volgens de Britse krant Mail on Sunday is het Britse fotomodel op haar 30ste te oud en zou ze te vaak feesten. De boulevardkrant citeert een woordvoerder van Chanel, die verklaarde dat het contract van de Britse niet wordt vernieuwd.

      http://www.radiopark.be/filmnieuws.php?newsid=202,

      Slechts 10% van onze kranten wordt in de losse verkoop verspreid. Dat verklaart wellicht ook waarom we in Nederland geen boulevardkranten kennen, die met schreeuwende koppen en veel sensatie de aandacht van de potentiële kopers moeten trekken.

      http://www.minocw.nl/toespraken/1998/005.html,

      Immigratie is voor de Europeanen het op een na belangrijkste thema in het stemhokje bij de Europese verkiezingen. Maar vele politici zwijgen er in de campagne in alle talen over. Tot de frustratie van vele bevolkingsexperts willen ze niet zeggen waar het op staat: dat Europa de door de boulevardkranten vermaledijde buitenlanders broodnodig zal hebben.

      http://www.standaard.be/archief/dag/index.asp?snel=0=11/06/2004=G7P6JS47,

      Bowles zei aan de boulevardkrant dat ze haar relatie met Charles wel wil voortzetten, maar dan op een "discrete wijze" en dat ze "samen oud willen worden".

      De Standaard,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding