brandpreventiemedewerker


brandpreventiemedewerker 1.0

werknemer die is aangesteld voor de brandbeveiliging

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een brandpreventiemedewerker…

is een werknemer; is een persoon

  • [Activiteit of handeling] verricht werkzaamheden die de brandveiligheid moeten verhogen, bv. door keuzes van brandveilige bouwmaterialen of ruimte-indelingen, het nemen van maatregelen om ontstane branden zo effectief mogelijk te bestrijden, beleid m.betr.t. de opslag van stoffen enz.
  • [Belanghebbende of begunstigde] werkt voor een bedrijf of organisatie

    Algemene voorbeelden


    De brandpreventiemedewerker heeft, zo heeft hij ons medegedeeld, verwoede pogingen gedaan de eigenaar alsnog op korte termijn tot actie te brengen [...]. Er werden een aantal medewerkers opgeleid tot bedrijfshulpverlener en de extra blusmiddelen en slanghaspels werden volgens mededeling van de eigenaar besteld.

    http://www.edam-volendam.nl/

    "In- en uitgang voorgevel dient verbreed naar 180 cm waarbij de deuren in de richting v/d vluchtweg draaien. Tevens dienen de deuren niet over de openbare weg te draaien". Volgens mondelinge mededelingen van de brandpreventiemedewerker arriveerde deze tekening nadat hij meermalen had geprobeerd contact met de eigenaar van de inrichting te krijgen, maar hem alsmaar niet aan de telefoon kreeg, waarna hij tenslotte rechtstreeks met de architect contact zocht.

    http://www.edam-volendam.nl/

    Later (bij de door de brandpreventiemedewerker in 2000 uitgevoerde controle) is gebleken dat het bouwplan waarvoor in 1993 bouwvergunning werd verleend niet overeenkomstig de bouwvergunning is uitgevoerd, dan wel dat nadien wederom zonder vergunning verbouwingen zijn uitgevoerd.

    http://www.edam-volendam.nl/

    In die vier inrichtingen werd het gestelde in de brief opgevolgd en daarom heeft de brandpreventiemedewerker geen verdere controles uitgevoerd. De preventiemedewerker heeft erop gewezen dat de door het college vastgestelde planning ten aanzien van de gebruiksvergunningen niet voorzag in controle op kerstversieringen.

    http://www.edam-volendam.nl/