breeddenkende


breeddenkende 1.0

iemand die breeddenkend is; iemand die geen bekrompen, benepen opvattingen heeft of koestert; iemandie openstaat voor allerlei (nieuwe) zienswijzen, ideeën, denkbeelden, meningen, stromingen, handelingen e.d.; iemand die ruim in zijn opvattingen is; ruimdenkende

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een breeddenkende…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Het is vreemd te moeten vaststellen dat net degenen die voorstander zijn van een zo groot mogelijke internationale verantwoordelijkheidsopname van Vlaanderen, als bekrompen en als navelstaarders worden beschouwd. De contradictie is dat de tegenstanders daarvan als internationalisten, breeddenkenden en filosofen van de internationale communicatie worden beschouwd.

      https://docs.vlaamsparlement.be/website/htm-vrg/258945.html,

      Uiteindelijk werden de breeddenkenden verlichter, de verdraagzamen verdraagzamer, maar de fanatici nog bekrompener en fanatieker.

      https://books.google.nl/books?id=2eMCAAAAQBAJ&dq=%22breeddenkenden%22&hl=nl&source=gbs_navlinks_s,

      Het hoofdpersonage is dus Castiglio, een alchemist, magiër, goochelaar en een breeddenkende. Zijn doel in het stuk is om goud te maken voor de gemene en hebberige koning Pico. Hij overtuigd de naïeve koning en aan de hand van zijn zogezegde 'magische krachten' waardoor hij op de een of andere manier toch goud maakt.

      https://alinemichiels5.wordpress.com/2014/12/29/tropoi-van-theatergezelschap-froefroe/,

      Een twintigtal Arendonkse politiek breeddenkenden hebben actiegroep 'Groot Arendonk' opgericht. Via facebook pleiten ze voor een aansluiting van het Retiese gehucht Schoonbroek bij Arendonk.

      https://www.gva.be/cnt/aid1512744/groot-arendonk-wil-fusie-met-schoonbroek,

      Combinatiemogelijkheden


      met bijwoord ervoor


      • de meer breeddenkenden
      • de meest breeddenkenden
      • de minst breeddenkenden

      Nu rest mij enkel te zeggen dat dit voorwaar geen alledaags schijfje is en dat een luisterbeurt toch aangeraden is als je het niet echt hebt voor vreemde bokkensprongen [...]. Voor de meer breeddenkenden onder ons zal deze split voor de nodige uurtjes plezier zorgen.

      https://zwaremetalen.com/albumrecensies/kekal-slechtvalk-chaos-warfare-split,

      Voor veel mensen zal het bestaansrecht van deze film niet te vatten zijn wegens het totale gebrek aan elementair fatsoen. Het gaat er inderdaad zo énorm over dat zelfs de meest breeddenkenden onder ons terechte bedenkingen zullen maken bij meerdere scenes.

      http://ns222280.ovh.net:8080/nl/film/1008086/,

      Ik begroet 's morgens iedereen in het algemeen op de werkvloer met een luid en helder opgewekte "goedemorgen". En sommigen vinden dat asociaal van mij. Maar dat zijn dan eigenaardig genoeg ook de minst breeddenkenden van de hoop.

      https://juridischforum.be/viewtopic.php?t=78398,