businessplan


businessplan 1.0

plan voor de activiteiten en financiën van een onderneming op basis waarvan financiering aangevraagd kan worden en de onderneming gestart wordt; ondernemingsplan

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een businessplan…

is een plan

      Algemene voorbeelden


      Een businessplan dient de vooruitzichten en de prognoses van de onderneming te bevatten en is noodzakelijk voor de waardering van de onderneming.

      http://www.student.kuleuven.ac.be/~m9920173/ info%20slides/paper%20IPO.doc,

      Er is dringend een businessplan nodig om de toekomst van Sabena binnen de Swissair-groep veilig te stellen.

      De Standaard,

      De Stichting Wielerzesdaagse Eindhoven presenteerde een zogenaamd businessplan, waarin tijdstip en plaats van handeling openbaar werden gemaakt.

      NRC,

      Geprobeerd wordt om de vestiging in Hoogeveen 'gewoon' door te laten draaien. FNV districtsbestuurder Eddie Stam wist gistermiddag niet wat hij van de situatie moet verwachten [...]. 'Er schijnt een businessplan te zijn voor Hoogeveen. Ik moet maar zien wat daar in staat. We geven niet eerder een oordeel dan deskundigen een dergelijk businessplan onder ogen hebben gehad en goed bekeken hebben.'

      Meppeler Courant,

      Voor de startende innovatieve ondernemer zijn de antwoorden op bovenstaande vragen de start voor zijn businessmodel (en later zijn businessplan).

      http://www.nebib.nl/gids/uitdraai_gids_def.pdf

      'Wij Maken Uw Leven Aangenamer. Wij laten de hond uit. Wij kopen een broek als u naar een vergadering moet en met koffie hebt zitten klooien. Wij brengen uw auto naar de garage voor een grote beurt. Wij knippen uw heg, poetsen uw plavuizen, zetten uw parket in de was.' 'Wie zijn wij?' 'De mensen die ik in dienst neem [...]' Er gleed iets van bewondering Lino's gezicht. 'Dat heb je allemaal tweeduizend kilometer hier vandaan zitten uitdenken, een businessplan. Niet slecht voor een vrachtwagenchauffeur die te stom was om zijn eigen kont schoon te houden.'

      De vrouwenoppasser, Peter de Zwaan,

      Combinatiemogelijkheden


      als object bij een werkwoord


      • een businessplan maken
      • businessplannen maken
      • een businessplan opstellen
      • een businessplan schrijven

      Er is een businessplan gemaakt waarmee we bedrijven, fondsen en instanties gaan benaderen.

      http://www.xs4all.nl/~eekhoorn/,

      Eerst zoek je een product, je maakt businessplannen, alles gaat als in het echt.

      de Volkskrant,

      Eerder dit jaar sprak de club de wens uit om op het hoogste niveau te willen spelen en werd daarvoor een businessplan opgesteld. Dat werd maandag goedgekeurd.

      http://www.parool.nl/parool/nl/11/SPORT/article/detail/3280919/2012/07/03/Amsterdam-basketbalt-weer-in-eredivisie.dhtml,

      "We bedachten de sportbon, schreven een businessplan, deden een marktonderzoek en openden, van onze spaarcenten, op 1 oktober vorig jaar ons kantoor in Sliedrecht."

      Algemeen Dagblad,

      Als je al een drukke baan hebt, is het heel moeilijk om zo'n businessplan te schrijven.

      http://www.nibi.nl/

      • een businessplan indienen

      Het nieuwe bestuur meent echter de spot te kunnen drijven met het gerecht door geen correcte cijfers noch degelijk businessplan in te dienen, waardoor de Ieperse rechtbank van Koophandel [...] het gerechtelijk akkoord voorlopig weigert.

      http://www.pvda.be/belgie/LernoutHauspie.htm

      • een businessplan beoordelen
      • een businessplan goedkeuren

      Om het businessplan te beoordelen, wachten ze op de resultaten van hun eigen audit. Sabena beloofde daarvoor extra informatie vrij te maken.

      http://www.standaard.be/cnt/dst21092001_081,

      Vorig jaar werd een nieuw businessplan goedgekeurd.

      http://m.parool.nl/parool/nl/11/SPORT/article/detail/1294/2007/06/30/Einde-Amsterdam-Admirals.dhtml,

      Door de veranderde macro-economische hypotheses (lagere rente, langer aanslepende crisis, gewijzigde IFRS-normen) heeft de raad van bestuur van Dexia dinsdag een aangepast businessplan goedgekeurd.

      http://www.standaard.be/cnt/dmf20130807_00684144,

      met adjectief ervoor


      • een goed businessplan
      • het beste businessplan

      Oprichter Douqué is vooral te spreken over de steun die hij in het beginstadium kreeg van het ministerie van economische zaken. Dat stelde een miljoen gulden à fonds perdu ter beschikking van Uniface voor de ontwikkeling van softwareprodukten. "Er moest een goed businessplan zijn", herinnert Douqué zich de simpele voorwaarden, "en je moest mijlpalen halen."

      NRC,

      Het beste businessplan komt in aanmerking voor de Ernst Young Biobusiness Award.

      http://biologisch-medisch.laboratorium.nl/biomed/bioprocestechnologie/?open=frames

      • een nieuw businessplan

      Martin mag zijn zaak vooralsnog ook niet zonder dansers openhouden. Stadsdeel Centrum eist dat Martin eerst een nieuw businessplan maakt. De uitbater wil er nu een loungezaak van maken. Maandag legt hij de nieuwe formule aan het stadsdeel voor.

      Het Parool,

      Einde 1995 werd via een nieuw businessplan en met inspanningen van zowel personeel als aandeelhouders een kapitaalsverhoging van 60 miljoen frank doorgevoerd.

      De Standaard,

      • een strategisch businessplan

      "Eerst moet er een goed toekomstplan op tafel liggen. De sanering zoals nu op tafel ligt, is flauwekul." De FNV-bond hekelt vooral de slechte organisatie bij de RDM. "In november 1991 heeft de directie een strategisch businessplan opgesteld. Maar veel van dat beleid is op papier gebleven."

      NRC,

      in voorzetselgroep


      • in het businessplan

      Een ondernemer die zichzelf voor een directeurssalaris in het businessplan zet, inclusief prachtig kantoor, dito secretaresse en auto van de zaak, snapt niet dat hij ondernemer is/wordt.

      http://www.nebib.nl/gids/uitdraai_gids_def.pdf

      In het Businessplan 2001-2005 staat het verwerven van de eerste openbare aanbesteding van de vervoerconcessie Amsterdam in 2006 centraal en daarmee de noodzaak op veel fronten conform de markt en conform de wensen van de reiziger te gaan presteren.

      http://www.gvb.nl/,

      In het Businessplan voor het Limburgs Bibliotheekwerk van januari 2001 wordt voorgesteld om de werkwijzen en de inrichting van de branche te herstructureren.

      http://www.symbiose.nl/bibliotheek/bibl_frame.html

      • volgens het businessplan

      "Het gaat om de verankering van de luchtvaartindustrie in Nederland," aldus een ingewijde. Markt. Mocht de transactie plaatsvinden, dan gaat Fokker door met de bouw van de F50, F60 Utility, F70 en F100. Na een opstartfase denkt het bedrijf in 1998 zo'n veertig toestellen te kunnen maken. Volgens het businessplan is er nog tot ver in de volgende eeuw een markt voor deze toestellen.

      De Standaard,

      Volgens het businessplan zou blijken dat de federale overheid en de drie gewesten uiteindelijk 65% van de middelen kunnen aanbrengen.

      http://www.gva.be/dossiers/-s/sn/dossier.asp

      Er moet in de regio Rotterdam ruimte zijn voor meerdere initiatieven en volgens ons businessplan is het financieel een haalbaar project.

      http://www.schuttevaer.nl/

      met ander, nevengeschikt substantief


      • een businessplan of ondernemingsplan
      • het besparingsplan of businessplan
      • het businessplan en de investeringen

      'Een businessplan of ondernemingsplan is het kompas voor het bedrijf', zegt Ton Palmen, secretaris van het Limburgse starterscentrum van de Kamer van Koophandel.

      De Limburger,

      Vanaf 18 september onderhandelen vakbonden en directie, na een groepsondernemingsraad, over het sociaal plan - de begeleiding van de afvloeiingen - dat gekoppeld is aan het besparings- of businessplan.

      http://www.gva.be/dossiers/-s/sn/dossier.asp

      Het financieel plan: dit plan beschrijft in detail de herkomst van de financiële middelen (eigen vermogen en vreemd vermogen) die het mogelijk maken het businessplan en de geplande investeringen uit te voeren.

      http://195.74.198.22/carldecaluwe/030parlement/cms/decreet/20020507toelichting.pdf.,