campingzender


campingzender 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; informeel; schertsend; neologisme)

televisiezender die meestal vooral bekeken wordt door een relatief laagopgeleid publiek met programma's die in cultureel en journalistiek opzicht doorgaans als niet bijzonder hoogstaand beschouwd worden en vooral een amuserende functie hebben

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een campingzender…

is een televisiezender; is een zender

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een televisiezender die meestal door een relatief laagopgeleid publiek bekeken wordt en programma's uitzendt die uit cultureel en journalistiek oogpunt doorgaans als weinig hoogstaand beschouwd worden en vaak slechts een amuserende functie zouden hebben
  • [Voorbeeld of specimen] zou bijvoorbeeld SBS6 zijn

    Hoofdsemagram: zender


    Algemene voorbeelden


    Nance denkt dat SBS 6 het momenteel moeilijk heeft, vanwege een imagoprobleem. "Ik denk dat het imago van SBS 6 beschadigd is door mensen die zeggen dat wij een campingzender zijn. Wij zijn een familiezender net zoals RTL", zegt de presentatrice in Veronica Magazine.

    http://www.mediacourant.nl/?p=113156,

    SBS6 is geen campingzender, tenminste, dat zegt Eric van Stade, programma-directeur van SBS6 deze week tegen de weblog GeenStijl. De programma-directeur reageerde naar aanleiding van een negatief artikel op de weblog waarin staat dat SBS6 een campingzender is. Van Stade van SBS6 was daar helemaal niet blij mee.

    http://radio.nl/34781/sbs-is-geen-campingzender,

    Combinatiemogelijkheden


    met eigennaam


    • campingzender SBS6

    Voordat TROS-directeur Peter Kuipers op 1 januari vertrok bij zijn omroep, gaf hij in een interview zijn mening over campingzender SBS6 en familiezender RTL4.

    http://www.mediajournaal.nl/2014/01/20/ex-tros-directeur-sbs6-moet-weer-campingzender-worden.html,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2001