carrièreonderbreking


carrièreonderbreking 1.0

((vooral) in Nederland)

onderbreking van iemands carrière, hetzij omdat iemand daarvoor kiest, hetzij omdat de omstandigheden dit afdwingen en al dan niet tijdelijk financieel mogelijk gemaakt door de overheid of werkgever; loopbaanonderbreking
Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het meer gangbare synoniem loopbaanonderbreking.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een carrièreonderbreking…

is een onderbreking

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de onderbreking van een carrière

    Algemene voorbeelden


    Sluit je aan bij de vele jongeren die Australië uitkiezen om hun droom van een sabbatical, carrièreonderbreking, werkvakantie of internationale studie waar te maken. Australië biedt eindeloze kansen voor avontuur en een warme, vriendelijke en ontspannen levensstijl.

    http://www.australia.com/campaigns/season_06/nl/index.html,

    Waar vrouwen het tijdens hun studieperiode en aan het begin van hun carrière het beter doen dan mannen [...] blijven zij vervolgens in hun carrière achter bij hun mannelijke collega's. Hun carrièrepad gaat trager. Ze komen in grotere organisaties veel minder vaak terecht op managementfuncties, ze worden minder vaak partner op hun kantoor en zijn ook ondervertegenwoordigd in het midden- en kleinbedrijf. De eigen keuzes die vrouwen maken (bijvoorbeeld: carrièreonderbreking in verband met kinderen) bieden niet voldoende verklaring voor dit verschil.

    http://www.dpbgroep.nl/leiderschapstraining-voor-vrouwen-high-impact/,

    Maar uit recent internationaal onderzoek van adviesbureau McKinsey blijkt ook dat de eisen die aan een topfunctie worden gesteld voor veel vrouwen een belemmering vormen. Zo moet je elk moment van de dag klaar staan voor het bedrijf en een carrièreonderbreking op je cv vanwege moederschap wordt gezien als een minpunt.

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/885364/2008/04/02/FNV-Quotum-vrouwen-in-topfuncties.dhtml,

    Een persoon kan een langere onderbreking van het werk, zoals een sabbatsverlof, een hiaatjaar, of een carrièreonderbreking nemen.

    http://www.zazzle.nl/de_uitstekende_retro_drukken_van_de_advertentie_va_bumpersticker-128584269120916193,

    Carrière-onderbrekingen als gevolg van zwangerschap en opvoeding van kinderen leiden tot hogere inkomensfluctuaties dan bij mannen. Gemiddeld zijn vrouwen in Nederland 26 jaar actief in een baan, terwijl mannen 40 jaar verdienen.

    http://financieel.infonu.nl/geld/51169-financieel-adviesgesprek-voor-vrouwen.html,

    De mkb'ers werd ook gevraagd naar de maatregelen die ze afgelopen twaalf maanden hadden getroffen om gedwongen ontslagen te voorkomen. In Nederland waren het niet verlengen van tijdelijke contracten (22 procent) en het herplaatsen van personeel (9 procent) veelgebruikte maatregelen. Wereldwijd stonden deze maatregelen eveneens hoog genoteerd naast het reduceren van arbeidsuren en loonsverlagingen. Andere ondervraagde opties waren onbetaald verlof, carrièreonderbreking, vrijwillige afvloeiing en maatregelen in de secundaire arbeidssfeer.

    http://www.meeus.com/OverMeeus/Nieuws/Pages/nederlandse-werknemers-goed-af.aspx,

    Het begon zo'n negen maanden geleden, toen ik via mijn werkgever Deloitte de kans kreeg me kandidaat te stellen voor een korte carrière-onderbreking als vrijwilliger in opdracht van Fund Isaan.

    http://www.fund-isaan.org/?CategoryID=210&ArticleID=214,

    Een sollicitatiebrief is cruciaal omdat hij je de kans biedt om relevante kwalificaties of ervaring voor het voetlicht te brengen, eventuele carrièreonderbrekingen te verklaren of andere informatie te verschaffen waardoor de werkgever je CV graag wil lezen.

    http://www.careerbuilder.nl/blog/2007/07/cb-68-10-cv-flaters/,