chauffeursairbag


chauffeursairbag 1.0

afbeelding

Bron: jimmyyyy
( CC BY-NC 2.0 )

(transport, verkeer en reizen)

airbag die de chauffeur van een auto beschermt in geval van een aanrijding; bestuurdersairbag

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een chauffeursairbag…

is een airbag

      Algemene voorbeelden


      De kooiconstructie leverde een uitzonderlijke prestatie in de frontale botsing. Deze liep slechts minimale vervorming op en na de impact konden de portieren normaal worden geopend en gesloten. Vanwege de uitstekende demping kreeg de chauffeursairbag een goede beoordeling.

      http://www.autoweek.nl/crashtest/54/honda-s2000,

      De Atego's zijn voorzien van een verlengde cabine voor extra chauffeurscomfort en een aerodynamische laadbak. Hierbij is de voorzijde afgerond om perfect op de dakspoiler aan te sluiten. De achterzijde is voorzien van een diffuser om de wind beter weg te geleiden. Voor extra chauffeursveiligheid zijn de Atego's tevens uitgerust met een verwarmbare voorruit, chauffeursairbags en gordelspanners.

      http://aftersalestruck.nl/nl/blog/item/Plieger_breidt_uit_met_Mercedes_Benz/743,

      Wat het leven aan boord aangaat, trekken de Expert en de Vivaro resoluut de kaart van een andere categorie dan de Hiace. Goed, laatstgenoemde heeft weliswaar zetels met een "hedendaagsere" stof, de chauffeursairbag is nu standaard, een cd-MP3 radio en een navigatiesysteem zijn in optie verkrijgbaar. Maar voor de rest is er niets veranderd.

      http://www.imustbe.be/mmm/jq/files/60/pdf_00000488nl.pdf