comfortzone


comfortzone 1.0

mentale ruimte waarin iemand zich op zijn gemak en niet bedreigd voelt, waar iemand meestal moeilijk uitbreekt en die door de buitenwereld vaak als beperkt wordt ervaren; comfortabel gevoel dat men niet graag opgeeft voor nieuwe, onbekende zaken

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een comfortzone…

is een zone; is een ruimte

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een mentale ruimte waarin iemand zich op zijn gemak, comfortabel en niet bedreigd voelt en wordt door de buitenwereld maar vaak ook door de persoon zelf vaak als beperkt ervaren

    Algemene voorbeelden


    Je weet, als je A doet dan krijg je resultaat B. Zaken zijn haalbaar en bevinden zich binnen het gebied dat wij 'realiteit' noemen. Wij leven graag in deze comfortzone. Het geeft ons een gevoel van 'controle'. En het is dit verlies aan controle en de bijbehorende onzekerheid waar we moeilijk mee om kunnen gaan. We willen weten waar we aan toe zijn, wat we kunnen verwachten.

    http://www.veeghetstofvanjedromen.nl/tips-inspiratie/6-tips-om-uit-je-comfortzone-te-stappen

    Je comfortzone voelt natuurlijk lekker veilig en comfortabel voor je. Ja, dat kan ik mij heel goed voorstellen. Maar het is juist dat gevoel van veiligheid dat je ervan weerhoudt om te veranderen. Veiligheid houdt je vast, vast in patronen die je belemmeren om in actie te komen.

    http://www.managementsite.nl/15746/persoonlijke-effectiviteit/stap-uit-comfortzone.html

    Combinatiemogelijkheden


    in voorzetselgroep


    • in de comfortzone (blijven) zitten
    • uit de comfortzone breken
    • uit de comfortzone rukken
    • uit de comfortzone stappen

    De kern van het probleem is dat de balans is verstoord tussen in je comfortzone zitten en er buiten gaan.

    http://www.veeghetstofvanjedromen.nl/tips-inspiratie/6-tips-om-uit-je-comfortzone-te-stappen

    Naast het positief formuleren van je doel, is het belangrijk vast te stellen waaróm je dit doel wilt bereiken. Je moet daarvoor namelijk voldoende redenen hebben. Als je die niet hebt, blijf je in je comfortzone zitten en blijf je doen wat je altijd al deed.

    http://www.confront.nl/trainingen/liever-assertiever-online/

    Blijven hangen in dingen die je makkelijk af gaan staat groei in de weg. Vaak moet je uit je comfortzone breken om te groeien.

    http://bewuste-eenvoud.blogspot.nl/2011/11/lessen.html

    Kraaijenhof signaleerde na de WK in Gotenburg een gebrek aan hardheid bij de Nederlandse atleten. "Ruk ze uit de comfortzone, neem ze hun financiële bijdragen af, laat ze het geld van hun oma en opa bij elkaar schrappen en iets presteren," verkondigde de alom gevierde trainer.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010841909:mpeg21:a0178,

    Het wordt anders als het gereguleerde comfortabele leven niet echt de wenst (meer) is, maar je het bijvoorbeeld moeilijk vindt om uit de comfortzone te stappen of je hebt angst dat je omgeving je niet zal stimuleren. Reden genoeg om er niet uit te stappen.

    http://mens-en-samenleving.infonu.nl/psychologie/103453-kom-je-comfortzone-uit.html