competitiedoelpunt

competitiedoelpunt 1.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur)

doelpunt dat in een competitie gemaakt wordt; doelpunt in een competitiewedstrijd; doelpunt in competitieverband
Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord doelpunt en wordt heel vaak voorafgegaan door een telwoord.

Semagram (extra betekenisinformatie)

Een competitiedoelpunt…

is een doelpunt

• [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een doelpunt dat in een competitie gemaakt wordt

Algemene voorbeelden

Bergkamp heeft in de Italiaanse competitie pas acht keer gescoord, waarvan vijf keer uit een strafschop. In het UEFA-bekertoernooi maakte hij eveneens acht treffers, waarmee hij topschutter is. Toch steken de cijfers schril af tegen de 75 competitiedoelpunten die hij in de laatste drie seizoenen bij Ajax produceerde.

Meppeler Courant,

Halverwege de eerste helft maakte Lalas, de 24-jarige Amerikaanse libero van Padova, zijn eerste competitiedoelpunt in Italië.

NRC,

De concurrent van Messi, oftewel Cristiano Ronaldo, staat op 290 competitiedoelpunten. De Portugees scoorde 84 doelpunten namens Manchester United en wist maar liefst 206 keer het net te vinden in de competitie voor Real Madrid.

Cristiano Ronaldo heeft uit handen van voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid een speciaal shirt in ontvangst genomen met als rugnummer 350. Door zijn vier goal heeft hij nu meer dan 350 doelpunten gemaakt voor de 'Koninklijke'. Bovendien passeerde hij Telmo Zarra op de lijst met spelers die de meeste competitiedoelpunten maakten in de Spaanse competitie.

'Zelf wil ik als zogenaamde sluipschutter uit de tweede lijn ook meer scoren dan vorig seizoen. Toen maakte ik vijf competitiedoelpunten. Nu zit ik al aan twee.'

De Standaard,

Groningen had het aanvallend lastig. De ploeg van Robert Maaskant maakte dit seizoen samen met Willem II de minste competitiedoelpunten (achttien) en de schorsing van clubtopscorer Michael de Leeuw hielp evenmin.

Tien minuten na de openingstreffer maakte Bombarda 2-0. Het was zijn tiende competitiedoelpunt, waarmee hij zich alleen aan de kop van de topscorerslijst nestelde.

Sunderland speelde op Old Trafford nog een goede eerste helft en maakte het United moeilijk. Op slag van rust werd toch de ban gebroken door Memphis. De Nederlander maakte zijn eerste competitiedoelpunt voor de 'Red Devils' na goed voorbereidend werk van Daley Blind en Juan Mata.

Wim Reynders trof al na vier minuten raak. Voor Wim zijn twaalfde competitiedoelpunt, waarmee hij topschutter is.

Hoewel er zaterdag weinig reden tot juichen was voor koploper Kootstertille vierde Joop de Vries toch een bescheiden feestje. De 31-jarige Tilster scoorde in de uitwedstrijd tegen Grootegast zijn honderdste competitiedoelpunt in de hoofdmacht van de vierdeklasser die dit jaar haar veertigjarig bestaan viert.